Ultima actualizare: azi, 09:13

Locale

Primăria reintroduce ordinea în zona Bercu. Stop construcțiilor impunătoare

Primăria Municipiului Satu Mare a făcut un pas important pentru a sistematiza construcțiile din zona de agrement Bercu Roșu și Bercu Mare.

Prin proiectul de hotărâre care a primit în 26 octombrie votul favorabil al consilierilor locali, executivul Primăriei a reușit să rezolve o problemă stringentă a locuitorilor din zona de agrement privat, care solicitau de ani de zile măsuri concrete în vederea obţinerii adreselor necesare pentru înscrierea acestora în actele de identitate.

Prin adoptarea proiectului de hotârâre s-au introdus în nomenclatorul  stradal al municipiului Satu Mare doisprezece drumuri și o stradă nouă. Astfel, se vor putea atribui numere de imobil unice pentru o identificare clară şi exactă a construcțiilor din zonă, fie că sunt case de vacanță sau case de locuit.

Mai mult, în vederea completării informațiilor, specialiștii din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare s-au preocupat să întocmească o hartă digitală  cu aceste informaţii şi au stabilit limitele drumurilor aparţinând domeniului public al municipiului, din această zonă.

“Nu dorim să transformăm zona Bercu în zonă de locuit, dar era normal ca cetățenii care locuiesc în această zonă să aibă în cartea de identitatea adresa corectă la care domiciliează. E adevărat că în ultimii ani au apărut în zonă tot mai multe case de locuit, însă nu trebuie să trecem cu vederea normativele privind disciplina în construcții. Conform Planului Urbanistic General, zona Bercu reprezintă o zonă de agrement privat, însă asta nu înseamnă că aici trebuie să domnească haosul. Prin acest proiect punem capăt problemelor care priveau imobilele și reintroducem ordinea”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Având în vedere că, în această zonă construcţiile au destinaţia doar de case de vacanţă şi nu case de locuit, dorim să informăm cetățenii municipiului Satu Mare care doresc să îşi stabilească domiciliul sau reşedinţa la o adresă situată în zona Bercu Mare sau Bercu Roșu că, acest lucru va fi posibil doar în cazul în care proprietarul imobilului şi solicitantul actului de identitate, va prezenta o declaraţie autentică că nu deţine pe raza municipiului Satu Mare un alt imobil cu destinaţie de locuinţă. În casele de vacanţă din aceste zone proprietarul imobilului va putea primi în spaţiu după caz soţul/soţia sau membri de familie până la gradul 1 de rudenie.

Sursa – Primaria Satu Mare

 

7 comentarii

  1. Gâgă Răspunde

    Deci s-au ,,pus” in legalitate.A meritat ,,să se rişte”!Da’ de acum încolo respectăm legea!

  2. Horti Miklos Răspunde

    Meg van a kiskapu.
    Ez a mi polgármesterünk.
    Csak gratulálni tudok.

  3. Bla bla bla Răspunde

    Trebe să fii inconstient tare să-ti faci casa in Bercu. Vai de capul a lor.

  4. misu sava Răspunde

    -este inacceptabil ca in anul 2017, la 5 min. de centrul mun. Satu Mare sa nu existe retea de canalizare menajera, retea de canalizare pluviala (santuri/ rigole carosabile) si drumuri asfaltate.
    -este inacceptabil ca cca. 8-11 % din suprafata municipiului Satu Mare sa fie mentinuta ca zona de agrement si de gradinarit (reglementari urbanistice alocate zonei in anii 1980, pa cand toti ,,agrementam” cu patura pe dig , la Bercu ori la Calinesti, dar acele vremuri au apus de mult, pe cand municipiul nu are unde sa se extinda iar populatia nu are nevoie de agrement /gradini , mai degraba locuinte;
    -in zona respectiva exista foarte multe gradini nelucrate, proprietarii acestor gradini sunt in mare majoritate pensionari, astfel ca daca s-ar dezvolta zona d.p.d.v. al infrastructurii si schimbarea destinatiei ar atrage familiile tinere , astfel ar revitalizaza zona .
    -zona nefiind amenajata, exista foarte multi caini hoinari, capuse, care sunt un real pericol pentru populatia din zona;
    -lipsa unui semafor la intersectia strazii 9 Mai cu B-dul Henri Coanda
    -rugam reprezentantii Primariei Satu Mare , impreuna cu D-nul Primar sa faca o vizita anuntata in Zona de Bercu, pentru vizualizarea problemelor la fata locului, nu din auzite;
    -la asa conducatori asa oras

    P.S.- DA SA VEDETI CAND S-O CONSTRUII MALL-UL NEPI CE NE ASTEAPTA, VEZI STR. HENRI COANDA CU SENSUL GIRATORIU LA KAUFLAND, ASTIA CONSTRUIESC FARA UN STUDIU DE TRAFIC.GANDITI-VA LA CAP POD DECEBAL SI GOLESCU INTERCALATE DE :
    -1 KAUFLAND
    – 1 MALL NEPI
    – 1 LIDL
    +cele trei 4 sensuri giratorii atasate…………
    vai de noi , vor sa ne ingroape ca sunt lipsiti de viziune

    • Unu' Răspunde

      Mișule, mie mi se pare că tu ești lipsit de viziune!
      Zona respectivă are interdicție de construire cu un anumit motiv, voi v-ați construit ilegal vile!
      Toți ceilalți “fraieri” care și-au cosntruit casele în zone fără probleme, majoritatea au băgat bani serioși în infrastructură, dar voi așteptați totul de-a gata, un fel de pomană din partea noastră, și tot voi sunteți cei frustrați și supărați!?!
      Strada 9 Mai e așa de îngustă de 1-2 ani, sau când v-ați hotărât să vă construiți ilegal “căsuța de vacanță” speraí că cineva va fi milostiv cu voi și va lărgi drumul, peste mormintele băștinașilor?!?
      Bucurați-vă că nu vă obligă primăria să demolați, lucru perfect legal, moral și de așteptat în anul 2017!

    • Ion Răspunde

      Termină cu prostiile, nu e Satu Mare nici Cluj, nici Brașov să nu aibă loc să se dezvolte, că doar suntem la câmpie. Probabil matale ai ceva interes în zonă și de asta te agiți. Ce are că 10% e zonă de grădinărit? Animale oricum nu pot ține, in schimb e spațiu verde.

  5. y Răspunde

    În sfââârșit, dar eu cred că târziu. Cum să mai sistematizezi zona dacă timp de 27 de ani fiecare și-a construit ”căsuca” cum i s-a „sculat” ? Și nu oricine a construit acolo! Să spui să demoleze pentru drum, gaz, curent etc să vezi ce se inflamează!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.