Ultima actualizare: azi, 16:10

Locale

Poliţistul sătmărean Adrian Bota, condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare

Tribunalul Satu Mare a pronunţat azi, 25 octombrie 2017, sentinţa în dosarul în care poliţistul Adrian Bota a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată şi spălare de bani, scrie opiniedecarei.com. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi fostul vameş Nagy Vasile, acuzat de complicitate la spălare de bani. Tribunalul Satu Mare l-a condamnat pe poliţistul Bota la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar pe fostul vameş Nagy Vasile la patru ani şi opt luni de închisoare. Instanţa a mai dispus şi confiscarea a 180.000 euro de la Bota.

Poliţistul Adrian Bota şi fostul vameş Nagy Vasile au fost trimişi în judecată în mai 2015 de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, primul în stare de arest la domiciliu, iar al doilea sub control judiciar.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, inculpatul Bota Adrian, la data comiterii faptelor ofițer de poliție în cadrul I.P.J. Satu Mare – Serviciul Cercetări Penale, în perioada 2006-2008, a pretins și primit de la un denunțător bani și bunuri totalizând 180.000 euro, constând în suma de 24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată şi alte bunuri mobile (obiecte de mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte etc).

În schimbul primirii foloaselor menționate, inculpatul Bota Adrian a promis că își va încălca atribuțiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, dosar ce îi fusese repartizat, în sensul că va audia mai multe persoane în sensul dorit de denunțător, urmând ca acele declarații să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare și a pronunțării unei hotărâri de achitare.

Tot el a promis că va interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu Mare la care fusese repartizată inițial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător din cadrul Curții de Apel Oradea, prin intermediul unui polițist, pentru ca aceștia să admită în fond cererea de revizuire și să pronunțe hotărâri de achitare a denunțătorului.

De asemenea, inculpatul Bota Adrian i-a solicitat denunțătorului ca, în schimbul contraprestațiilor mai sus menționate, să-i transfere dreptul de proprietate asupra a două terenuri situate pe raza municipiului Satu Mare (teren deținut în drept și în fapt de denunțător), respectiv pe raza comunei Viile Satu Mare (teren deținut în fapt de denunțător).

Pentru a disimula identitatea reală a beneficiarului celor două terenuri primite ca titlu de mită, respectiv cu titlu de trafic de influență, inculpatul Bota Adrian i-a dispus denunțătorului să încheie două contracte de vânzare cumpărare a acelor bunuri în care, drept cumpărători, au figurat persoane apropiate din cercul relaţional al celor doi inculpaţi, fără ca acestea să achite vreodată prețul acelor terenuri.

Inculpatul Nagy Vasile, la solicitarea inculpatului Bota Adrian, a găsit persoanele respective, cu toate că ştia că, prin încheierea acelor contracte de vânzare cumpărare, terenurile îi reveneau de facto inculpatului Bota Adrian, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni de către acesta.

Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, precum şi poprirea sumelor de bani existente şi viitoare în conturile deţinute de inculpatul Bota Adrian.

Sentinţa Tribunalului Satu Mare nu este definitivă, ea putând fi atacată atât de către cei doi inculpaţi cât şi de către procurorii anticorupţie.

Sursa – opiniedecarei.com

 

45 comentarii

  1. Pelcz Răspunde

    La mulți ani!

  2. xxx Răspunde

    Adrian Bota
    1 oră ·

    Instanta înseamnă judecători independenţi !
    Magistratura înseamnă întâi de toate onestitate !
    Aplicarea legii, în litera şi spiritul ei, cu responsabilitate şi curaj.
    Magistratura nu înseamnă privilegii şi putere. Înseamnă respectul faţă de cei aflaţi în faţa voastră, care aşteaptă de la aceastia să fie drepţi şi atât. Din pacate exista si categoria celor care dau solutii impuse chiar, contrar probelor din dosar.
    Unii ” judecători ” se cred prea des zei şi sar ca arşi ori de câte ori sunt criticaţi pe drept; si fug în faţa CSM-ului sa ceara apărarea reputaţiei, restul celorlalti corecti impartiali si profesionisti sa nu uite că cei care fac parte din categoria celor care dau solutii ” impuse chiar contrar probelor din dosar ” nu fac cinste tagmei magistratilor onesti si sunt singurii răspunzători de imaginea justiţiei !

