Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Protest la Ambulanța Satu Mare. Mesaje pe ambulanțe

Serviciile de Ambulanţă au declanşat o acţiune de protest la nivel naţional, pe perioadă nedeterminată, iar de joi dimineaţă pe toate ambulanţele sunt afişe cu inscripţia “Protest naţional”, în timp ce personalul TESA poartă banderole albe pe echipamentul de lucru, fără ca activitatea să fie afectată, a declarat, pentru news.ro, preşedintele Federaţiei Ambulanţa, Gheorghe Chiş. Și la Satu Mare, Serviciul de Ambulanță Județean protestează față de propunerile guvernului PSD de modificare a legii salarizării. Este important de menționat că actul medical nu a avut de suferit.

Acţiunea de protest a fost declanşată în această dimineață, joi, 5 octombrie, la ora 8.00, în toate serviciile de ambulanţă din ţară şi constă în afişarea pe toate ambulanţele operative a două afişe A4 cu inscripţia “Protest naţional” şi în purtarea de către personalul TESA a unor panglici albe pe echipamentul de lucru.

Sindicaliştii cer stoparea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 1 ianuarie 2018, în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017. Ei spun că veniturile le sunt diminuate în condiţiile în care vor pierde tichetele de masă începând cu 1 ianuarie 2018 până la 1 decembrie 2018 şi vor pierde sau le vor fi reduse procentele de sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase. De asemenea, ei reclamă starea parcului de ambulanţe, care sunt învechite, precum şi lipsa de personal, mai scrie news.ro.

În cazul în care revendicările nu vor fi soluţionate, în 11 octombrie angajaţii din serviciile de Ambulanţă vor picheta sediile Ministerului Muncii, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor, fiind pregătite apoi un miting cu toate federaţiile naţionale şi declanşarea unei greve.

Sursa – http://news.ro

3 comentarii

  1. cetateanul relaxat Răspunde

    Ar fii suficient sa ai salariu in functie de ce stii sa faci…singurul spor de bun simt e sporul de noapte (cu conditia sa nu dormi…) in rest…praf in ochii celorlalti…pe hartie salariu mic…in realitate venituri lunare mai mult decat consistente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.