Ultima actualizare: azi, 16:55
Locale

FOTO. Primăria Satu Mare i-a pus la muncă pe asistații social

Primăria Municipiului Satu Mare prin Serviciul Public de Asistență Socială continuă să desfășoare acțiuni de muncă în folosul comunității cu acele persoane care beneficiază de ajutoare sociale și sunt apte de muncă.

Astfel, marți, 14 octombrie, zece asistați social au desfășurat o acțiune de igienziare a zonei de lângă fostul stadion “Unio”. Timp de cinci ore, persoanele au adunat deșeurile și resturile menajere de pe domeniul public, iar la finalul acțiunii, deșeurile au fost ridicate de operatorul de salubritate.

Acțiunea s-a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între  Serviciului Public de Asistenţă Socială și Poliția Locală, sub îndrumarea cărora se organizează periodic activităţi în folosul comunităţii ce constau în curăţarea locurilor unde au fost amplasate ilegal diferite afişe, curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri și alte activități de curățenie.

Conform legilor în vigoare, asistaţii social sunt obligaţi să presteze câteva ore lunar, la munci uşoare, orele de muncă fiind calculate proporţional cu suma ajutorului social de care beneficiază familia sau persoana singură. De ajutoarele sociale oferite prin intermediul Serviciului Public de Asistență Socială beneficiază 65 de familii din municipiul Satu Mare, însă doar în 20 dintre acestea sunt persoane apte de muncă.

În acest sens, dorim să menționăm că, persoanele cu o stare de sănătate precară, persoane care au întreținere copii de până la 7 ani sau cu un grad de handicap, persoanele care au în grijă una sau mai multe persoane cu grad de handicap grav sau accentuat, respectiv cele care beneficiază de un program de pregătire profesională, sunt scutite de obligația de a presta muncă în folosul comunității.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul persoanelor care beneficiază în prezent de ajutor social este în scădere, însă față de lunile de vară ale acestui an, numărul acestora a crescut. Motivul principal este că unele persoane au fost încadrate în muncă ca și sezonieri, pe durată determinată, în țară sau în străinătate, iar acum pentru că nu mai au nici un venit solicită acordarea ajutorului social.

Sursa – Primăria Satu Mare

 

 

 

 

17 comentarii

 1. Unu' Răspunde

  No, așa DA!

 2. Pop vasile Răspunde

  Suntem pe drumul cel bun .Toti trebuie sa facă asta .

 3. IOANA Răspunde

  BRAVO PRIMARIA , BRAVO BAIETI ……..ASA SI TREBUIE………STI TU GABORE DACA VREI !!!!!!!!

 4. cetateanul relaxat Răspunde

  Bravo,Politia Locala isi face treaba,in ciuda valului permanent de denigrari gratuite!

 5. Toader Răspunde

  Minciună!!! E la mișto În curând nu mai vezi niciunul dintre ei la muncă!

 6. Unul Răspunde

  Foarte bine. Nu sa ia degeaba ajutorul social si sa toata ziua cu burta la soare si in baruri. La munca !!!

 7. cetateanul relaxat Răspunde

  @toderica…prezenta lor poate fi contestata de doua categorii de persoane…1) cea a orbilor..2) cei care sunt de rea credinta! Tu din care faci parte? Sau trebuie sa accept ca nu scrii in alfabetul braille?

 8. el Răspunde

  sunt peste 100000 asistati in judet din care 10000 ciori care nu fac nimic. cum au gasit astia numai 10?

 9. Roza Răspunde

  Toate au un început. Cred ca initiativa trebuie încurajată nu denigrata ori carcotita!

  • y Răspunde

   Ai dreptate, dar eu cred că mizeria de la Unio tot de la ei provine. Dar dacă se dădea firul în țară că se dau ajutoare, au venit străinii cu de toate, se dă o masă caldă, cred că erau cu sutele. Atunci și cei ologi, handicapații fără picioare și cei care nu pot munci din diverse motive erau grămadă acolo. Dar la muncă sau să îți faci buletinul ca data trecută la Sătmărel nu se agită.

  • abc Răspunde

   Mulțumesc asistaților că au strâns gunoiul lăsat de mine! Haha, hai că glumesc. Gunoiul tot de la ei era, cred.

 10. pâr pâr Răspunde

  wow au gasit 10 fraieri din zecile de mii de asistati!au muncit 5 ore! wow este senzational de-a dreptul!pe ce punem pariu ca nici macar asistati nu erau ci condamnati la munca in folosul comunitatii.
  ps.dati o tura luni pe acolo .o sa gasiti aceiasi mizerie .

 11. popescu dan Răspunde

  Daca sunt apti de munca, de ce nu lucreaza la Drexelmaier? Sunt sigur ca salariile oferite sunt mai mari decat aj social. Dar daca vor lucra cum va mai avea PSDU-L VOTANTI !

 12. Rodica Răspunde

  Da, chiar asa arata niste asistati social ! Pentru cei din poza (si multi altii ca ei ) mergem noi , fraierii , care avem un contract de munca si prestam cate 8 ore( sau mai multe) pe zi !Marea realizare nu este ca i-a dus la lucru primaria , ci faptul ca acorzi ajutor social unor persoane care n-au nici o problema de sanatate , nici un handicap si care , la urma urmei si-au facut curat acolo unde-si fac ei veacul si unde tot ei au lasat acele mizerii ! De ce trebuie sa acorzi ajutoare sociale unor persoane perfect sanatoase , dar puturoase , si-ti bati joc de cei care au nevoie intr-adevar de ajutor social ? De batrinii neajutorati si singuri , de copii grav bolnavi , de copii abandonati , de multi altii care au nevoie de ajutor social dar nu striga in gura mare , de acestia de ce nu va ocupati ? Dati ajutor social la toti cei care nu-l merita ! Luati salarii si voi ca asistatii social , de pomana !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Weekend cu șah pentru copii la Satu Mare. Prima ediție a Cupei Lions

Vineri 17 noiembrie 2017 la cantina Liceului Teoretic Johann Etinger Satu Mare va incepe prima ediție a concursului de șah...

Închide