Ultima actualizare: azi, 12:35

Locale

FOTO. Două noi grupe de creșe, inaugurate de primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, alături viceprimarul Doina Feher, directorul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, Doina Văsuț, respectiv Daniela Kincses şef al Centrului Creşe, a inaugurat miercuri, 8 noiembrie, două noi grupe de creșe, în două locații diferite.

Prima vizită desfășurată de oficialități a fost la Creșa “Albă ca Zăpada”, situată pe Aleea Târnaveri, nr.18. În această locație a fost inaugurată o grupă de copii cu 20 de locuri, fiind destinată copiilor care au împlinit 1,6 luni. Astfel, acum în această locație funcționează două grupe de creșe, existând spațiu suficient pentru a asigura toate condițiile de îngrijire pentru 40 de copii.

De asemenea, oficialitățile au participat la inaugurarea unei noi grupe de copii la Creșa “Mica Sirenă”, situată pe strada Botizului, nr.61/A. Noua grupă este destinată copiilor care au împlinit 1 an, existând 10 locuri, toate fiind ocupate în timp record.

Continuăm să deschidem noi grupe de creșe, așa cum ne-am propus la începutul mandatului. Trebuie să-i sprijinim pe copii încă de la nivel de creșă, oferindu-le condițiile cele mai bune. Prin înființarea a două noi grupe, am venit astfel și în întâmpinarea părinților deoarece cererea pentru creșă este foarte mare. Prin alocările bugetare pe care le-am făcut şi le vom face pentru sistemul de educație demonstrăm că, pentru noi învăţământul este prioritar. Urmează să mai deschidem în curând o creșă pe Bulevardul Lucian Blaga pentru că și acolo sunt mulți părinți care ar avea nevoie de sprijinul nostru în acest sens”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Ambele locații dețin spații pentru servirea mesei și de somn, vestiare, grupuri sanitare, precum și locuri de joacă, măsuțe, băncuțe și jucării.

Investiția pentru amenajarea celor două grupe de creșă au costat 96 de mii de lei, a fost finanțată integral din bugetul local. Lucrările au constat în reparații, zugrăveli, parchetări, dotare cu mobilier adecvat grupei de vârstă(pătuțuri, măsuțe, dulapuri vestiar, scăunele, dulap jucării), dotare cu jucării, lenjerie, fețe de masă, veselă, aparate electrocasnice.

Prin inaugurarea acestor două noi grupe Primăria Municipiului Satu Mare vine în întâmpinarea nevoilor părinților cu copii mici prin crearea unui nou serviciu specializat în creșterea, îngrijirea și educarea timpurie a copiilor cu vârsta până la 3 ani.

În municipiul Satu Mare, în acest an, 260 de copii frecventează zilnic și sunt beneficiarii serviciilor oferite de creșele: “Țara Minunilor ” , “Punguța cu doi bani”, “Albă ca Zăpada” , “Mica Sirenă”, “Harap-Alb”, ” Dumbrava Minunată” , Centrul Social “Prichindelul”.

Sursa – Primăria Satu Mare

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.