Ultima actualizare: azi, 11:59
Locale

Fost antrenor al Olimpiei, trimis în judecată. Polițiștii au încercat să-l scape de dosar penal

Fost antrenor al echipei fanion a Sătmarului, trimis în judecată. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție– Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată a mai multor șefi de la Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Brașov , acuzați de fapte de corupție. Ei au încercat să-l scape de dosar penal pe un șofer care a produs un accident de circulație, în timp ce se afla sub influența alcoolului, informează europafm.ro. Șoferul este nimeni altul decât fostul antrenor al Olimpiei Satu Mare, Tibor Selymes, acuzat acum de vătămare corporală din culpă, dar și de abuz în serviciu.

În același dosar sunt cercetați mai mulți polițiști de la serviciul Rutier Brașov, printre care și TĂMÎRJAN CLAUDIU, la data faptelor șeful Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Brașov. Acesta din urmă este acuzat de instigare la abuz în serviciu, instigare la complicitate la abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.

Tămîrjan Claudiu, profitând de influența și autoritatea pe care o avea asupra agenților și ofițerilor de poliție din subordine, i-a determinat pe cei care au făcut parte din echipa de cercetare deplasată la locul accidentului, să își încalce atribuțiile de serviciu și să îl favorizele pe șoferul care a produs accidentul, în ianuarie 2012.

Potrivit DNA, polițiștii implicați în cercetarea cazului nu l-au testat cu aparatul etilotest deîndată, după identificarea la fața locului, pe inculpatul Selymes Tibor.

Totodată, nu au luat măsuri de împiedicare a inculpatului Selymes Tibor să părăsească locul accidentului, acesta fiind condus de inculpații Tămîrjan Claudiu și Onosă Ionel la sediul poliției pentru a-și reveni din starea de beție. Ulterior, la mai mult de 4 ore de la producerea accidentului, inculpatul Selymes Tibor a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În același timp, polițiștii nu au legitimat și notat datele de identificare ale persoanelor găsite la locul faptei, nu au identificat martorii oculari, nu le-a reținut datele de identificare și nu au procedat la interogarea sumară a acestora cu privire la producerea evenimentului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov.

Sursa – europafm.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.