Ultima actualizare: ieri, 21:40

Locale

Autobuzul cu uşa dezmembrată, reparat. Transurban cumpără 15 autobuze noi!

Autobuzul cu uşa dezmembrată în municipiul Satu Mare a fost reparat şi pus pe lista de rezerve, astfel încât poate intra din nou în circuit. Directorul Transurban, Ionuţ Bujor, a declarat că societatea organizează licitaţie pentru achiziţia a 15 noi autobuze dar şi a 10 second hand.

“Autobuzul era în staţie, la acel tip de autobuz în momentul în care se deschid uşile impulsurile sunt probabil mai puternice, având în vedere că o bară de susţinere a corodat în timp, s-a rupt. Niciun călător nu a fost pus în pericol pentru că evenimentul s -a produs în timp ce autobuzului stătea”, a declarat Ionuţ Bujor.

Autobuzul marca Icarus a fost fabricat în anii `80. Transurban are 47 de autobuze funcţionale, din care 10 sunt foarte vechi.

Autobuzul a fost reparat, nu funcţionează în mometul de faţă dar poate fi scos pe traseu.

“Vor fi 15 autobuze noi. Suntem în procedură de licitaţie în acest moment. Sunt înscrişi şase participanţi, în octombrie va fi perioada limită de depunere a ofertelor, din acel moment voi putea da mai multe detalii. Simultan desfăşurăm o procedură pentru a achiziţiona autobuze second, şase bucăţi cu an de fabricaţie minimum 2004”, a spus Ionuţ Bujor.

El estimează că autobuzele second hand vor ajunge la Sat Mare încă în acest an iar cele noi până în primăvara anului viitor, dacă nu vor fi contestaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.