Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO. Cel mai tare şofer din Satu Mare. Îşi ţine uşa cu mâna, să nu se deschidă

Cel mai tare şofer din Satu Mare. Un şofer a fost filmat zilele trecute în municipiul Satu Mare în timp ce conducea ca şi cum ar fi pe păşune.

Portiera şoferului nu stătea deschisă, astfel încât el o ţinea cu mâna. Avea o mână scoasă afară pe geamul deschis, cu care îşi ținea ușa să nu se deschidă larg.

Pe tot parcursul drumului de unde a fost filmat, adică de la liceul Economic până pe str. Şoimoşeni, avea semnalizarea pornită.

Ba mai mult, în faţa lui, pe o trecere de pietoni au trecut doi biciclişti pe bicicletă. Cu toate acestea, şoferul nu dădea vreun semn că ar vrea să oprească.

 

24 comentarii

  1. y Răspunde

    Până se întâmplă așa ceva aproape din 100 în 100 de metri în oraș putem avea noi 14 poduri și n sensuri giratorii pentru că o parte din șoferii de la volan calcă în picioare codul rutier. Suntem ca într-o țară din lumea a treia, un bantustan. Dar nici acei pietoni nu-i de aici de acolo cum traversează ! Frumos pe bițigli cum au învățat acasă ! Și ne mirăm că sunt accidente. Eu spun că sunt relativ puține.

  2. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Pe bicicletă nu ești pieton. Deci, nu ai prioritate, decât dacă mergi pe lângă bicicletă pe zebră!

  3. Marusca rusca Răspunde

    Cetatene turmentat,in orisicare tara civilizata,ne-turmentata, biciclistul are acelasi rang de prioritate cu pietonul. Daca esti vechi militian ,nu ai de unde sa sti aceasta. Multa sanatate si toate cele bune!!!

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Art. 161. – (1) Se interzice conducatorilor de biciclete sau de mopede:

      o) sa traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, in timp ce se deplaseaza pe bicicleta sau pe moped

    • Unu' Răspunde

      Da’ ești umblat la greu prin lume, ce mai …
      Eu am fost doar prin niște țări necivilizate, probabil, deoarece în Germania, Austria, Italia, Cehia și Franța pe unde am închiriat biciclete mi-a fost adus la cunoștință că am aceleași drepturi și obligații cu ȘOFERII de mașini, nu cu pietonii!
      Niște înapoiați, ce mai …
      Oricum, noi trăim în România și trebuie să respectăm legile acestei țări! Iar legea noastră interzice clar acest lucru, vezi răspunul de mai sus!
      Sănătate maximă!

      • a-b-c Răspunde

        Chiar sunt necivilizate cand vine vorba de ciclism. Ia uite ce frumos iti acorda prioritate in Olanda https://youtu.be/XpQMgbDJPok?t=2m24s si la minutul 3:10 biciclisti au prioritate in sensurile giratori.
        Ai vazut asa ceva la macaronari?

        Problema tine de educatie si mentalitate, la noi ambele sunt la pamant. Se urca romanul in masina si el ii regele soselelor, nu are respect nici fata de alti soferi.

        • Cetățeanul turmentat Răspunde

          Numai că acei bicicliști pedalau pe pistele pentru biciclete, unde și au prioritate, nu pe trecerile pietonale.

          • a-b-c

            Rectific intrebarea.
            Unde sunt pistele de biciclete puse dupa trecerile de pietoni ca in Olanda?

            Atata timp cat in Romania nu vor exista multi biciclisti, dupa mentalitatea bicicleta ii masina saracului, nici un politician nu va face nimic pentru siguranta lor.

            P.S. Chiar sunt curios sa vad pista de biciclete de pe Baritiu. Sigur la intersesctia cu Lazuri tot masinile vor avea prioritate intrerupandu-se pista de biciclete.

