Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Rateu al câinilor din vama Halmeu? Acuzații dure făcute de un om de afaceri

Pentru a-ți deschide o afacere în România anului 2017 ai nevoie nu doar de investiții serioase, indiferent de domeniul de activitate, cât mai ales de o răbdare de fier și un calm ieșite din comun. Exemplul cel mai bun în acest sens vine de la o familie, care la mijlocul acestui an a decis să înceapă un business cu cărbuni, o afacere care necesita o investiție considerabilă, însă care ar fi putut duce la un profit remarcabil.

Afacerea a fost pusă imediat pe picioare însă, după numai câteva luni, statul român a început să-și arate colții, punând primele bețe în roțile unui business cu potențial și în speranțele unor oameni muncitori.

Cei care au inițiat această afacere și care au suferit și continuă să sufere din cauza unor lacune evidente în sistem, au făcut publică o întâmplare revoltătoare. Povestea a fost postată pe Facebook.

,,MODUL OFICIAL prin care STATUL ROMAN si Directia Nationala a Vamilor isi bat joc de cetatenii romani si de firmele care in fiecare luna contribuie la buget cu peste 20.000 de lei.

La mijlocul acestui an am inceput o afacere impreuna cu tata, sa aducem carbuni din Ucraina, avand in vedere ca pretul lemnului a crescut si mai ales ca nu se gaseste.

Nu mai spun cat am investit in utilaje de facut brichete, constructii si altele, din dorinta de a face o afacere prospera din care STATUL ROMAN ”mulge” in fiecare luna o gramada de bani.

Saptamana trecuta cele doua camioane ale noastre au intrat in Vama Halmeu (SATU MARE) cu carbuni. Scandal mare ca domnii de la vama nu puteau verifica daca avem sau nu tigari. Masinile au ajuns in vama in jurul orei 2:00 si au fost trase separat pentru a fi verificate. Vin sefii vamii, politistii de frontiera si bineinteles caine pentru a depista tigari. Asta se intampla deja a doua zi dimineata. Ajunge cainele la una dintre masini si incepe sa latre ca nebunul.

GATA! striga vamesii, aveti tigari, va descarcam. Tata (sofer pe una dintre masini) incepe sa rada si chiar insista sa descarce masina cat mai repede pentru a se putea porni spre casa. Totul se intinde. Nu aveau excavator, nu aveau una sau alta. Intr-un final descarca masina si bineinteles ca nu gaseste nimic. Tata, impreuna cu soferii erau deja in vama de mai bine de 18 ore.

29.10.2017, acelasi scenariu. Cele doua masini alea noastre au ajuns la furnizor joi seara, iar vineri dimineata incarca. Un vames din Ucraina a fost trimis sa asiste la incercare. Consemneaza ca a fost prezent, iar pe cele doua camioane ale noastre se pune SIGILIU. Ajunge in vama la Ucraina vineri seara la ora 16:00. Nu se stie ce s-a intamplat, insa ajunge la vama romaneasca de la HALMEU abia duminica dimineata. AICI SURPRIZA! Apare din nou un vames istet tare, care aduce din nou acelasi caine care saptamana trecuta a dat gres.

Cainele latra ca nebunul la cele doua masini. In anul 2017, cand in DUBAI s-au inventat taxiurile zburatoare, in ROMANIA camioanele sunt controlate cu cainii. Tata ii intreaba de ce nu au scaner, care sa scaneze camionele, pentru a le verifica si i se spune ca au unul, dar e stricat. Cainele latra de zori si cei de la VAMA, chiar daca exista sigiliu pe camioane, spun ca sunt tigari si camioanele trebuie descarcate. Asta se intampla duminica la ora 13:00. Acum este ora 18:00 si atat tata, cat si soferul sunt nemancati, nedormiti de atatea zile, foarte obositi si inca nu vor sti cand vor fi verificati.

