Ultima actualizare: azi, 12:35

Locale

FOTO. Remus Ţiplea a dus Oaşul în Londra

Zeci de fotografii realizate de artistul Remus Ţiplea au fost expuse în acest weekend în Londra. Sâmbătă, la Biblioteca ”Barhman Community” a avut loc lansarea albumului fotoetnografic Țara Oașului ”Din Oaș în Paști”, care conține lucrări realizate de artistul sătmărean.

Manifestarea a fost organizată la inițiativa românilor din Londra, și se înscrie în strategia de promovarea a imaginii reale a României, vizitatorii expoziției vor putea admira frumusețile Țării Oașului, unul din ținuturile arhaice ale României.

Într-o lume în care avem tot mai multe poze și tot mai puține fotografii, Remus Țiplea este – fără îndoială – un reper estetic care vine și pune o mărturie vizuală despre o lume, cea a Oașului, care în ciuda unei globalizări feroce, se încăpățânează să-și păstreze matricea identitară.

Fotografiile lui Țiplea nu urmăresc spectacularul, nu vor să impresioneze privitorul cu efecte nemaivăzute. Demersul său este unul valorizator, nu doar din punct de vedere estetic, ci mai important, din cel al salvării memoriei de la uitare prin distrugere și neantizare.

 

 

Remus Țiplea a început să fotografieze din anul 2009. În anul 2015, Institutul Cultural Român din Lisabona i-a organizat o expoziție personală în cadrul Serilor „Acasă”. Este finalist cu proiectul „Ciurdarii” la Sony World Photography Awards 2016, serie expusă în Londra, Berlin, Köln, Beijing, New York, Milano, etc. Publică în The Guardian, The Telegraph, La Repubblica, National Geographic, The Huffington Post, LensCulture, Feature Shoot, Vice, etc.

FOTO: facebook

4 comentarii

  1. Griga lu' Peste Prajit Răspunde

    La cati oseni si moroseni sunt in Londra s-ar putea face un cartier numai din ei !Jumatate oasul e in Londra, cu magazine romanesti cu mici ,parizer,slanina si palinca, cu de toate !! Iar aceste poze,foarte frumoase dealtfel,ii fac probabil pe britanici sa creada ca suntem inca popor tribal !!

  2. pcr Răspunde

    nu ne intereseaza

  3. lufi pufi Răspunde

    Oseni borîti, marea majoritate infractori hoti la drumul mare gainari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.