Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Romeo Nicoară: Degringolada PSD-ALDE, o redesenare a intereselor naționale ca interese de grup pentru Dragnea și Tăriceanu

Declarație politică Romeo Nicoară:

Dragi români,

Domnii Dragnea și Tăriceanu s-au demascat în zilele acestea. Am văzut în splendoarea lor, ce îi mână în luptă pe acești lideri neobosiți în declarații conspiraționiste, seară de seară, la televizor. Cei doi nu au mai așteptat să trunchieze sistemul de justiție, să îl lase pe Președinte fără prerogative, să pună talpa în gâtul ONGurilor sau să aducă la ordine SRI, așa cum își doresc. Plini de energie și avânt s-au iscălit ca reprezentanți ai poporului și Parlamentului, întrupând (sic!) însăși Suveranitatea națională, pentru a combate Departamentul de Stat al SUA.

Viziunea celor doi despre regimul politic din România se rezumă la acest gest: doresc să își exercite, asemeni unor monarhi absoluți într-o democrație contorsionată, atribuții nelimitate, să poată să ordone, să acumuleze, să negocieze și să facă din România absolut tot ce le taie capul.

Concepția acestor indivizi asupra, de exemplu, parteneriatului cu SUA este una de nivel tribal: noi deținem după bunul plac o țară, cu niște resurse, suntem la comanda ei și o tranzacționăm ca în tȃrg ca să fim lăsați în pace în curtea noastră.

Degringolada produsă de PSD-ALDE sub comanda celor doi este un spectacol dirijat în care nu este afectat doar nivelul de trai al oamenilor prin creșteri de prețuri, ci întreg sistemul politic și instituțional al României.

În economie sunt atacate companiile, prin taxare și reguli aberante. În societatea civilă, ONGurile sunt atacate prin modificări legislative și supuse unui linșaj politic în mass-media direct de către partidul de guvernare. În justiție nu sunt schimbate doar niște proceduri pe ici și colo, ci se realizează o întreagă operă de dezechilibrare a puterilor în stat și de punere sub comandă politică a celor care înfăptuiesc anchete sau iau decizii în procese.

În plus, deși vedem că aproape nimeni nu susține vreunul din demersurile majorității și, prin urmare, ne-am aștepta la un pas înapoi din partea PSD-ALDE, situația este tocmai inversă.

Orice critică serioasă venită împotriva actualei puteri Dragnea-Tăriceanu este un prilej pentru aceștia de a mai accelera în direcția opusă și de a lovi mai puternic în adversarii instituționali. Dacă oamenii ies în stradă, sunt atacate legislativ ONGurile. Dacă mai sunt ziare sau televiziuni critice, atunci se inventează o conspirație în care “serviciile” și președintele acționează nelegitim și, deci, trebuie sancționați și lăsați fără atribuții. Dacă SUA transmit îngrijorări despre Justiția din România, atunci se merge până la suspendarea achizițiilor de rachete în Comisiile Parlamentului sau până la punerea în discuție a Acordurilor și parteneriatelor pe care se întemeiază securitatea României.

Această lipsă de responsabilitate politică  – accountability, dublată de reacțiune furioasă, este apanajul unor regimuri anti-democratice, care au devenit model de conduită pentru domnii Dragnea și Tăriceanu și pentru coaliția lor.

Din păcate, majoritatea parlamentară de astăzi, formată de PSD și ALDE, este captivă unui grup politic radical și reacționar ce lucrează pentru a schimba pe fond regimul politic din România. Forma politică urmărită este una incertă, fără reguli clare, echivocă în valori, cu o clientelă politico-economică cât mai largă prin ale cărei mecanisme să sugrume orice forme de opoziție și rezistență. Totul în beneficiul personal al unor politicieni.

În lumina acestor realități, pentru a nu ne cufunda iremediabil în întuneric, solicit în special colegilor din partea puterii de azi, să izoleze acest grup ostil intereselor României, așa cum le înțelegem încă împreună: apartenența la societatea euro-atlantică, ca societate democratică cu economie de piață și cu un regim al controlului reciproc al puterilor în stat.