        • Unu' Răspunde

          În Olanda n-am fost (încă …) dar îi admir din suflet pentru stilul lor de viață! Acolo principalul mijloc de locomoție este piciorul, urmat de bicicletă și apoi vine mașina! Tocmai din această cauză, fiecare cetățean știe ce nevoi au bicicliștii și pietonii și se străduiesc să le împlinească.
          Spre deosebire de ce se întâmplă în Olanda, la noi mersul pe jos sau pe bicicletă este văzut ca și o degradare a statutului social! La noi ești împlinit doar dacă ai bemweu sau audi, dacă ai merțan ești țâgan, iar dacă ai mașină mai ieftină, ești plebea care trebuie să se ferească din calea primilor doi! Apoi dacă ai neșansa de a nu avea mașină, nici nu exiști!

          • y

            @unu, no eu am fost în Olanda și pot să-ți spun că e frumos, civilizat dar rece, mecanizat. La restaurant este strict interzis să vorbești cu voce tare, restaurantele nici nu au formație. Doamne feri să începi să cânți ! Mâncare lor este nașpa, dacă vrei să mănânci ceva te duci la un restaurant marocan sau indonezian. Dar să faci rezervare pentru că toți mănâncă acolo. Nu ai nici o șansă să intri așa la un restaurant ca la noi. Tot timpul e full ! Să nici nu te gândești că poți face un chef că vecinul imediat sună la poliție. Totul este cu camere de supraveghere, frumos primești amenda acasă. Și da se circulă cu bițigli peste tot, la 14-15 milioane de locuitori cât are Olanda au cam 17 milioane de biciclete și cam 6-7 milioane de mașini. Că totuși circulă și ei cu mașini. Dar pistele de biciclete sunt între trotuar și drum, nu sunt borduri practic deloc iar ca să traversezi strada trebuie să te uiți bine ! Biciclistul are prioritate și te calcă tată, ăștia pur și simplu nu frânează ! Înainte de admirație ia caută tu un olandez și întreabă-l ce părere are de România sau de Europa de Est în general !

    • M Răspunde

      Asa se intampla cand vrei sa il faci pe desteptu, dar nu prea reusesti si te faci de ras!

      Dragul meu, nu ai ce cauta cu bicicleta pe trecerea de pietoni! Opresti frumos, te dai jos si traversezi strada langa bicicleta si nu pe bicicleta. Asa o sa ai prioritate, altfel nu! Mai citeste un pic legislatia!

  4. Alin Răspunde

    Destepti sunte-ti si voi. Articol cu sofer inconstient si voi comentati biciclistii…fain

  5. Norick Răspunde

    Dupa titlul articolului am asteptat un fraier cu un diug de masina, dar am gasit doi inconstienti pe bițikli…:-))
    P:S: semnalizeaza spre stanga si chiar vireaza la stanga…:-)))) Poate chiar la service ducea masina pentru reparatii – nu fiti chiar asa de rai…

  6. Podul Răspunde

    eu ies destul de des cu bicicleta, am peste 5000 de km in ultimii 2 ani, insa nu mi-am permis niciodata sa fac ce au facut idiotii aia 2. Articolul este gresit.

  7. Norick Răspunde

    Asta cu Olanda a fost lovitura sub centura.;-) Ca si cum faci o comparatie intre Brazilia si Monaco . Care tara este mai mare pe suprafata ? :-))

    • a-b-c Răspunde

      Tu pui in antiteza comparatia suprafetelor a doua tari cu comparatia pistelor de biciclete din mai multe tari?
      Una ii fixa de mai bine de 50 ani cu mici exceptii si cealalta ii variabila.
      Bravo, ai comparat bananele cu merele.

      Daca ziceai de nivelul de trai nu greseai.

      • y Răspunde

        Nu cu nivelul de trai e bai în primul rând ci cu civilizația. La noi găsești la tot pasul lucruri care în Olanda de ex. nu se concepe. Pur și simplu nu se face. Poți face mii de poduri și locuri de parcare că românul e jmeker și caută să arate asta chiar dacă nu e cazul. Cu cei șapte ani de acasă e bai.

      • Norick Răspunde

        Nu ta supara, dar tu ai inceput comparatia bananei cu perele. Daca comparai Ungaria, sau Slovacia nu spuneam nimic, dar se stie ca Olanda are o infrastructura pe departe cel mai bun in toata Europa. Si tu strada Botizului compari cu ei…. No comment.. ☺️ ? ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.