Ultima actualizare: azi, 22:30
Locale

Acțiune de colectare gratuită a deșeurilor electrice și electrocasnice, în municipiul Satu Mare

Primăria Municipiului Satu Mare, în colaborare cu Serviciul Local de Colectare și Asociația Română pentru Reciclare organizează sâmbătă, 25 noiembrie, o acțiune de colectare gratuită a deșeurilor electrice și electrocasnice.

Sătmărenii sunt invitați să aducă deșeurile electrice și electronice, în intervalul orar 9.00- 16.00, la unul dintre punctele de colectare de mai jos:

Centrul de colectare DEE RoRec, str. Depozitelor nr.23,

lângă Școala Generală Mircea Eliade, cartierul Micro 14

lângă Școala Generală 10, Piața Titulescu

Cetățenii municipiului Satu Mare pot veni cu deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare provizorii amenajate pe perioada acțiunii sau pot suna la TelVerde 0800 444 800 pentru  preluarea fără nici un cost de la domiciliu , sediu de firmă sau instituție a deșeurilor electrice grele sau voluminoase.

În cadrul acțiunii se urmărește colectarea corectă a oricărui aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile şi industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente, echipamente care pot avea în componența lor elemente nocive pentru mediu și sănătatea populației.

Sursa – Primăria Satu Mare

 

18 comentarii

  1. gheorghe Răspunde

    Fain de voi n-am ce spune!…. niste locatii bine alese de ,,marii ganditori”” ai urbei noastre.Daca v-ati gandit ca muritorii de rand din zona Carpati 2 ,Micro 17 , str, Lician Blaga si restul care sunt in aceasta parte de oras i-si vor incarca in carucioare obiectele electrice si electronice si vor merge pana pe str.Depozitelor nr.23,sau in Micro 14 v-ati inselat amarnic.Ganditi cu alta parte a corpului nu cu capul….sau poate doar atat va duce capul.
    Nu ma mai mira nimic din partea voastra.Nu se putea gasi o locatie provizorie in aceasta zona de oras?

    • Norick Răspunde

      Bine . Daca ne gandim cu capul tau, ar trebui cca.300 de puncte in oras…. :-)))

      • y Răspunde

        Are dreptate. Unele din chestiile astea electrice vechi sunt al naibii de grele și mulți nu au posibilitatea să le care km. Iar chestia cu datul telefonului nu funcționează tot timpul. Firma are și altă treabă. Și vorba aia, pe lângă faptul că îl dai gratis mai chemi și o mașină pe 50 lei să ți-l care până acolo? Interesant. Și da, ar trebui să fie chiar vreo 300 de puncte de colectare selectivă. Dar și pentru hârtie, sticlă, plastic etc., dacă chiar se vrea colectare selectivă nu numai declarații ecologiste ocazionale prin ziare.

        • Norick Răspunde

          @y : ai dreptate si de data asta.. 😉

          • matroz

            @Norik:nu uitati de vechile obiceiuri:va dati dreptate unul altuia……………..

          • y

            @Norick, de dragul lui @matroz ceartă-te mai bine cu toții. Marinarului asta îi place.

          • Norick

            Vezi matroz asta-i diferenta intre noi doi. Eu am coloana sa scriu “ai dreptate “… ☺️ ? ? ? ? ?

  2. gheorghe Răspunde

    Norick…nu este vorba sa gandim ..dupa capul tau””fiecare e liber sa gandeasca ce vrea sau cum vrea,,,cred ca e corect sa gandim diferit dar ar trebui ca institutiile care organizeaza aceste actiuni(sunt scrise la inceputul articolului)sa gandeasca si IN FOLOSUL CETATEANULUI asta pentru ca asa este normal si sunt multe obiecte electrice vechi care sunt detinute de catre batrani….

    • Norick Răspunde

      @gheorghe : sigur ai dreptate , dar eu cred, ca prima data trebuie sa ne bucuram, ca avem macar 3 puncte , unde le poti colecta aceste deseuri. Orasul oricum nu este mare, cu 10 lei te duce un taxi oriunde – daca ai un frigider nu le porti pe spate pana-n punctul de colectare chiar daca o ai in C. II.
      Sa nu ma-ntelegi gresit nu am vrut atac la persoana… o zi buna 🙂

      • y Răspunde

        Norick, dacă e chiar așa, un taxi să-ți care fosila de frigider îți ia minim 50 lei. Pe lângă că îl dai pe gratis mai și plătești. Plus că moșul sau baba cu pensia ”minunată” sigur nu are bani de așa ceva. Mai bine abandonează treaba undeva în dosul curții. Aceste trei puncte sunt mai puțin decât ”praful în ochi” sau ”csepp a tengerben”. Băieții bifează o acțiune că cică protejăm mediul și vor raporta că au colectat 1-2 tone deșeuri electrice. Adică câteva aparate vechi.

        • Norick Răspunde

          @y : perspectiva Ta este mai “dura” decat a mea. Eu ma bucur cand paharul inca este ” la jumate ” . Tu te plangi, ca deja juma’ lipseste… :-)) Dar nici o problema e bine asa . Hisz’ nem vagyunk egyformák , ezáltal pedig kiegészíthetjük egymást…
          Oricum cine vrea sa le colecteze deseurile cu siguranta gaseste o solutie de transport pentru buzunarul lui – iar marea majoritate abandoneaza,cum le-ai enumerat mai sus… :-)))

  3. matroz Răspunde

    @Norik @y:pai mai frumosilor:Noriku nostru se cearta cu oricine care incearca sa spuna altceva decat intelege tartacuta lui !Uitati-va pe pagina si poate mai in urma!Ca intelege,e un gest de normalitate desi eu ma cam indoiesc!Ar trebui sa va iasa din minte ca arbitrati comentariile de aici.Va las in pace din respect fata de cei ce inca mai va citesc aiurelile atotstiutoare.Auzi minte odihnita-iei aparatul in spate pana un punct de colectare aiurea amplasat.In rest ma bucur pentru coloana -mai ales sonora-a prietenului Norik.

  4. comentator Răspunde

    Și a sărit iar siguranța la cineva.

  5. Specialiastul Răspunde

    Imi place ca incepeti sa plangeti inainte de a citi articolul pana la capat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.