Ultima actualizare: azi, 09:13

Locale

FOTO. Elevii de la Eminescu spun STOP Bullying!

Ziua Internațională a Educației a fost marcată și la Satu Mare. În această dimineață, în sala festivă a Colegiului Național Mihai Eminescu, elevii au fost îndrumați către ceea ce înseamnă educație productivă, o formă a educației menită să dea la o parte orice reacție negativă ce se poate crea între oameni. Printre invitații speciali ai evenimentului s-au numărat viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, inspectorul școlar Nicu Miclăuș, ofițerul Felicia Hrihorișan din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, precum și directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), Sînziana Cristea.

Una dintre cele mai dezbătute teme din cadrul acestui eveniment a fost existența unuia dintre cei mai negativi factori prezenți de multe ori în viața școlară și nu numai, și anume bullyingul, un act comportamental repetat, îndreptat spre rănirea fizică sau mentală a unei persoane. Reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean, Felicia Hrihorișan, a vorbit despre modalitățile prin care se poate stopa bullyingul școlar și efectele acestuia în societate.

,,Atunci când vrem prietenii adevărate, trebuie să ne bazăm pe valori adevărate. Valorile sunt respectul și prietenia și ceea ce puteți face unul pentru altul. Diferențele dintre voi o să vă împingă spre a cataloga pe unii într-un fel sau altul. Sunt foarte multe criterii care ne despart însă, toate acestea, pot fi ca un curcubeu. Cât de frumos este un curcubeu, tocmai pentru că este format din culori diferite. Așadar, lăsați ca relațiile de prietenie să se construiască  între voi tocmai pe seama diferențelor. Diferențele să nu vă despartă ci să vă unească, să vă uitați unii la alții, să vă vedeți diferiți, dar frumoși într-un alt fel”, a fost discursul Feliciei Hrihorișan.

De asemenea, viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, a ținut să le adreseze câteva cuvinte elevilor, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației.

,,Voi sunteți viitorul acestui oraș, viitorul țării, iar aici în școală învățați să vă dezvoltați personal, să vă dezvoltați cunoștințele de care veți avea nevoie în viață, dar în primul rând învățați să fiți oameni cu demnitate și să nu uitați niciodată de demnitatea voastră, nu permiteți nimănui să vă intimideze”, au fost cuvintele viceprimarului Doina Feher.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.