Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

UPDATE FOTO Accidentul de la Viena. Șoferul a fost călcat de 7 mașini!

Accidentul de la Viena a dat serioase bătăi de cap autorităților. Presa austriacă scrie că operațiunea de salvare și ancheta s-au desfășurat foarte greu. Şoferul microbuzului, un tânăr de 21 de ani din Satu Mare, a fost proiectat la 150 de metri de locul accidentului, unde a fost călcat de 7 maşini. Acest lucru a fost posibil din cauza faptului că evenimentul a avut loc la ora locală 6 dimineaţa şi încă a fost întuneric. Au murit 5 persoane.

La faţa locului au ajuns elicoptere care au preluat victimele şi le-au transportat la spital. Presa mai scrie că două femei de circa 60 de ani sunt în stare gravă şi o fetiţă de 13 ani a suferit mai multe fracturi.

Se pare că microbuzul circula cu viteză foarte mare, s-a izbit de un picior al unui pod, după care s-a dat peste cap. Un pasager a fost proiectat afară din mibrobuz la o distanţă de 150 de metri de impact şi peste el ar fi trecut mai multe autoturisme care circulau pe autostradă.

Deocamdată nu se ştie cauza accidentului, fiind posibilă atât o explozie la roată cât sau faptul că şoferul ar fi adormit la volan.

Şoferul mort în accidentul soldat cu cinci decedaţi şi trei grav răniţi de lâng Viena este ordginar din satul Corund, comuna Bogdand. Potrivit cunoscuţilor, Costel Ardelean a făcut şcoala generală în comună, după care şi-a continuat studiile în Sărmăşag, judeţul Sălaj, iar după ce şi-a obţinut permisul de conducere a plecat în Germania. Deocamdată autoritățile nu oferă detalii oficiale, și toate informațiile sunt obținute de către colegi de-ai lui.

Potrivit surselor PortalSM, pasagerii nu sunt din Satu Mare, ci erau călători din Bucureşti şi judeţe din sudul ţării care se întorceau acasă. Deocamdată se cunosc foarte puţine detalii.

Microbuzul din Satu Mare a fost implicat într-un accident rutier în zona Heiligenkreuz, între Mayerling și Hinterbrühl, cinci pasageri decedând pe loc. Potrivit presei locale, microbuzul de opt persoane a ieşit de pe autostradă, s-a izbit de parapet şi s-a răsturnat. Unele persoane au fost aruncat din microbuz şi au decedat pe loc, altele au rămas încarcerate. Cinci persoane erau moarte şi două grav rănite când au ajuns pompierii.

La faţa locului au ajuns echipaje de pompieri, salvare şi medici, care au preluat victimele şi le-au transportat cu elicopterul la spitale. Se pare că printre victime ar fi şi copii.

Poliția nu a oferit detalii despre identitatea persoanelor din microbuz. Se știe doar că două femei de circa 60 de ani au ajuns la spital în stare gravă fiind transportate de urgență cu elicopterul la spitale din Viena.

5 comentarii

  1. abc Răspunde

    Condoleanțe. E clar că se va scoate șoferul vinovat, probabil așa și este. Dar firma care i-a pus sub fund acestui pui de Schumacher mașina nu se simte oare puțin în culpă ?

    • Unu' Răspunde

      Dacă șoferul a zburat din mașină la o distanță de 150 m, nu prea avea cuplată centura de siguranță! În acest caz el e singurul vinovat!
      Din păcate, au mai murit încă 4 nefericiți care și-au încredințat viețile în mâna unui copil de 21 de ani!

      • pisti Răspunde

        voi nu sunteti normali. ganditi ce inseamna 150m. nici pasarile din curte nu zboara atat. la ce forta trebuia sa il propulseze asa distanta i-l facea bucati de la inceput, daca nu era din fier sau piatra.

  2. pcr Răspunde

    condoleante la familii (cica ar fi de la firma olimpia travel microbusul )

  3. Pupi Răspunde

    Problema mai mare e faptul ca toti care transporta persoane cu microbuze toti fac la negru!Nici unul nu are licenta de transport,nu elibereaza chitante,etc.Pe astia nu-i vede ANAF-ul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.