Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Adrian Cozma, critic la adresa Primăriei: ,,Facem parcări, facem piață modernă și pe urmă punem taxe”

Consilierul județean Adrian Cozma critică decizia Primăriei Satu Mare de a dubla taxa de parcare, spunând că municipalitatea ar trebui în primul rând să ofere calitate, iar mai apoi să se gândească la măriri de taxe. 

,,Intenția municipalității de a dubla taxa de parcare rezidențială pentru deținătorii de autoturisme mi se pare eronată și neinspirată. Pentru a avea rezultate bune în privința oricărui serviciu prestat, trebuie să oferi calitate, iar astăzi în Satu Mare parcările sunt puține, neîngrijite, nemodernizate. Principiul este universal valabil. Faci parcări, creezi condiții și pui taxe, iar taxele trebuie să reflecte serviciile pe care le prestezi, respectiv întreținere, curățenie, marcaje.

Nu cred că asta e modalitatea eficientă și corectă pentru a aduce bani la bugetul orașului, fără a mai discuta necesitatea. Sper ca majoritatea consilierilor să respingă propunerea primarului. Conducerea primăriei nici n-a prezentat lista de investiții pentru anul viitor dar e foarte sigură că trebuie să adune bani mulți de la cetățeni.

Am crezut că s-a depășit simplul statut de administrator și o să avem o conducere creatoare de resurse, dar se pare că nu e cazul. Să cheltui bani nu e tocmai un lucru complicat, de aceea eu sper că municipalitatea va iniția proiecte de dezvoltare care vor genera noi resurse pentru a realiza ceea ce ne dorim cu toții. Adică un municipiu curat, cu o piață agroalimentară modernă, cu străzi bune, școli de calitate și parcări”, spune consilierul județean Adrian Cozma.

10 comentarii

  1. Ciomu' Răspunde

    Adriane, daca taceai, filozof ramaneai.
    Asa nu esti decat un prapadit de pseudo-avocat, mai mult preocupat de bisnita decat de lege.

  2. y Răspunde

    Pe ăsta nici liberalii nu l-au vrut, probabil știau ei ceva. Portalsm, data viitoare puneți un P mare în cerc când băgați vreo știre cu ăsta!

  3. GB Răspunde

    Discurs destul de corect
    Dar steril si fara efect,
    Sunt detinator de parcare
    Si taxa marita ma doare.

    Dar inghit ca mi se pare
    Mai ok decat garajele goale,
    Ce nu inghit si vreau la taxat
    Masina ce-n strada a parcat.

    Cunosc o gramada de cazuri
    Cu vile frumoase si nazuri,
    Curti si garajul model
    Si unde-i masina?Nu in el!
    Ma inchin

  4. Doctor Ciomu Răspunde

    Dobitocule

  5. vas Răspunde

    (Norbert draga!)
    La un salariu de 3500 brut platesc statului anual 17376 lei +150 impozit pe casa+190 impozit auto=177160 mii lei,din care primariile si consiile judetene primesc aproximativ 71%din acesta suma,
    Cu alte cuvinte(sau cifre) in 10 ani platesc statului 38 000 euro,sau in moneda veche 1.77 miliarde lei si primaria vrea sa-i platesc si parcarea din fata blocului !!!.
    Oare de ce nu ai ramas in Austria.Pentru tine civilizat inseamna sa dai mai multi bani statului si sa nu primesti in schimb?

  6. Alphonso Răspunde

    Adriane, ai spus si tu ceva sa nu taci. Bravo buna marioneta!

  7. sm Răspunde

    Impozitul si acuma e prea mult pentru un simplu muncitor . Cei care lucreaza la privat si are un salar de 1300 lei/luna .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.