Ultima actualizare: ieri, 21:34

Locale

Consilierii locali au aprobat PUZ-ul pentru noul mall Oasis. Va fi construit lângă Praktiker

În ședința ordinară a Consiliului Local Satu Mare care a avut loc astăzi, consilierii au votat proiectul de hotărâre privind Planul Urbanistic Zonal al mall-ului Prima Shops Satu Mare, investiție ce ar urma să fie demarată de Oasis Retail Development și situată pe Drumul Careiului, lângă magazinul Praktiker.

Centrul comercial Prima Shops Satu Mare urmează a fi construit pe Drumul Careiului, înainte de Praktiker, unde Oasis a cumpărat terenuri încă din anul 2008, în plină criză economică.

Noul mall ar urma să se întindă pe o suprafață de aproximativ 11.800 de metri pătrați, din care circa 6.000 de metri pătrați centrul comercial propriu-zis, iar restul locuri de parcare. Galeriile comerciale se vor ridica cu un regim de înălțime de maxim P+2.

Prima Shops este un brand dezvoltat de Oasis, primul centru de acest gen, recent inaugurat, fiind Prima Shops Oradea. Printre chiriașii Prima Shops se numără Altex, C&A, Takko, Pepco, CCC, Flanco.

 

15 comentarii

  1. Sandu Răspunde

    O sa fim orasul Mallulior, foarte tare.
    Numele orasului nostru….Satu-Mall

    • Copiii locali Răspunde

      Mai bine ,,Satu-Mall” decat cum e acum ,,Satu-Gol”

    • Unu' Răspunde

      Ăsta ar fi al doilea magazin tip mall din oraș, și ăsta s-ar vrea un tip de strip mall!
      Avem nevoie de magazine moderne, nu gen Emty-mall (ankora) sau Buda-small nde-ți rupi picioarele în gresia ieftină! Ambele s-ar potrivi excelent la Gherța Mică sau Turț, nici măcar la Negrești Oaș n-ar fi bune!
      Someșul este cu 3 nivele peste oricare din cele două “autohtone”, dar mai are de tras mult până la titlul de mall, dar nu mai are spațiu!

  2. pastorta Răspunde

    Sa razi,sa plangi????Asa ceva este ridicol,si de neinteles!!! Pt cine se fac aceste mall- uri??? Abia astept deschiderea Lidl,prima,a doua zi va fi forfora,apoi gol? Este populatia atat de multumita de aceate constructii?? Cine si ce castiga la acestea? Aceste terenuri sunt ale primariei? Primaria a cui este de dispune atat de usor constructia acestor mall-uri?? Noi cetateni ai cui suntem? De ce nu suntem intrebati? Primaria lucreaza numai cu consilierii alesi de ea? De ce nu suntem consultati la aceste constructii in ORASUL NOSTRU??? Sau este ORASUL LOR???? Unde merg taxele si impozitele noastre?? De ce nu locuinte,scoli,parcari,parcuri,sali de sport,patinoare,centre de sanatate,etc??? Cine,si cum isi permite sa dispuna fara acordul cetatenilor orice fel de constructie care nu este de folos decat buzunarelor LOR???? Terenul pe care se amplaseaza aceste orori este inchiriat? Concesionat? Daca da toti cetatenii sa beneficieze de inchirierea lor! PENTRU CA ACEST ORAS, ESTE AL CETATENILOR SATMARENI,nu al primarului si consilierilor lui! PUNCT!!!!!

    • Norick Răspunde

      Vrei sa pari tu desteapta, dar pui niste intrebari din care reiese imediat, ca esti absolut paralel cu administratia. ☺️ ?
      Weekend placut.. ☺️ ? ?

      • matroz Răspunde

        Sa stii ca pastorita asta mai are si dreptate!Nu cred ca e gresit sa avem parte de super centre de vanzari!Daca le enumeram pe toate In Satu Mare revin la cele 100.000 de locuitori cam 10 super oferte,deci 10.000 de LOCUITORI la ele.Mai adaugand mai mici sau mai mari magazine vrem sau nu gasim o inflatie de magazine…E bine ,dar sa nu uitam ca am omorat micul comerciant autohton,ca am distrus posibilitatea productiei judetene de-a se exprima etc.Si nici nu s-a creat un loc unde toti superganditorii autohtoni sa se poate exprima,gen Iulius Mall,Platza etc.Iar cand te uiti la cosurile umplute cu varf de paine,apa minerala,mancare pentru caini si sucuri gazoase,chiar te apuca plansul sinte intrebi :de ce se duc oamenii aia pana in Vetis?Cred ca e ca la biserica,isi plimba toaletele si vecinii !

        • y Răspunde

          Bine zici. Mersul la supermarket este religia secolului nostru. Iar cei care-i construiesc mizează pe efectul de turmă, pe ”ce se bagă azi”. Ca pe vrema împușcatului. Și prea multe produse de foarte proastă calitate. Aici nu mă refer numai la roșii cu care poți juca ping-pong și după 3 luni de la cumpărare. Iar producătorul autohton și-a tăiat craca singur sub picioare prin necrearea acelor asociații abolut necesare și în primul rând din cauza absolut tuturor guvernelor impotente de după 89, care nu au sprijinit acest lucru doar la nivelul de mimat și nu au dat subvenții țăranilor așa cum fac majoritatea țărilor din UE. Suntem groapa de gunoi a UE. Majoritatea investitorilor care sunt prezenți la noi în economie, nu toți, nici nu sunt băgați în seamă acasă la ei.

    • parearea mea Răspunde

      Nu te necaji, magazinul este pentru cineva, dar, daca satmarenii nu vor avea bani, vor cauta in alta parte orez, gris, faina, zahar…. Acum o sa avem magazine multe si pe Closca, doar banii sunt la fel de putini sau de fara valoare.

