Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

INFOGRAFIC. Şeful Finanţelor Satu Mare a explicat ce se întâmplă cu salariile. Vor creşte cu 2 lei!

Şeful Finanţelor Satu Mare, Ioan Șipoș, a prezentat în ședința Colegiului Prefectural noile măsuri fiscale, destul de controversate, adoptat de Guvern ce urmează să intre în vigoare din 1 ianuarie 2018.

Potrivit acestuia, scopul modificărilor este unul fiscal, în sensul că se simplifică procedurile și calculele fiscale. Astfel, modificări prea mari la salarii nu vor fi. Dintr-o simulare prezentată pe salariul mediu a reieşit că salariul mediu net va creşte cu 2 lei, de la 2.244 la 2.246 lei.

Acest calcul este unul general. În funcţie de fiecare caz în parte pot apărea modificări.

Potrivit acestuia, transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va fi o chestiune tehnică, dar nu exclude posibilitatea apariţia unor conflicte între cele două părţi.

Vă prezentăm în acest link modificările fiscale.

8 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Deci, cu alte cuvinte, dacă angajatorul nu bagă mâna în buzunar șă dea în plus 2,25%, ție îți scade salariul!
    Nu-i mult, pentru o firmă cu 10 angajați, dar deja când ai mii …
    Așa se scot (forțat) bani din firmele private!
    PUIE MSD!

  2. doi Răspunde

    Deci salariile cresc cu doi lei… Sa inteleg ca dupa aplicarea acestei masuri nu vine tsunami financiar, nu scad la jumatate salariile, nu pleaca in fuga investitorii si dupa ei nu se duce si mana de lucru din Romania? Deci nu se va pustii tara si nu vom intra in colaps financiar? Mai mai, dar atunci ce tot ne spun “expertii” economisti ai lui Orban, Albu si ai usu (uniuneasalvatiuniunea) si toti cateii lui Sasone, care ne baga in sperieti de vreo luna incoace??? Ca eu deja voiam sa-mi iau bilet la wizzair sa plec unde-oi vedea cu ochii, sa nu mor pe aici de foame…

    • Unu' Răspunde

      Deci ai înțeles grșit! Sau pe dos, cum vrei tu!
      Salariile vor scădea cu aproximativ 28%, dacă angajatorul nu e dispus să preia costurile, deoarece legea nu-l poate obliga să transfere către salariul brut cota de 23% pe care în momentul actual o plătește ca și contribuție către stat (tot ce e cu roșu pe infografic! 2017!)!
      Situația este mult mai gravă în cazul bugetarilor, unde cota de 22,75% din contribuții era inexistentă, dar acum va apărea și la ei, deci salariile acestora vor scădea proporțional cu aproximativ 23%!
      Înțelegi?

      • doi Răspunde

        Informeaza-te mai tata si pe urma vorbeste. Legea ii va obliga pe angajatori sa transfere banii aia in salariul brut. Nici nu se poate sa fie altfel. Si pana la urma ce ar avea de castigat angajatorul daca nu ar face transferul asta? Nu mai aberati, pls

        • Alex Răspunde

          Ai putea te rog sa ne indici articolul din lege unde este prevazut ca angajatorul va fi obligat?Mersi

  3. Traian Răspunde

    Nimeni nu trebuie să facă nimic! Toți cei care muncim o să pierdem!. Nu mai erau bani de furat, așa că,, statu paralel”față de noi, trebuia să continue ceea ce știu ei mai bine, jaf și iarăși jaf!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.