Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Percheziţii la contrabandiştii de ţigări din Satu Mare. Două persoane reţinute

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au efectuat în această dimineață, 2 noiembrie a.c., două percheziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu țigări. 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal în care se efectuează cercetări față de 4 persoane bănuite pentru infracțiunea de contrabandă, prin colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, au efectuat 2 percheziții domiciliare.

În urma activităților desfășurare au fost conduși la sediul poliției 3 persoane în vederea audierii, iar față de două dintre acestea, respectiv un bărbat, de 38 de ani, și o femeie, de 45 de ani, ambii din municipiul Satu Mare, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale desfășurată de suspecți.

Tot în cursul zilei de azi, 2 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare  a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în vederea eficientizării activităţii de prevenire si combatere a fenomenului evazionist ce se manifesta cu precădere în domeniul producerii, deținerii și comercializării de tutun, ţigări de contrabandă şi alcool în afara antrepozitului fiscal, au organizat şi desfăşurat pe raza municipiului Satu Mare acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniile menționate, ocazie cu care au fost verificați un număr de  62 de agenți economici.

Ca urmarea a neregulilor constatate, s-au aplicat 14 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32 500 de lei, din care 13 sancțiuni la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, și 1 sancțiune la OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat, ca urmare a identificării la punctele de lucru a agenților economici verificați a unor sume de bani care nu au putut fi justificate prin documente emise de aparate de marcat electronice fiscale și au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 1 539 de lei.

În activitățile desfășurate au fost angrenați luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, polițiști de la structura de ordine publică și criminaliști.

Sursa: Poliția Satu Mare

7 comentarii

  1. fumator Răspunde

    sa inteleg ca cei 2 mari contrabandisti perchezitionati la domiciliu au avut aproximativ 10 cartuse de tigari, cel putin asa apare in poze. voi santeti nebuni, in 4 blocuri din jurul politiei de pe jiului daca nu sunt zilnic 1000 de cartuse inseamna ca nu se face contrabanda in satu mare.

  2. aurelian Răspunde

    Frectie la picior de lemn cu pepsiiiii!!! Comunicate de rahat, doar sa arate ca ei muncesc!!! Dar sa prinda pestii cei mari, de ce nu se face nimic? De aia oare ca au protectia institutiilor din judet? Prea mare filiera de spagă? Doar de aia mici se leaga ,care nu isi dau dreptul!!!!

    • fumator Răspunde

      daca te uiti la a 3 a poza, te apuca rasul. la mai bine de jumatate din fumatorii din judet gasesti asa ceva in casa.26 pachete, o bricheta si culmea, o suzeta. majoritatea cumpara un cartus, doua. in orice comuna, sat din judet sunt de vanzare. problema nu este cu cine vinde ci cum ajung in tara.

  3. Gabriel Răspunde

    Pe str Inaului la fam. Bogdan a fost cineva? Acesta este liderul! Oare scapa și de data aceasta? Soția lui pe mai departe sub forma de paravan vinde în acea piata legume-fructe ca orice producator,putând supraveghea de la masa închiriată toata vânzarea clandestină de țigări de care nu este străină.Oare până când? Cei din administrația piețelor de ce tac?!?! Poate știu ceva ori trebuie cercetați urgent de autorități. O întreagă încrengătură de care ar trebui sa se ocupe cineva!

  4. Gabor Răspunde

    E oameni si ei, ce aveti cu ei?face un ban cinstit..nu fura, nu da la cap..ce e la voi?!

  5. Tigara Ioan Răspunde

    1539 de lei este valoarea marfii confiscate ? Sa ma kak imprastiat , merita salariile si ulterior pensiile de mii de euro

  6. cetateanul relaxat Răspunde

    @tigara…ia in calcul ca razii se fac de foarte mult timp,asa ca traficantii au avut timp sa si perfectioneze metodele…nu s fraieri sa tina sute de cartuse intr-o locatie…de buna voie nu-si vor deconspira sursele…,,masaj” nu se mai face…ca si ,,gunoaiele” au drepturi…din pacate am luat din democratie doar drepturile…obligatiile nu…dictatura e pentru noi…legea martiala…iar legat de salarii pune-ti viata zilnic in pericol si multumeste te cu minim pe economie…(daca reusesti sa fi admis in politie)
    PS…nu intereseaza pe nimeni cum defechezi tu…(faptul ca faci imprastiat arata ca in realitate esti pasiv,doar in fata calculatorului fiind zmeu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.