Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

O fostă CAP din Satu Mare mizează pe afaceri de milioane de euro. Organizarea, secretul succesului

Societatea Agricolă Petreşti, un business de 2,1 mil. euro în 2016 care funcţionează după modelul unei cooperative, lucrează 2.300 de hectare de teren în Satu Mare, o suprafaţă deţinută de peste 600 de fermieri. Pe lân­gă cultivarea cerealelor, care este prin­ci­pala activitate a companiei, Societatea Agricolă Petreşti mai deţine şi 1.000 de bovine, din care în jur de 500 de vaci de lapte şi 500 taurine, potrivit re­prezentanţilor companiei, scrie Ziarul Financiar.

„Am transformat CAP Petreşti, al cărei preşedinte eram, în Societatea Agricolă Petreşti şi am rămas ca atunci atât că am mai cumpărat utilaje şi am investit în silozuri. Nu apar neînţelegeri între noi pentru că fiecare ştie cât teren deţine. Un fermier cu 5-10 hectare nu se poate descurca singur, fară să se aso­cie­ze, pentru că un utilaj agricol costă 200.000 de euro“, a declarat pentru Ziarul Financiar Francisc Mozer, preşedintele Societăţii Agricole Petreşti.

Sursa – zf.ro

5 comentarii

  1. Pcr Răspunde

    Bravo !!!

  2. Pcr Răspunde

    Trăiască PCR !!!!!!!!

  3. hamster Răspunde

    Dilema saptamanii:
    “O fosta CAP” asa cum au scris cei de la ziarul financiar si portal
    SAU
    “Un fost CAP” cum au scris cei de la presasm si digi24 http://www.digi24.ro/regional/digi24-craiova/un-tanar-fermier-din-olt-a-transformat-un-fost-cap-intr-o-afacere-de-succes-216456

    • hamster Răspunde

      Update:
      Corect ii “o” Societate cu Raspundere Limitata si “un” SRL, nu “o” SRL.

      Bravo ziarul financiar!!!

  4. ROMAN Răspunde

    Unii sunt obsedati. Pcr nu PCR rezultatele conteaza. Oamenii sunt multumiti. Asemenea societati agricole mai sunt in tara . Din pacate putine. Acum se chinuie unii sa se asocize. In rest arendasii fac ce vor,mai ales ca populatia de la sate e mai in varsta. Suces PETRESTENILOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.