Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Percheziţii. Procurori DGA Satu Mare au descins în Cluj

Procurori din cadrul DGA Satu Mare şi alte judeţe din nord vestul ţării efectuează astăzi percheziţii domiciliare în judeţul Cluj în cazul unor tăieri ilegale de lemne.

Luni, 30 octombrie a.c., ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Centrul Operațional 3 Cluj-Napoca și Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Cluj, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul formațiunilor silvice și de ordine publică ale I.P.J. Cluj și specialiști de la Garda Forestieră Cluj, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, în baza ordonanțelor de delegare, au adus la îndeplinire activitatea de constatare în flagrant a infracțiunii de furt de arbori.

Cu această ocazie, două persoane fără calitate specială au fost surprinse în timp ce transportau o cantitate de material lemnos fără acte justificative.

Ca urmare a acestei situații, în cursul zilei de astăzi, ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. din cadrul a 6 servicii județene anticorupție (Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Bihor), cu sprijinul I.P.J. Cluj și Garda Forestieră Cluj, au adus la îndeplinire 11 mandate de percheziție domiciliară și asupra unor gatere de pe raza comunelor Valea Ierii și Gilău, județul Cluj.

În cauză, se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu de către funcționari ai unor instituții publice, precum și tăiere fără drept de arbori și furt de arbori de către funcționari publici și cetățeni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.