Ultima actualizare: azi, 13:08
Locale

Șapte cetățeni irakieni reținuți la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Carei au depistat șapte cetățeni irakieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 20 noiembrie, în jurul orei 20.30, pe timpul unei acțiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei – I.T.P.F. Sighetu Marmației au oprit pentru control, pe comunicația Urziceni Pădure-Urziceni, un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Germania. La volanul autovehiculului se afla Vasile D., cu dublă cetățenie – română și moldovenească, în vârstă de 27 de ani.

Deoarece tânărul nu își justifica prezența în zona de frontieră, lucrătorii noștri au extins verificările, ocazie cu care au depistat, în apropierea locului unde a fost oprită maşina, un grup de șapte persoane (patru adulți și trei minori), care fusese transportat până în apropierea frontierei de șoferul autoturismului.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, patru adulți, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani și trei minori, în vârstă de 5, 8, respectiv 13 ani, toți solicitanţi de azil. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cetăţenii irakieni sunt cercetați de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, Vasile D. este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Sursa – Poliția de Frontieră

2 comentarii

  1. Ciprian Răspunde

    Lasati-i sa treaca…sunt de-ai lui Orban

  2. Traian Răspunde

    Cei care i-au întors din drum sunt de-a lui orban?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Macheta noului Mega Mall NEPI de la Satu Mare

NEPI a desemnat Optim Project Management ca Manager de Constructii pentru centrul comercial dezvoltat in Satu Mare. Lucrările de construcții au început...

Închide