    S-a cam ofticat “militianu`”…Probabil avea planuri sa mai ia niste banuti de la careva in urmatorii ani ! Multi ani intre 3 pereti si niste gratii !

  3. Erdei Conzel Răspunde

    Dupa fapta si rasplata, putina lume stie cîte infractiuni facea acest militian , ăsta dupa ce se îmbata în cercurile lui zicea ca va ajunge şeful politie si v-a conduce judetul, si vai de capul celor pe care acest individ i considera dusmanii lui, la cît mai multi ani la mititica

  4. UNU Răspunde

    Probabil Pelcz, Erdei Conzel, daca v-ati da cu parerea pe un alt site unde ar trebui sa va inregistrati cu adresa reala de e-mail sau ar trebui sa va prezentati cu numele real, nu cred ca ati fi asa viteji si fac pariu ca sunteti mult mai penali decit cel pe care il blamati .

  5. Pelcz Răspunde

    UNU tu consideri ca omul e nevinovat? Noi suntem mai penali, fara sa ne cunosti? Nu il blamam, e o decizie a unei instante!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Persoană juridică Răspunde

    Din păcate am avut ocazia să-l cunosc pe acest individ când lucra la servicil economic, dacă nu decartai te termina.

  7. Marius Răspunde

    UNU, într-adevăr Antena 3 demască abuzurile și matrapazlâcurile din justiție. E postul la care toți condamnații pe nedrept pot să-și spună adevărata poveste, nu cea pe care o fabrică sistemul ticăloșit. Au fost atâtea exemple de oameni cinstiți, arestați sau condamnați pe nedrept: Dan Voiculescu, Elena Udrea, Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Radu Mazăre, Sebastian Ghiță și alte sute de victime. Din păcate, pe lista marilor erori judiciare se adaugă și polițistul sătmărean. Toți au fost corecți, cinstiți, săraci, credincioși și au reușit să adune câțiva leuți din salariile mizere și cred că asta a determinat sistemul ticăloșit să-i cerceteze pe baza unor probe false, chiar dacă ei spuneau adevărul. Urmăriți Antena 3!

    • Satmarean Răspunde

      Sentintele in cazul lui Dan Voiculescu , Liviu Dragnea si chiar si lui Nastase si Tariceanu da-mi voie sa te contrazic pt restul no coment.

  8. Erdei Conzel Răspunde

    Subscriu ce a zis Marius

  9. marius Răspunde

    Sa te bucuri pt ca un politist intra la puscarie dovedeste ca esti un om de nimic, mai ales ca acesta este acuzat de cei mai mari excroci ai satmarului, oameni de nimic, niste hoti si golani ordinari cunoscuti de majoritatea satmarenilor! Rusine pt cei care va exprimati aici ura fata de un om pe care nici nu-l cunoasteti, ca daca l-ati cunoaste, sigur v-ati schimba parerea.

  10. Erdei Conzel Răspunde

    Marius, dar acest politist umbla si facea afaceri cu oamenii de care aminteai , el singur a intrat in cercul lor.

  11. Un tapiter Răspunde

    In sfarsit a ajuns acolo unde trebuia acest gunoi ordinar!Tot acolo trebuia sa ajunga si tatal sau!Pacat ca intre timp a murit!Dar sa speram ca n-o sa fii prea mult timp singur in celula!O sa urmeze si cei doi colegi de-ai tai!Care colegi?Stii tu foarte bine!Aia care intre timp au fost reclamati la D.I.P.I.!Sa speram ca si Dl.Stan Sorin stie de ei!Cu tot respectul,un fost tapiter!

    • Sef Tapiterie Răspunde

      Domnu tapiter, mare gunoi si penal mai esti vorbesti despre un om tatal politistului care a decedat, ce treaba ai cu decedatu gunoi ordinar!!!

    • umbra Răspunde

      Domnu ‘Un tapiter’ ar fi mai bine sa-ti porti tie de grija de dosarele tale pe rol.

      • Vasile Răspunde

        Iar matale n-ar strica sa-ti verifici prostata!Poate e deja prea târziu!Poate patesti ca Mircea Roman!

        • umbra Răspunde

          Stai linistit prostata mea este in regula, dar ar fi bine sa verifici durerile tale de cap ca poate ai o boala incurabila la creier!

