Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

VIDEO. CFR Călători a introdus un vagon minune cu internet și display-uri color. Prima cursă, pe ruta București Nord – Satu Mare

CFR Călători a introdus un vagon modern, pentru a arăta că se poate circula în condiţii civilizate şi pe calea ferată din România. Vagonul de clasa a doua, dotat cu echipamente şi tehnologii moderne, va străbate ţara în perioada următoare, anunţă managementul CFR Călători, citat de economica.net.

Astfel, astăzi, 14 noiembrie 2017, cu trenul IR 1741 Bucureşti Nord – Satu Mare, a sosit în Stația CFR Oradea vagonul #sepoate. Este un vagon reabilitat în Atelierele CFR Grivița şi care oferă condiții îmbunătățite de confort (internet WI -FI , camere video, aer condiționat, display-uri color pentru afişaj, etc ), scrie bihon.ro.

Federația Națională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane, împreună cu CFR Călători SA a lansat campania #sepoate, o campanie de adunare de semnături pentru alocarea unor sume importante sistemului feroviar (trenuri, vagoane ,infrastructură).

Sursa – economica.net

bihon.ro

 

 

 

 

9 comentarii

  1. Toader Răspunde

    La 35 km pe ora și 25 de ore până-n București, ce-ați mai fi vrut? Să se pise-ntre vagoane în continuare, în timpu călătoriei? Poate că-i bine că-i mai țineți ocupați cu ceva.. Sper ca nu-i vagonu parlamentarilor de SM care se tem de avion!

  2. vasi Răspunde

    Hai sa facem pariuri: in cat timp credeti ca apar primele mazgaleli cu pixu pe vopsea sau prima tapiterie taiata cu brisca?! Ca la noi, din pacate nimic nu ramane intact!

  3. cetateanul relaxat Răspunde

    @toderica…fostii tai colegi spun ca esti prost gramada! nu ca trenul merge repede dar totusi…pleaca la 17 si ajunge la 8 dimineata…asta inseamna ca face 15 ore..dar la nivelul tau de brancardier si aritmetica e grea..Ce ar fii sa evaluam si noi IQ tau in loc de 80 (cat e in medie in africa) la 20(retard mental grav)!!!

    • y Răspunde

      Ceea ce nu scriu acești ziariști este că la marele eveniment trenul a întârziat exact o oră. Așa ni, fără motive tehnice.

  4. Micro33 Răspunde

    O picatur-ntrun ocean, plus ca la ce lume circula cu trenul, sigur o sa fie distrus in cateva zile.

  5. pâr pâr Răspunde

    zau,se poate circula in conditii civilizate?super vagonu’ asta e deja depasit de mult in tarile civilizate cu o adevarata infrastructura feroviara (vezi Belgia sau Olanda de ex).si daca prin absurd (nici in 50 de ani)o sa fie introduse in traficul feroviar astfel de vagoane pe ce linii de cale ferata o sa circule?ca in afara de doua tronsoane cat de cat modernizate toata infrastructura feroviara este terminata multe sectoare sunt deja in colaps (sm-bm de ex).

  6. nicu Răspunde

    Intentionat nu s-a investit in infrastuctura feroviara(cale rulare,vagoane etc.) politicienii corupti fiind interesati in transferul transportului de persoane si marfuri catre firmele private din sectorul rutier.La o viteza medie a trenurilor de 35-40 km/h nu e de mirare ca mare parte din traficul de marfuri si persoane a migrat catre rutier spre fericirea firmelor private de transport rutier si supararea CFR-ului de stat.

    • pâr pâr Răspunde

      corect ! si asa o sa ramana mult timp.nici cfr marfuri nu mai este principalul operator de marfuri pe calea ferata.asa ca noul vagon “minune” este praf in ochi,o bataie de joc ,ceva de genul “fraierilor uite asa puteti calatorii da’ nu vor muschii nostrii de corupti sa va dam”!

  7. cetateanul relaxat Răspunde

    Politicienii au partea lor de vina fara indoiala!…dar noi nu suntem vinovati ca am preferat sa platim 2 lei la ,,nasul” decat 5 lei la casa de bilete?(in special navetistii) De distrus cine a distrus vagoanele? ..nu politicienii (ei circula cu avionul) Si rezultatul final e cel care se vede! E fara indoiala un pas mic,dar e mai bine decat deloc,calatoria pana la Bucuresti e foarte lunga,macar sa fie facuta in conditii mai relaxante…iar pana sa ne comparam cu tari vestice….mai e cale lunga…mai lunga in educatie si civilizatie decat in tehnologie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.