Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Pregătiri de 1 Decembrie. Programul manifestărilor de la Satu Mare

Vineri, 1 decembrie 2017 vor avea loc manifestări organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. Având în vedere semnificaţia deosebită a acestei sărbători pentru toţi românii, sătmărenii sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare, pe parcursul întregii zile la aceste activităţi, se anunță într-un comunicat emis de Instituția Prefectului.

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României :

ora 1100 – depuneri de jerbe la bustul lui Mihai Viteazul – Aleea Târnavei;

ora 1130 – depuneri de jerbe la bustul lui Avram Iancu;

ora 1150 – depuneri de jerbe la bustul lui I.C. Brătianu;

ora 1210 – depuneri de jerbe la bustul lui Iuliu Maniu;

ora 1230ceremonial militar și religios, alocuțiuni, depuneri de coroane la statuia lui Vasile Lucaciu;

ora 1400 program artistic cu interpreți locali de muzică folk, populară și invitați la Casa de Cultură a Sindicatelor (intrare gratuită)

ora 16³º – moment culinar tradiţional (voluntarii Crucii Roşii vor servi în Piaţa 25 Octombrie vin fiert şi fasole cu cârnaţi)

ora 1730 – retragerea cu torțe (aşteptăm toţi sătmărenii să se alăture militarilor care vor defila)

Pentru buna desfăşurare a manifestărilor, în anumite zone vor exista restricţii ale traficului rutier.

Sursa – Instituția Prefectului Satu Mare

 

 

14 comentarii

  1. Cetățean Răspunde

    Dacă era ziua Ungariei să vezi ce paranghelie era ,o lună întreagă ca la partium.Asa facem discret ceva simplu și i-am prostit pe români încă odată.No, dar nu ei sunt de vină ci noi că le permitem.Mai prost neam că românii trebuie să cauți.Ne merităm soarta

    • Stef Răspunde

      Ce are ziua Ungariei cu comunicatul PREFECTURII, adica a institutiei ce reprezinta guvernul Romaniei in judet.
      Dar hai sa dam in unguri ca si asa-i la moda. Intr-adevar iti meriti soarta.

      • Alecu Răspunde

        Tu chiar nu intelegi ce legatura e intre cum isi sarbatoresc romanii si ungurii sarbatorile si cum se organizeaza? Unde vezi ca da cineva in unguri?…Prefectul e ungur? La moda e sa-ti bati joc de romani si Romania,din moment ce primaria si prefectura conduse de unguri nu fac nimic! Dar sa organizam Partium ne pricepem! Sa nu mai zic de politica lui Orban anti-romaneasca. Nu prea sti in ce tara esti domnule.

        • Alecu Răspunde

          Primaria si Consiliul judetean vreau sa zic.

        • Norick Răspunde

          Aiaiaiai decat sa instighezi la ura pe altii , mai bine cauta-ti ceva sponsori si copiaza evenimentul ala “nazdravana”de care esti asa de furios . 😉

        • Stef Răspunde

          Urla frustrarea din voi. E sport national sa gasești tot timpul pe alții vinovati de neputința proprie. Nu ungurii distrug această sărbătoare şi în general această țară, ci politrucii pe care îi susțineți cu atâta ardoare. Sper că v-ați referit la Ludovic Orban, când ați menționat de politica anti-românească.
          Vă doresc să sărbătoriți aşa cum vă doriți şi voi, în linişte şi pace.
          Sper….

        • y Răspunde

          Da, că la unguri de 15 martie sau 23 octombrie la fel se împarte ciolan cu fasole, iar babele năpustesc spre moaște să le pupe și la fel se calcă în picioare pentru oporție de sarmale.Te rog nu mai tromboni. Sărbători fericite.

  2. Alecu Răspunde

    Lasati cu mistourile la alte subiecte.Ungurii au politicieni prea nationalisti iar noi prea putin nationalisti.Unde se va ajunge?…

    • Stef Răspunde

      Nu era “mistou”
      am vorbit foarte serios.
      A fi nationalist nu inseamna intotdeauna ceva rau. Daca putin iti iubesti natia, deja esti nationalist.

  3. Alecu Răspunde

    Aia zic si eu ca nationalismul e bun,cel extrem e rau.

    • Alex Răspunde

      A-ti iubi tara inseamna, in primul rand, sa vorbesti corect limba romana, sa calatoresti impreuna cu copiii sau cu prietenii pe meleagurile ei si ii promovezi valorile si tot ce are ea mai frumos. Patriotismul nu inseamna atitudine negativa fata de straini, ci atitudine pozitiva fata de Romania si valorile ei fundamentale, traditionale. Inseamna sa lupti impotriva spagii, a analfabetismului, a coruptiei, nu impotriva dusmanilor ei imaginari. Inseamna sa iti faci datoria acolo unde esti pus sa o faci, cu simt de raspundere si implicare.

      • Alecu Răspunde

        Asa ti se pare ca declaratiile anti-romanesti ale UDMR si Ungariei is imaginare? Tu traiesti intr-o lume imaginara! Vine Orban acum 1 an la Satu Mare si spune ca ce nedreptate a fost unirea romanilor si ca ei nu dau nimic pe 1 decembrie,e imaginar…Si acu 2 zile la fel au fost declaratiile si faptul ca boicoteaza Ziua Romaniei.Acum 1 an si ceva televiziunea de stat da stire in engleza ca ungurii nu au drepturi in Romania di arata harta cum trebe federalizata Romania,e imaginar si asta…Fistul premier ungur da interviu cum au pregatit ei cu Tokes sa faca revolutia in 1989 si sa revendice Transilvania,absolut imaginar si asta…Cate declaratii si actiuni anti-romanesti are UDMR si national si local toate imaginare.Ieri am vazut si concerte de muzica moderna si artificii,asta e adevarat…Lasa tu cu lectiile ca ce e sa fii patriot ca tu nici nu sti pe ce lume esti daca crezi ca Romania nu aee dusmani.Daca ma iau dupa ce zici tu inseamna ca UDMR si Ungaria is cei mai mari patrioti romani…

  4. Cristi Răspunde

    Suntem furiosi, dar la alegeri nu merge nimeni. Ungurii sunt mult mai uniti decat noi romanii care stam si ne plangem zilnic dar suntem incapabili sa schimbam ceva. Avem o soarta care o meritam dupa deciziile si atitudinea noastra. Noi vom da cu biciul pe primul roman care se va prezenta la alegeri î’ loc sa sustinem si sa fim uniti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.