Ultima actualizare: ieri, 20:48
Locale

Super secretara din județul Satu Mare. A încasat 23.000 de lei pe lună

Peste 23.000 de lei pe lună. Acesta este salariul pe care l-a primit fosta secretară a unei primării dintr-o comună din Satu Mare. Totul a ieşit la iveală după un control al Curţii de Conturi, care mai arată că şi edilul, viceprimarul şi un poliţist local au încasat, ilegal, zeci de mii de lei. Prejudiciul total depăşeşte 330.000 de lei.

Zenoviu Bontea, primarul comunei Păulești, județul Satu Mare, pentru digi24.ro: „Este de-a dreptul o anomalie pe care eu, sincer vă spun, nu pot să mi-o explic. Astfel de anomalii au mai fost și în alte luni, spre exemplu s-a ajuns într-o altă lună la 23 de mii de lei net.”

Zenoviu Bontea este primar din iunie anul trecut. S-a crucit când a văzut sumele ameţitoare remunerate ilegal, semnalate de controlul Curţii de Conturi.

Zenoviu Bontea, primarul comunei Păulești, jud. Satu Mare: „Spre exemplu, în februarie 2016, secretara comunei Păulești, doamna Sava Eva, a încasat 19.000lei.”

Documentele arată că doar secretara primăriei din comună a încasat, nejustificat, peste 230.000 de lei. Jumătate reprezintă sporuri şi indemnizaţii de conducere, iar cealaltă jumătate… alte sume. Femeia se apără și a declarat pentru Digi24 că banii i se cuveneau .

Eva Sava, fosta secretară a comunei Păulești, jud. Satu Mare: „Dacă se verifică actele atunci trebuie să reiasă că eu, pe lângă salariu, am primit retroactiv bani pentru proiect. Atât comentez, nimic altceva.”

Zenoviu Bontea, primarul comunei Păulești, jud. Satu Mare: „A susținut că ar fi luat sporuri pentru administrarea fondurilor europene, dar pentru aceasta trebuia să aibă niște ștate, niste pontaje, așa zice legea, ori acelea nu există.”

Curtea de conturi a mai descoperit că de bani nemeritaţi au mai beneficiat fostul primar, viceprimarul, dar şi un fost poliţist local, fiul contabilei primăriei de la acea vreme. Prejudiciul în cazul lor este de peste 100 de mii de lei.

Iosif Nagy, fostul primar al comunei Păulești, jud. Satu Mare: „Trebuie luată contabila, trebuie întrebat cum a fost pontat, trebuie întrebat cum a fost socotit, secretara, contabila și ei știu mai bine. Eu în 2015-2016 am fost internat de vreo 6-7 ori la spital și am și cam lipsit.”

Odată cu primirea deciziei Curții de Conturi, primăria va începe procedura de recuperare a banilor.

Sursa – http://digi24.ro

9 comentarii

 1. Pop Popovici Răspunde

  Bravo !

 2. Garuboz Răspunde

  BRAVOOOOO BUGETARI PLATESTE P UL IM EA PENTRU LIPITORILE SOCIETATII!

 3. Marshall Răspunde

  Bravo ei !! in sfarsit cineva care gandeste, pana cand primarul era internat, doamna si-o tras un salar de 5000 euro lunar.

 4. attila Răspunde

  alo UDMR local, judetean ce spune, despre asta, dl Pltaki, Turosgumi , ce ne spuniti ca voi tinut in brate …. pe ei cu Rudy, Erdeiyiy si gasca de hoti de la yudmerei.. cu pamanturili ..

 5. pastorta Răspunde

  Si ne intrebam de ce merge asa rau in oras??? Cine stie cati mai sunt in astfel de situatii??? La asa fapta asa pedeapsa!!! Rusine!!! Confiscat tot si la munca de jos!!!!

 6. cetateanul relaxat Răspunde

  @pastorta(ce nick e asta? sau e o marca de retorte?) Te auzi ce debitezi? Ne merge rau in orasul Satu Mare pentru ca o secretara in comuna Paulesti a avut abililitatea de specula slabiciunile sistemului…si eu as fi facut la fel daca puteam..iar daca ai fi sincera ai spune acelasi lucru…Avem nevoie de legi clare si de pedepse pe masura pentru eludarea lor!

 7. ovidiu Răspunde

  Când nu exista DNA ( prin anii 2000 ) trebuia să-l ajut cu o documentație tehnică , proiect imobil . pe un amic care construia la Păulești . Această individă mi-a solicitat mită o sumă consistentă pentru o simplă semnătură ea fiind membră în comisia de recepție a imobilului . Binențeles că nu i-am dat nimic dar tupeul și jegul acestei escroace mi-a rămas întipărit în memorie , bine că a fost prinsă cu ceva până la urmă .

 8. mer ita Răspunde

  merita un control toate primariile din judet
  trebuie vazute si facute publice veniturile contabililor, secretarilor si primarilor retroactiv, cel putin pe ultimii 10 ani
  curtea de conturi sa se autosesizeze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.