Camioanele ar fi trebuit sa fie din nou in Ucraina pentru a incarca marfa, insa ele nici nu au ajuns la Botosani si nici nu se stie cand vor ajunge. 100 % nu exista tigari in camioane. Se trezeste vamesul care a adus cainele: ”Eu stiu cum ati bagat tigari. Le-ati turnat in carbuni”. PE BUNE? Asa te duce mintea? Sunt carbuni scosi din pamant, carbune brun si lignit. CONTROLEAZA-MA STAT ROMAN, VERIFICA-MA, DAR NU MA TINE ATATEA ORE IN VAMA. NU-TI BATE JOC DE NISTE OAMENI SI DE O FIRMA CARE CONTRIBUIE CU AN DE ANI CU BANI.

Imediat ce intram in tara PLATIM TVA pentru carbuni, platim accize pentru carbuni, platim n-șpe mii de taxe si contributii. Si tu, STATULE ROMAN, iti bati joc de noi. Nu esti in stare sa ne verifici ca intr-o tara civilizata, ca intr-o tara EUROPEANA.

Iti vine sa inchizi orice afacere si sa pleci in lume fara sa te uiti inapoi. MULTUMIM DIN SUFLET DRAGI SENATORI, DEPUTATI, MINISTRI si sigur draga prim-ministru si PRESEDINTE! Ati reusit sa umiliti niste oameni.

UPDATE! Luni, 30.10.2017, ora 12:19 – Camioanele sunt inca blocate in vama si nimeni nu face nimic. Nici nu ne descarca, nici nu ne lasa sa plecam.Incredibil. Soferii nu au mai mancat de sambata seara, iar primul magazin e la 10 km distanta. Nu poti pleca cu masina.

Ora 16:07 – Masinile s-au pornit spre Botosani, dupa mai bine de 36 de ore petrecute in Vama Halmeu si dupa inca 36 de ore petrecute in vama din Ucraina. Masinile sunt escortate de Politia de Frontiera pana la Botosani.

VA ROG SA DISTRIBUITI, poate se va schimba ceva…..desi nu cred!”.

 

25 comentarii

  1. a 22 Răspunde

    Buna . am fost dupa o vreme indelungata in Ucraina la colegi de munca , de trecut inspre Ucraina am trecut repede dar inapoi a fost jale , la ucrainieni am fost verificat si am trecut repede dar la romani am prins schimbul, la care am intrebat un politist de frontiera de ce nu se lucreaza sau ce se intampla, acesta mi-a raspuns politicos sa am putina rabdare ptr. ca este schimbul de tura, intre orele 19:30 si 20:00. Tin sa precizez ca am fost a treia masina din 2 sensuri de mers. Se facusera ora 20:00 la care vamesi si politisti de frontiera stateau la tigara si cafea desi deja lumea ce astepta la rand claxona. In jurul orei 20:30 au inceput sa controleze iar eu am intrat la control pe la 20:45 , intrebarea este , de ce odata domni din vama odata ce sunt platiti din bani publici de ce nu se tin de programul de lucru? acea jumatate de ora de ce le este platita? pentru ca au stat la tigara si la cafea? va multumesc de ce in alte tari din U.E asa ceva nu se intampla?

  2. hamster Răspunde

    Nu iti convine, treci vama la tine in moldova.
    Ne-am cam saturat de BT de la Tehnic Asist incoace!

    • Unu' Răspunde

      Bă, ești prost?
      Fără traficul prin vămile Halmeu și Petea, ai avea drumuri naționale proaste! Așa avem drumuri 85% bune, comparativ cu alte zone din țară!
      Așa că zi0le merci, nu-i trimite prin alte părți!

    • Depozit Carbune Regan Răspunde

      Domnule, cu camioanele putem iesi doar pe la Siret sau Halmeu. Problema este ca daca ies pe la Siret, merg 600 de km prin Ucraina pe un drum dezastru si as rupe masinile in doua. De asta mergem pe la Halmeu ca merg prin Romania pe drum bun si doar cativa km prin Ucraina. Ne cerem scuze daca v-ati saturat de BT. Si noi, ca altii contribuim cu sume mari la bugetul statului. Facem afaceri din 1990. Nu vrem sa calculam cati bani au ajuns la statul roman care isi bate joc de noi. Multumim

      • hamster Răspunde

        Imi cer scuze si multumesc pentru lamuriri. Toate cele bune in continuare.

