Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO& VIDEO. Au început lucrările la centura municipiului Satu Mare: descărcare arheologică

Lucrările la centura de ocolire a municipiului Satu Mare au început cu descărcarea arheologică şi pregătirea terenului pentru lucrare, adică tăierea de arbuşti. Reprezentanţii concernului Itinera, care a câştigat lucrarea, au realizat o scurtă filmare cu stadiul lucrărilor, putându-se observa că se face descărcarea arheologică şi testele pe teren.

Miercuri, 26 iulie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj a predat amplasamentul obiectivului de investiție “Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare“ către firma care execută lucrările, Itinera S.p.A, în prezența consultantului, firma Consitrans.

În momentul de faţă firma executantă face lucrări de deminare, decopertări pe teren din 50 în 50 de metri.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 13,572 km din care drum cu două benzi 5,6 km,cu o lățime de 10 metri, iar drum cu patru benzi 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri. De asemenea, vor mai fi cosntruite două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje. Investiția trebuie realizată în 12 luni de la începerea lucrărilor.

Traseul centurii municipiului Satu Mare începe din DN 19A și are o direcție S-N de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19. Această intersecţie va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea de 63,00 m, inclusiv realizarea unei intersecţii la nivel. Varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. După traversarea râului Someş, varianta de ocolire intersectează DN 19A unde va fi amenajată o intersecţie la nivel tip giraţie.

Lucrările vor fi executate de asocierea Itinera SPA – Collini Lavori SPA – Via Design SRL.

 

2 comentarii

  1. Undu Răspunde

    Bravo, în sfârşit. Spor la treabă !!!

  2. GB Răspunde

    Itinera mi-a placut
    Drum de Cluj cand a facut
    Seriosi sper au ramas
    Sa nu ne faca necaz
    Ci soseaua de centura
    S-avem tihna-n batatura
    Fara tiruri prin oras
    Trafic greu cu mult tonaj
    Fum la greu si nervi intinsi
    In 2 ani sa fim destinsi.
    “Ma inchin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.