Ultima actualizare: azi, 18:05
Locale

Marea eliberare din penitenciare. La Satu Mare au scăpat trei; 21 așteaptă

Trei deţinuţi au fost eliberaţi din penitenciarul Satu Mare după modificarea legii, alţi 21 depunând cereri ca să fie eliberaţi înainte de expirarea pedepselor. La nivel naţional au fost eliberaţi 529 de deţinuţi, alţi 3.349 aşteptând un verdict.

Noua lege intrată joi în vigoare acordă deținutilor 12 zile la fiecare 60 de zile executate în condiții necorespunzătoare.

Conform noii legi, condițiile necorespunzătoare se refera la cazarea într-un spațiu mai mic sau egal cu 4 mp/deținut; lipsa accesului la activități în aer liber; lipsa accesului la lumina naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilație; lipsa temperaturii adecvate a camerei; lipsa posibilității de a folosi toaleta în privat și de a se respecta normele sanitare de bază, precum și cerintele de igiena; existența infiltrațiilor, igrasiei și mucegaiului în pereții camerelor de detenție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ministrul Dialogului Social, la Satu Mare. A primit susţinerea TSD şi i-a ascultat pe sindicalişti

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, se află în vizită în judeţul Satu Mare. El a avut vineri seara...

Închide