      • Cali Gyula Răspunde

        Domnule,adunati probe si dati-i in judecata pe incapabili pentru sabotaj !!Cu caini cu tot !!Ati semnalat cazul la ANAF ??? Cineva trebuie sa raspunda pentru aceasta bataie de joc !! Or fi ei ,vamesii, ”dumnezeii” vamilor, insa cineva trebuie sa le explice si lor ca sunt functionari publici, pusi acolo in slujba cetateanului,si la fel ca toti functionarii publici sunt platiti de catre noi,cei care luna de luna platim taxe si impozite !!Ok,isi fac treaba,incearca sa opreasca contrabanda cu tigari,insa cand aceste controale se fac nejustificat,fara dovezi clare,fara rezultate finale,cu toate ca se cheltuie si o gramada de bani cu descarcarea si reincarcarea carbunelui,apoi,sa ma ierte Dumnezeu,ala cu Spydy-potaia sa si-l pupe-n cur !!

  3. Ruzsa Sándor Răspunde

    Cea mai penala vama, politisti de frontiera care s au facut pollitisti din cofetari, soferi, …proşti
    ..niste oameni , jigodii din banii poporului.
    Sa va ia dracu odata.

  4. avocat Răspunde

    .Deci cum spuneți ? : Ajunge in vama la Ucraina vineri seara la ora 16:00. Nu se stie ce s-a intamplat, insa ajunge la vama romaneasca de la HALMEU abia duminica dimineata.

    Adică știți perfect că săracii șoferi nu au mâncat!!!! dar nu știți ce au făcut de vineri până duminică? !

    • Regan Tras Răspunde

      De vineri seara pana duminica dimineata masinile au stat la rand. Erau peste 100 de camioane in fata.

  5. Ytzik &Shtrull Răspunde

    Ceva chiar ca nu e ”kousher” !! Ori cainii,specializati in miros de tutun insa dau rateuri ,ori firma camufleaza atat de bine tigarile incat nu le afla vamesii !! Flexuri nu au ? :))))

  6. Vames Răspunde

    Pai noi știm ca, transportatorii ar dori probabil sa nu-i controleze Vameșii..si sa treacă ca prin brânza in Vama, sa pună țigări, droguri poate imigranți si nimeni sa nu-i întrebe nimic, ca doar ei platesc taxe in țara asta!Vama Halmeu chiar isi face treaba si au fost capturi serioase 500 baxuri, 300 baxuri in Tir!plus sute de mașini indisponibilizate cu zeci de baxuri!

  7. Vames Răspunde

    Si toate in condiții jalnice de control!asa ca transportatorule nu esti dumneata mai presus de lege si sa plângi ca o muiere ca ai fost descarcat!nu esti primul nici ultimul ce vei fi descarcat!mu iti convine de Vama Halmeu care isi face treaba, du-te in alta Vama!

    • Unu' Răspunde

      Da, stimabile tovarăș vameș, așa e!
      În țara asta sunt doar infractori care încă n-au fost prinși, iar prezumția de nevinovăție din constituție este aplicabilă doar politicienilor penali, populimea nu are acest drept, nu-i așa?!?
      Vi se cam strânge lațul în jurul grumajilor cu Schengen-ul ăsta nenorocit, în care tot vom intra și noi … odată … spre disperarea clasei politice penale și-a vameșilor corupți!

    • Depozit Carbune Regan Răspunde

      Stimabile vames. Nu a spus nimeni ca suntem noi mai presus de lege, insa nici dumneavoastra nu cred ca sunteti mai presus de lege. Eu va inteleg perfect ca trebuie sa verificati, descarcari si incarcati, insa haideti sa o facem ca in anul 2017, in 3-4 ore domnule, nu in 32 de ore. Ca data trecuta cand am fost descarcati, cand am ajuns la Botosani am avut cu 3 tone mai putin. In primul rand pentru ca am fost descarcati pe pamant si apoi pentru ca nu a mai incaput toata marfa pentru ca nu a fost asezata cum trebuie. Cine suporta pierderea stimabile vames? Cine suporta pierderea ca firma in loc sa aiba acum in stoc 200 de tone de marfa are doar 100 si nu-si poate onora comenzile? Stiu, e simplu pentru voi. Faceti schimbul, dureaza 2 ore, din care o ora beti cafele si stati la barfa, in timp ce prostimea sta si asteapta. Si inca ceva, avem de adus 1.000 de tone anul acesta, iar la anul 2.000 de tone si tot pe la Halmeu vom trece, chiar daca colegii tai vorbeau: Daca-i mai facem de doua ori asa, nu mai trece pe aici. Ma scuzati, nu pot sa ies pe la Siret si sa merg 600 de km prin Ucraina si sa rupa masina in doua ca nu va convina voua. Controlati-ma, dar intr-un timp util. Sanatate si bafta multa. Apropo si daca plangeti de conditii de control, faceti greva, iesiti in strazi sa va doteze hotii de ministri si parlamentari cu scanere performante, ca sa nu mai dea rateuri catelul. La Botosani a venit caine de la Siret si ala nu a mai latrat ca nebunul.

