Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

A început cu scandal, se termină cu scandal. Conducerea LIDL decide astăzi dacă deschide magazinul

Deși au anunțat locatarii blocurilor de pe Careiului că magazinul LIDL se deschide joi dimineața, conducerea companiei nu mai este atât e sigură, urmând ca astăzi să decidă cum se va proceda mai departe. Conform surselor PortalSM, astăzi este programată o întâlnire pe această temă, după ce primarul Kereskenyi Gabor a declarat că nu va elibera autorizaţie de construire până la finalizarea sensului giratoriu de la Crinul.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că LIDL poate deschide oricând magazinul,  chiar dacă nu are autorizaţie, dar riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei/zi. Conducerea Primăriei pare hotărâtă să aplice amenda maximă pe zi. Primarul Kereskenyi Gabor a precizat că lucrările la sensul giratoriu trebuiau finalizate până la începutul şcolii, ar dacă se deschide magazinul în astfel de condiţii, va fi haos în zonă.

Amintim că sătmărenii care au domiciliul în blocurile învecinate au primit în poştă scrisori de la LIDL în care reprezentanţii firmei îşi cer scuze faţă de disconfortul creat, dar îi şi anunţă că produsele, atât cele nealimentare cât şi cele alimentare, vor avea o reducere de 20%.

“Din 12 octombrie, deschidem uşile noului nostru magazin de pe Bulevardul Lalelei nr.2, unde vă aşteptăm în fiecare zi cu o varietate largă de produse de calitate, la cel mai bun preţ. Pentru a sărbători deschiderea noului magazin LIDL din oraş, în ziua inaugurării acestuia, v-am pregătit reduceri de peste 20% la articolele nealimentare, dar şi la cele alimentare, precum mezelurile, lactatele, dulciurile şi altele”, a transmis echipa LIDL.

Este cât se poate de evident că reprezentanţii LIDL nu vor reuşi să termine şi lucrările la sensul giratoriu de la Crinul până joi. Aşadar, este posibilă o amânare a deschiderii. Lucrările la magazinul LIDL de pe Careiului au început cu scandal, la început cu Biserica Ortodoxă, şi se pare că se termină tot cu scandal, de data aceasta cu Primăria.

 

 

10 comentarii

  1. Pop Popovici Răspunde

    Normal, sa faca sensu prima daca au promis !

    • y Răspunde

      Prima dată Primăria ar trebui să se uite adânc în oglindă. Adică el ca Primărie are voie să monteze peste noapte niște piese LEGO și le lasă așa, cred că nu trebuie să dau exemple, dar pe Lidl îl f*tem și nu dăm voie să facă același lucru. Dacă nu e OK și e periculos la Crinul, atunci la celelalte cum e sau cum a fost ani de zile (Unio, Păulești, Burdea, Piața de Vechituri) ? Cred că măsura ar trebui să fie la fel , nu-i așa administrație locală? Dacă nu făcea Lidl Primăria în veci nu făcea ! Și @ Pop Popovici, Lidl a promis nu este obligația lui ! Acum oricum va termina că nu are încotro.

      • Norick Răspunde

        @y : ai şi n-ai dreptate. Chestia cu sens giratoriu din LEGO este o caricatura – asta o ştim cu toţii, iar dacă cei de la Lidl au promis sens giratoriu o dată cu deschiderea magazinului , atunci sa-şi facă până-n capăt. Mai ales dacă au şi scris pe hârtie (asta nu ştiu) . Nu de alta , dar să joace şi ei după regulamentele de fair-play .
        De altfel , că noi nu le aveam sens giratoriu ca lumea fără un investitor străin – şi asta 100% …

        • y Răspunde

          @Norick. Ideea este că Lidl face un magazin acolo. Mă îndoiesc să fie trecut în autorizația de construcție pentru marketul lor condiția să se facă sens giratoriu deoarece nu prea are bază legală. Că s-au înțeles cu impotenții de la Primărie este altceva. Aștept ca în ideea asta NEPI care tot așa a sponzorizat la propriu Primăria cu proiectul podului pietonal peste Someș să fie la fel blocat/somat/amendat înainte de deschiderea mallului. Și revenind la Lidl, dacă tot suntem corecți până la capăt și ne legăm de orice, adică hai să ne țigănim, atunci ar fi cazul cu ocazia asta să se reglementeze crucea parașutată de vreo 20 de ani de popa ortodox de la biserica neterminată, cruce fără autorizație și pe domeniul public.

          • Norick

            @y: Eu nu exclud nici varianta să fi fost trecut într-un contract obligativitatea construirii a unui sens giratoriu. Este absolut legal. 😉 De altfel cum explici amânarea deschiderii magazinului ? În urmă tot ei au cedat…
            Şi ştii ceva ? Strategia asta ar fi şi mai ok , dar aici revine incompetenţa staff-ului … Vrei profit pe termen lung de la cetăţenii oraşului ?? Oferă-i ceva “cadou” pentru asta şi primeşti autorizaţie. Da , are un gust de şantaj , dar încă intră sub leţ… :-)))

  2. lilili Răspunde

    da numa vecinii cu lidl au reducere de 20%??? nu ca ne-ar trebui da intreb si eu asa

  3. pcr Răspunde

    va fi haus ?,trebuia sa te gindesti inainte ca sa le dai autorizatie dl primar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,ce legatura ar avea lidl cu sensul giratoriu !!!!!????,chiar daca o fac ei pe costul lor,ar trebui sa te multumestii cu asta !!!!! esti zero barat!!!!!

  4. y Răspunde

    @Norick. Ai dreptate dar atunci pe toți să-i măsoare primarul la fel. Câteodată am impresia că unele persoane au regim special.

  5. ana Răspunde

    toti vin ca lidl a promis si primari multe au promis dar cate au realizat din promisiunile facut ca la noi nici unde obligam firmele multinationale sa ne faca noua treaba dar noi ce face ascultam minciuni si tot noi suferim din toate punctele de vedere ca sant multi cu interese sus puse care beneficiaza de facilitati si tot nu sant obligate sa faca sensuri giratori si drumuri mai mult ca atat mai ridica si vocea ca ei au drepturi de tote felurile dar uita sa si ofere ceva an schim dar an caz ca ajungi muncitor la aceste firme esti mai rau ca un sclav

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.