Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Autoritățile sătmărene, felicitate pentru cum au gestionat cazul pestei porcine africane!

Autoritățile din Satu Mare au fost felicitate pentru cum au gestionat cazul pestei porcine africane. Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, l-a primit în 19 octombrie 2017, la sediul instituţiei, pe comisarul european Vytenis Andriukaitis, iar subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat pesta porcină africană, pesta porcină clasică, neonicotinoidele, dublul nivel de calitate al produselor agroalimentare, bunăstarea animalelor.

În deschiderea întâlnirii de la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ministrul Petre Daea a mulţumit reprezentanţilor Comisiei Europene pentru tot sprijinul acordat în combaterea focarului de pestă porcină africană confirmat la sfârşitul lunii iulie 2017 în România, într-o exploataţie de la periferia municipiului Satu Mare.

Imediat după apariția suspiciunii de pestă porcină africană, autoritățile veterinare județene, împreună cu celelalte autorități teritoriale implicate în controlul bolii, au luat toate măsurile de control necesare pentru stoparea răspândirii virusului, așa cum prevede legislația europeană în vigoare, Directiva Consiliului 2002/60/CE transpusă în legislația națională și a fost pus în aplicare planul național de contingență pentru pestă porcină africană. Comunicări despre confirmarea bolii au fost făcute imediat către Comisia Europeană (CE) și Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE). De atunci situația este stabilă, neînregistrându-se alte focare de pestă porcină africană.

Comisarul european a apreciat modul în care România a gestionat această problemă şi a pus accentul pe importanţa unei comunicări corecte între toate părţile implicate astfel încât să poată acţiona împreună ori de câte ori situaţia o impune.

 

6 comentarii

  1. ion Răspunde

    Tot meritul il are fostul Prefect Avram in calitate de sef al Dsvsa, a gestionat inca o situatie de criza, de urgenta asa cum a salvat judetul SM in nenumarate cazuri de la situatii de forta majora, de urgente.

  2. Asistent Răspunde

    Nooah serios ceilalti nor muncit nimica ! Asta prefect No facu nimica ?

  3. Una Răspunde

    Cine este acela Masmulic Csaba?

  4. timea Răspunde

    Un trib din Noua Zeelanda vor sa-l pape pe Mooosckulik Ciobo , Csaba.., aia papa numa prosti si tâmpiti, urmeaza Gabor în ceaun?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.