    • Adrian Răspunde

      Solutia un veritabil blat, se v a dovedi aceasta raporat la probe nu la teorii si iluzii optative, interesant modul in care s a scurs in presa solutia inainte de a fi publicata si de ordin practic doar cel care a servit o ” a hotarat o ” se prezuma ca o detine a si nu o antepronunta inainte de a fi publicata.
      In mintea cea stramba si lucrul drept se stramba.
      Acum cu referire la afirmatiile din comentariile postate, desigur e un pleonasm sa afirm si gunoiule de Leo, care postezi sub terte nume de postaci, ti am mai spus ca esti un necrofil, parinti mei sunt decedati fapt cunoscut de tine, sa aduci atingere onoarei unor defuncti denota caracterul tau mizer.
      Dar, daca tot marjati tu cu celalalt delator si cu anchetatorul vostru Buzila ca nu poate fi relatat public adevarul fiind un dosar in curs, si va ascundeti sub hotararea stramba dispusa in cauza, va inselati hotararea CEDO in cauza Moroce contra Frantei permite formularea de critici corecte la adresa judecatorului, cu siguranta daca hotarasc o astfel de abordare veti fi supusi oprobiului public la mizeriile la care ati recurs pentru incriminarea mea la un mod fals. Ce spune ti sa postez actele dosarului ? ., e un clik !

  12. Pirike Răspunde

    Felicitari Instantei, cu toate presiunile, a avut curajul sa dea o pedeapsa corecta , dreapta si meritata

    • sase sase Răspunde

      Instanta va judeca corect dupa ce intra in vigoare Legea raspunderii magistratilor: Judecatorii si procurorii vor raspunde material pentru erorile judiciare etc., pana atunci ii doare la banana de ce sentinta dau.

  13. Vasi Răspunde

    Speram ca organele abilitate ale statului vor fi vigilenți, ca d-nul Bota să nu facă o vizită la Nagy Vasile in Irlanda și să uite să se întoarcă.

  14. caraiman Răspunde

    In lumea buna se zvoneste ca s-au facut presiuni mari pentru ca acest infractor semi psihopat sa scape fara condamnare . Din pricina faptului ca traim intr-o tara unde coruptia si mita sunt considerate un flagel acest individ a avut sansa sa scape de rigorile legii de nenumarate ori Si mai grav e faptul ca toate ticalosiile infaptuite de acesta nu puteau fi facute de unul singur fara cunostinta vre-unui superior , magistrat sau politician . Cei in drep daca ar ancheta mai in profunzime s-ar lovi de itele unui sistem mult mai intortocheat . In orice caz e o victorie al DNA si al instantelor de judecata din Satu Mare impotriva coruptiei . Felicitari instatei de fond care a judecat cazul corect , impartial si cu onestitate , chiar daca sentinta o consider putintel indulgenta .

  15. dex Răspunde

    1. Cum este corect – oprobiu sau oprobriu?
    Deşi cuvântul din titlul articolului este unul pretenţios, care ţine de limbajul elevat, presupunându-se că cei care îl folosesc au un anumit nivel cultural şi de cunoştinţe lingvistice, sunt destule situaţii în care se poate auzi sau citi în varianta incorectă – oprobiu.
    Forma corectă a acestui neologism este oprobriu şi înseamnă : dispreţ, dezaprobare prin care societatea condamnă fapte socotite nedemne sau oameni care săvârşesc astfel de fapte –din fr. opprobre, lat. opprobrium (DEX).
    O altă problemă în legătură cu acest cuvânt este legată de prezenţa lui în structura oprobriu public, pe care cei mai mulţi nu o mai sesizează ca fiind pleonastica. Oprobriu însemnând dezaprobare prin care societatea condamna anumite fapte sau oameni etc., a mai adăuga şi cuvântul public (când este vorba de societate) este excesiv, comunicându-se de două ori (în mod inutil) aceeaşi idee.
    Prin urmare, se poate spune corect, de exemplu: Faptele lui odioase au atras oprobriul(dezaprobarea publica), fiind condamnat pe bună dreptate/ A acţiona în afara legii înseamnă a te expune oprobriului etc.

    2. ILUZII OPTATIVE – ??????????????????????

    ÎN REST, HOTĂRÂREA INSTANȚEI NU SE COMENTEAZĂ!