 

Romeo Nicoară,

Deputat PNL de Satu Mare

 

25 comentarii

  1. Onofrei Răspunde

    Aleeeiiii!!! Te-ai trezit ma, nulitate politica?! Ce kkt ai facut pentru judetul asta decand mananci banii statului??!!
    Ti-ai gasit tu sa critici pe altii! Simteai nevoia sa te bagi in seama? Deja incepuse sa te uite lumea? Pai nici nu ai vreun merit pentru care sa te tina minte!

  2. Onofrei Răspunde

    Cine se găsește sa comenteze un parazit care nu face nimic, un nimeni al societății pe banii nostrii.

  3. Onofrei Răspunde

    De ce n-ai zis la fel si de gaska pe care cu ”mandrie” o reprezentai: băsescu-udrea-blaga-oltean-pinalti-videanu-berceanu…etc ??!!!Esti atat de credibiln cat o băsina de cal !!

  4. Romanu Grigore Răspunde

    Bine spus, parazitul societății ! Politruc si pierde vara de profesie. Tăietor de frunze la câini, caracter de cacat = romeo nicoara ! Daca tăceai filosof rămâneai . ( ps. Materialul Nu răpește nici măcar scris de el. Nu este in stare !)

  5. Romanu Grigore Răspunde

    de ce nu vorbesti de gasca blaga – lazin si altii de la homoroade si concesiunea cu ADS …..nu va e rusine ia utate la afacerile cu iz penal……

  6. Romanu Grigore Răspunde

    @Onofrei-am alt nick insa papagalii astia de la PortalSM nu si-au rezolvat ”defectiunea” !! Ramane nickname-ul ultimului postac !!Ori rezolva problema ori sa-l desfiinteze si sa-si caute job la Florisal !!

  7. Romanu Grigore Răspunde

    Asta cu cine se cearta?

  8. pop mihai Răspunde

    Halooo Portal, site de 3 lei, rezolvati problema , ca ramîne nik si adresa de email ultimului cititor care posteaza comenturi

  9. pop mihai Răspunde

    …cred ca nu mai ”deserveste” nimeni acest portal,doar o baba care din cand in cand da copy-paste la niste articole de pe alte site-uri.

  10. Catalin Răspunde

    Omu le zice bine pacat ca este dezavuat ca persoana,eu nu-l cunosc.Dar observ ca daca tace nu-I bine,daca doarme nu-I bine daca le zice la fel…N-avem mai buni,astia se baga cu astia votam.Din pacate,

  11. Catalin Răspunde

    Am greșit profund este cel mai leneș si pampalau deputat pe care l-am avut noi satmarenii.Un firfizon si un gesticulator de doi lei.

  12. Viorel Răspunde

    Da rautaciosi sunteti!

  13. Catalin Răspunde

    Sa fi iesit cu ”nemultumirile” si indicatiile si atunci cand au fost ai lui la putere!!Sau a uitat cumva epoca basescu-boc de trista amintire ! Iar ”ONG” urile sunt un fel de SRL-uri ale unor arivisti-fripturisti care traiesc super ok din fondurile primite de la niste indivizi dubiosi,si care manipuleaza fraierii asa zisi protestatari,cateva mii dealtfel,in general studenti si pensionari care habar nu au de ce ”protesteaza”,printre care se amesteca ONG-istii,cei care sunt guralivii din turma !!

  14. Ioan Răspunde

    Mai bine ați vedea ce fac parlamentarii puterii. Dacă i-ar lăsa să meargă in directia dictată de penalii Dragnea& Teldrum si Tăriceanu , ne-am trezi că duc România la ruşi!
    Nicoară e deputat PNL, singurul partid istoric din România si cel mai mare partid al opoziției. E normal să exprime crezul opoziției.
    La mulți ani, România!

    • ioan Răspunde

      Usor,usor,nu-i stricati somnul!

    • zotmar Răspunde

      Deșteptul ăsta a fost între 2008-2012 senator PNL de Teleorman. Nu crezi că ar trebui să știe mai bine ca mulți alții care-i treaba cu Teldrum?

  15. zotmar Răspunde

    Baiat buna Romeo asta

  16. zotmar Răspunde

    A fosat PeNaL-ist de-al lui Dan Diaconescu !!Papagal!

  17. Angel Răspunde

    Lasa-ți ca și-o luat omul iubită( amanta lui Albu).
    Domnule PPDD ist, lasă-ne cu vrăjeala de Dâmbovița. Zii la ăla care ți-a scris comunicatul ca e varză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.