Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

UPDATE 2. Victimele accidentului de lângă Carei, preluate un elicopter şi 12 ambulanţe

Cele 13 victime ale accidentului de pe DN 19, dintre Petreşti şi Pişcolt, au fost preluate de un elicopter SMURD şi 12 ambulanţe. Gravitatea evenimentului  a impus activarea Planului Roşu de Intervenţie, la ordinul inspectorului şef al ISU Satu Mare.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Satu Mare cu o autospecială cu modul de descarcerare grea, o autospecială de stingere cu apă şi spumă și mai multe ambulanțe ale I.S.U. și S.A.J. Satu Mare și Bihor.

După efectuarea recunoaşterii, personalul sosit la faţa locului a constatat faptul că  în urma impactului, 13 persoane dintre cele 39 câte se aflau în autocar au fost rănite. S-au luat toate măsurile necesare pentru a se asigura acordarea primului ajutor medical pentru toate victimele, precum și transportarea acestora la cea mai apropiată unitate spitalicească cu capabilități, astfel s-a intervenit cu un număr de 12 ambulanțe, dintre care 9 ambulanțe din Satu Mare (3 ambulanțe SMURD și 6 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean) și 3 ambulanțe din județul Bihor (2 ambulanțe SMURD și o ambulanță SAJ Valea lui Mihai) și un elicopter SMURD Arad.

Elicopterul a fost solicitat pentru a prelua o victimă cu un traumatism cranio-cerebral, a cărei stare impunea transportarea de urgență la o unitate spitalicească din municipiul Oradea. Celelalte 12 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare.

Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.