    • Adrian Răspunde

      Da corect oprobriu, mai saboteaza cateodata si tastatura, iar tu cand dai copy paste de
      pe anumite articole pune semnele citarii, bunaoara ” Cum este corect – oprobiu sau oprobriu? Deşi cuvântul din titlul articolului este unul pretenţios, care ţine de limbajul elevat, presupunându-se că cei care îl folosesc au un anumit nivel cultural şi de cunoştinţe lingvistice, sunt destule situaţii în care se poate auzi sau citi în varianta incorectă – oprobiu ” – eventual postare nu titlu, despre titlu se vorbea in articolul de unde e copiat. Sa ti trimit linkul ?
      Cealalta chestiune cu iluzii optative, e o limba matematica mai grea, parese ca nu ai gasit nimic de specialitate ” doamna profesoara “.

    • Adrian Răspunde

      E impietate intelectuala de la o persoana ca tine sa ti arogi prin copy paste fara a pune semnele citarii de pe

      https://destepti.ro/cum-este-corect-oprobiu-sau-oprobriu

  16. Șperțica Răspunde

    Domnuˊ Adrian, ,, parese sa tiˊˊ placă! Parcă sunteți ,, domnul profesorˊˊ de integrame!

  17. satmarean din diaspora Răspunde

    Sunt plecat din tara de ani buni . Motivul este ca am ramas fara afacere sau un venit sigur . Cauzele sunt persecutiile si dobanzile platite acestui politist corupt . Daca citeste nenorocitul aceste randuri probabil va sti despre cine este vorba in cazul in care nu a uitat sirul persoanelor pe care le-a executat efectiv. In sfarsit s-a gasit un judecator cu coloana vertebrala care sa dea o sentinta pe masura faptelor. Atentie ! jigodia de militian daca e incoltit va ataca si va musca in toate partile , iar unde nu va reusi se va razbuna acest ticalos cu chip de om .

    • Doi Răspunde

      Tu cetatean din diaspora le știți pe toate, aici sub anonimat pot scrie toți penali ce vor, domnu cetățean onest din diaspora.

      • satmarean din diaspora Răspunde

        Stimate DOI , neuroni . Mama m-a invatat sa nu intru in polemici cu agramati . Din putinele cuvinte mi-am dat seama ce pedigree ai . Ii fi si tu unul din aia , la care militianul penal ii arunca o bucata de os .

        • Doi Răspunde

          Da diaspora, într-adevăr ai boli mintale incurabile, în privința neuronilor mei nu-ți fa griji eu ma simt ok. Iar osul poți sa mi-l rozi când dorești.

        • Gigel Răspunde

          Înfirsit au apărut și cei din diaspora, ma fără voi nu se poate după ce ca ați fugit din tara… Cum a apărut omul pe pământ, cu ajutorul celor din diaspora.

  18. JOZSI Răspunde

    o jigodie cu chip de om . fara spaga nu discuta cu nimeni.

  19. laura Răspunde

    Buna seara
    nu doresc sa comentez,prea multe dar este o persoana corupta,are o familie respectata in acest oras,..o sotie frumoasa si o doctora de renume…pacat de acest personaj ca a crezut ca poate avea toata lumea la picioare….

    • vasilica Răspunde

      Asa este … o famile respectabila , in special doctora e respactata atat in oras cat si in alte sapte judete . Mai ales cand a dat pe spate comisia de examen la diplomatie aplicata , pe orizontala cat si pe verticala absolvind doar cu un oral , sau poate ma-nsel (?) , oricum fostul ,, militian” de investigatii trebuie sa cunosca chestiunea mult mai in amanunt.

  20. laura Răspunde

    mai adaug inca un comentariu….va rog verificati portalul de la Tribunal sa vedeti numai de cate ori a calcat pe acele trepte..credeti ca acesti procurori si juecatori inchid mereu ochi,doar ptr Arian Bota….

  21. huha Răspunde

    laura este un nume de femeie dupa care te ascunzi fac pariu, da numele tau fi barbat, sa vedem si tu cate dosare ai pe rol, cred ca esti campion la dosare. Adi fi tare nu te lasa la niste jegosi si ratati…!!!

  22. laura Răspunde

    hey,domnilor,comenntati prea mult,nimic concret si la subiect.
    doar afirmatii gratuite
    sa va aflati in treaba vorbiti vorbe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.