Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

FOTO. Paradoxul bursei: cozi interminabile și puține angajări

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți care s-a desfășurat în această dimineață, au participat 750 de persoane in căutarea unui loc de muncă din care 16 au fost angajate în ziua bursei. Din chestionarele completate de către agenții economici  a rezultat faptul că 124 de persoane au fost  selectate in vederea participării la interviu pentru angajare, transmite conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare (AJOFM).

Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a pregătit două standuri speciale, unul pentru ucenicia la locul de muncă unde s-au  prezentat facilitățile de care vor beneficia atât angajatorii cât și persoanele care doresc să urmeze un program de ucenicie. Cel de al doilea stand a prezentat oferta cursurilor de calificare pe care AJOFM Satu Mare le derulează în anul 2017. De asemenea, s-a prezentat și  oferta  locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul Eures.

,,Considerăm ca această bursa a fost de un real folos atât pentru agenții economici participant, cât si pentru tinerii absolvenți, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sau care doresc să-și schimbe profesia.

AJOFM Satu Mare va răspunde cu promtitudine la orice solicitare a agenților economici de a organiza noi burse care să le permită acestora să-și gasească forța de muncă de care au nevoie”, se arată într-un comunicat emis de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Sursa – Comunicat de presă AJOFM Satu Mare

 

 

 

Un comentariu

  1. gheorghe Răspunde

    Ne-am multumi si cu 700-900 de euro net…..sa nu ,,sarim calul”.Momentan este bataie de joc cu salariile in satmar….mai ales femeile sunt platite foarte ,foarte putin.Vai si amar….nu mai gasesti pe nimeni sa invete meseriile clasice…majoritatea tinerilor se fac soferi de taxi sau soferi pe microbuse…operatori CNC-isti nu vrea nimeni….este o profesie super….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.