    • y Răspunde

      Nu sunt deloc amator de supermarketuri. Pentru mine singurul element pozitiv al investițiilor lui NEPI, LIDL, PENNY este că dispar buruienii, boscheții de acolo și cineva va plăti niște impozite pe teren la Primărie mult mai mari decât înainte. Și ceva impozite după salarii de la vânzătorii de acolo. Atât.

  3. Rodica Răspunde

    Ca bine le-ai mai zis pastorta ! Sa-si ridice toti bugetarii ( din administratie ) salariile de la mall-urile pe care le tot aproba in orasul acesta fara industrie , fara perspective , si imediat…. fara populatie tot datorita lor ! Pe cei care duc tot greul bugetului local – firmele locale si nationale – care-si platesc taxele la timp si le sustin lor salariile si veniturile cele fara de tupeu pe care si le-au aprobat nu-i ajuta decat cu … niste controale si amenzi ! Toti sunt la fel , indiferent de apartenenta politica ! Un singur lucru i-ar invata minte – trebuie …. maturati toti si votati tineri , neinregimentati politic , cu viziune si perspectiva pentru dezvoltarea orasului si bunastarea locuitorilor !

    • matroz Răspunde

      @Rodica:toti aducem in discutie clisee retinute din televiziuni,comentarii la rand la Lidl etc.Faceti un efort de exprimare si numiti nu 10,macar 5 tineri care nu sunt bugetari,neinregimentati politc-presupanad ca stapaniti termenul -pe care i-ar vota habaucul ce merge la vot!Restul e discutie,fara solutii!

    • Obiectiv Răspunde

      @Rodica,ai dreptate.Se vor sparge acestea odată,şi nu peste mult timp.După mintea unora problema cetăţenilor acestui oraş este că nu au unde îşi cheltui banii,nu că au bani puţini.Asta pentru că iau decizii cei cu bani.

  4. hamster Răspunde

    Ai de p**a mea, nu este sens.

  5. pastorta Răspunde

    Draga Norik,nivelul meu de inteligenta nu are nimic de a face cu aceasta problema! Nu vreau sa par eu desteapta pt ca pun aceste intrebari! Ca sunt sau nu paralela cu administratia,nu stiu,poate da,poate nu! Daca tu nu esti paralel cu administratia,este,pt ca ai cunostinte in domeniu? Sau pt ca esti vreun consilier,primar,etc.care sustine aceste proiecte constructii,intr-un oras cu 5km de granita cu ungaria? Bine sa fie asa cum spui tu,dar spune-mi unde este castigul cetatenilor satmareni pe termen lung??? Nu erau mai profitabile niste locuinte ANL pt tinerii care se chinuie prin chirii,sau nevoiti sa faca naveta renunta la un loc de munca,sau doresc sa isi intemeieze o familie,renunta din lipsa unei case??? Facand aceste mall-uri,nu era bine sa se creeze si locuri de munca,pt a creste puterea de cumparare? Banuiesc ca sau facut niste studii de fezabilitate macar pe 5 ani,nu? Isi permit sa mearga pe pierdere!?? Pt ca asta se va intampla intr-jn an!!! Cine investeste sa piarda??? Sau au alte interese obscure!??? Acum sa vedem daca poti sa ma luminezi!!!! Uite sa iti dau un mic ex.: trec zilnic pe langa cateva hotel- uri si daca ai merge de curiozitate sa vezi cati clienti au pe zi,nu pe luna,vei ramane uimit cum isi pot sustine afacerea! Pt a tine un hotel,ar fi nevoie ca in permanenta sa fie plin! Majoritatea au facut credite sa le construiasca,si au rate la banci! Ma intreb,cum pot sa tina afacerea in picioare in situatia actuala de criza financiara,cate eforturi fac sa isi plateasca angajatii???? Si crede-ma nu am auzit sa fi dat vreun hotel faliment si sa se inchida! Cum dzeu reusesc?? In schimb am auzit de micii intreprinzatori care au fost pusi pe butuci rapid,de criza financiara! Si aceia chiar aveau succes,aveau clienti,vanzari,la ce vrei tu sa ne raportam in functie de specificul activitatii!!! A fost un mic ex.,dar sunt mult mai multe!!! Aceste mall-uri ar trebui sa respecte legea concurentei,si daca nu o respecta pierd clientii,si cumparatorul de zi cu zi,merge tot la magazinul de cartier,unde gaseste aceasi marfa mai ieftina! O sa imi spui ca nu are aceasi calitate! Dar decat sa cumpar marfa cu eticheta frumos colorata,dar de calitate indoielnica,ma lipsesc!!!!
    Iti spuneam de interese obscure,pt ca vedem cum intra pe piata,si aici la romani,este o piata buna de desfacere,alimente imbacsite de chimicale,e-uri,etc!!!! Ah,daca ar desface marfa producatorilor romani,jos palaria,dar nu este asa!!! Te-ai intrebat cate mall-uri deschid Romanii in UE??? Niciunul!!! Si avem marfa buna,sanatoasa ,fara e-uri,etc!!! Te-am ametit,dar cam atat despre administratie!!!!

    • Obiectiv Răspunde

      Comentariu peste nivelul de înţelegere a celor de pe forum.Dealtfel şi criza din 2008 a pornit tot de la excese şi lipsă de realism.Aceste supermarketuri trebuiau scoase în afara oraşului.Acolo trebuia cumpărat terenul de către primărie pentru rezervă pentru edificii viitoare în interesul oraşului.Din păcate edilii noştri nu au răbdare şi vor să-şi pună amprenta pe oraş cu orice preţ.Iar noţiunea de preţ are valenţe multiple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.