      • Tereben Tina Răspunde

        Posibil sa fi latrat cainele ”codificat”,sau poate o fi scheunat si el niste ”apropouri” si n-ati inteles dumneavoastra? Ca si gura stapanului ar manca o shaorma,nu?Traim in Romania,ce naiba !!Ori poate n-ati fost pe la Bucuresti sa ”ungeti” niste ”scartaieli” ?Vedeti domnule unde-i ”hiba”,nu pierdeti timpul ,caci in felul asta in curand veti aduce carbune cu buzunarele !!

  8. Euuuu Răspunde

    Moldovene faci presiuni sa reducă controalele in Vama?!

  9. Norick Răspunde

    Un lucru e’ sigur : pe cainele nu-l poti mitui cu o punga de Pedigree Pal. 🙂 Nasul lor nu minte… 😉

  10. Doi’ Răspunde

    Unu’ sa sti ca vremea in care bancurile despre vameși a apus!fregventez vama de ceva timp..vamesii au haine rupte si dârdâie de frig ca si câinii vagabonzi, nici macar un suc nu mai accepta!se tem si de umbra lor..:)), asa ca Unu’ ai cam ramas in urma cu știrile din vămi

  11. Jackie Kocsan Răspunde

    Hai domnule vames, fa o tura in halmeu si verifica casele cu doua trei etaje care s-au construit si se construiesc si acuma din tigari de contrabanda sau droguri… Inreresant ca acei mafioti nu sunt prinsi… Toata lumea stie din halmeu cine sunt acesti indivizi… dar voi nu stiti…

  12. Depozit Carbune Regan Răspunde

    VIDEO – Coșmarul trăit de 2 șoferi, bănuiți de vameși că fac contrabandă: Şi-au bătut joc, efectiv —-
    http://stirileprotv.ro/stiri/social/coc-marul-trait-de-2-c-oferi-banuic-i-de-vamec-i-ca-fac-contrabanda-si-au-batut-joc-efectiv.html

  13. Horti Miklos Răspunde

    Si politistul de frontiera (mai mare Gunoi nu exista in lumea asta decat acest specimen) ..la fel si vamesul, accepta mita de 10 Ron lăsat pe scaunul din partea dreapta atunci cănd aduc 20 de litri de motorina in loc de 10.
    Mentionez ca ma duc la 2-3 saptamini odata ptr consum propriu. Din cauza baniilor …a accizei dar asta e alta poveste.
    Ce vorbim cand e vorba de ceva gros.
    Politistul de frontiera e de 1000 de ori mai gunoi si jigodie decat vamesul.
    Rusine …Poliție.
    Rusine statul român

  14. Pop Ioan Răspunde

    Stai linistit,Horti Miklos,ca prada se imparte.Politistul de frontiera este cel care incaseaza.El primeste actele la control cu banii.Bine inteles ca sint panicati saracii.Dupa ce si-au tras palate in oras,si Romania intra in Schengen,vor avea de ales.Sau lasa (vind) palatele si merg dincolo de Carpati ca si vamesi si politisti de frontiera,si continua ceea ce au facut aici,sau se duc la Drexelmaier in trei schimburi pe salar minim pe economie.Dar si asta numai dupa ce au invatat cum se prinde pistolul de lipit , care parte nu arde.Saracii de ei!!!

  15. Trei’ Răspunde

    Pop Ioam esti mai prost ca, copacul :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.