Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Satu Mare se aliniază orașelor care colectează selectiv deșeurile electrice

Primăria Municipiului Satu Mare dorește să facă pași importanți către atingerea cotei impuse de Uniunea Europeană privind colectarea deșeurilor electrice și electronice, adică 4 kg colectate anual pe locuitor.

De asemenea, administrația publică locală dorește să vină și în sprijinul cetățenilor municipiului care trebuie să aibă soluții la îndemână pentru colectarea la standarde europene a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

În acest sens, marți, 24 octombrie, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a avut o întâlnire cu Liviu Popeneciu, președintele Asociației Române pentru Reciclare – RoRec, și cu conducerea companiei Remondis, respectiv cu Gerhard Jokic, director al companiei germane și dr. ing Robert Wawrzonek, director tehnic în cadrul companiei.

Atât conducerea Asociației Române pentru Reciclare – RoRec cât și reprezentantul companiei germane și-au manifestat intenția de a intensifica activitatea de reciclare a deșeurilor electrice și electronice în municipiul Satu Mare. În acest sens, aceștia doresc să investească mai mult în campanii și în dezvoltarea centrului de reciclare situat pe strada Depozitelor din municipiul Satu Mare, dorind prin acest lucru să creeze și noi locuri de muncă.

Primarul Kereskényi Gábor și-a exprimat susținerea și deschiderea pentru intensificarea activității acestora în municipiu, în contextul în care nerespectarea normelor europene de mediu preluate de legislaţia naţională în domeniu va avea efecte imediate în buzunarele cetățenilor.

În finalul discuțiilor s-au stabilit câteva direcții de acțiune, urmând ca astfel de întâlniri să mai aibă loc și cu alți factori implicați in procesul de colectare selectivă.

Sursa – Primăria Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.