Ultima actualizare: azi, 19:21
Locale

FOTO. Ce înseamnă țeapa Wizz Air. Mii de persoane au rămas fără bani pe card după un simplu share

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a anunțat, miercuri, că mii de români au fost victime ale unei escrocherii, după ce au fost păcăliți să dea un share unui anunț în numele companiei Wizzair, spune observator.tv.

În urmă cu două săptămâni, hackerii au lansat mai multe pagini web false în numele majorităţii companiilor aeronautice, respectiv un site fals pentru Tarom, alt site fals pentru Blue Air, altul fals pentru Wizzair.

Potrivit observator.tv, internauții erau rugați să-și dea datele personale pentru a putea câștiga 2 bilete de la acea companie dacă dădeau share paginii respective. Experții spun că hackerii au vrut doar să testeze piaţa, iar în cursul zilei de ieri, miercuri, 8 noiembrie, au revenit cu altă pagină falsă. Una singură, în numele WizzAir.

Ideea a rămas aceeași: completezi datele persoane, dar acum ţi se cerea să bagi şi datele unui card bancar, dai share şi poţi să câştigi 2 bilete gratuite. Însă, dacă respectai toţi paşii, rămâneai fără bani. Peste 19.000 de persoane au dat share.

Sursa – observator.tv

 

 

5 comentarii

 1. Viru Sundel Răspunde

  E cinic ce spun acum. Dar probabil ca si-o merita majoritatea celor care mai cred inca in pomeni de orice fel. NIMIC PE LUMEA ASTA NU E GRATIS !!!!!

 2. Horti Miklos Răspunde

  Corect.
  Numai prostii au pus botul.
  Nimic NU e Gratis !!!
  Merita soarta.

 3. un prost Răspunde

  nu va duce mintea la 2 metri, cum nu v-ati pus intrebarea :”daca e gratis de ce sa dau datele de pe card?”

 4. Pcr Răspunde

  Và stà Bine !!!!!!

 5. Pcr Răspunde

  Fra ieri ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.