Ultima actualizare: ieri, 20:05
Locale

Soluționarea problemei câinilor fără stăpân. Regulamentul propus de Asociația ,,Free Life” și poziția Primăriei

Executivul Primăriei Municipiului Satu Mare a supus dezbaterii publice un nou regulament de gestionare a câinilor fără stăpân începând cu 16 octombrie 2017. Până în prezent opinia publică, dar și asociațiile de protecție a animalelor au putut aduce modificări și completări în vederea eficientizări acestui serviciu public și a îmbunătățirii modului în care se desfășoară gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Satu Mare.

O singură solicitare s-a primit în acest sens, din partea Asociației de Protecție a Animalelor “Free Life“ Satu Mare. Astfel, luni, 13 noiembrie, administatorul public al orașului a avut o discuție pe marginea acestui regulament care urmează să fie supus votului consilierilor locali la finalul lunii noiembrie.

Asociația de Protecție a Animalelor “Free Life“ Satu Mare, reprezentată în cadrul discuției de trei voluntari, a venit cu mai multe propuneri importante în vederea completării regulamentului, dintre care amintim:

Interzicea operatorului care ridică și gestionează câinii comunitari de a aduce în centrul de adăpost din Satu Mare câini care provin din alte localități.

Obligativitatea operatorului de a demara campanii de informare și sterilizarea a câinilor din municipiul Satu Mare

La adopția câinelui care are sub 9 luni, proprietarul va trebui să semneze un contract prin care își asumă angajamentul că va steriliza câinele după împlinirea vârstei de sterilizare.

Administratorul public al orașului, Maskulik Csaba a subliniat că Primăria Municipiului Satu Mare are tot interesul și deschiderea pentru a se implica în activitățile de conștientizare și informare a populației cu privire la gestionarea câinilor fără stăpân, motiv pentru care s-a și elaborat acest nou regulament.

După adoptarea regulamentului în cadrul Consiliului Local, serviciul public de ridicare și gestionare a câinilor comunitari va fi scos la licitație publică. Prin această procedură serviciul public va fi externalizat unui operator care va răspunde direct de buna funcționare și gestionare a lui.

Sursa – Primăria Satu Mare

4 comentarii

 1. cetateanul relaxat Răspunde

  Fara caini vagabonzi pe raza municipiului;prezenta lor iti induce o stare de lumea ,,a treia”! Vrem un oras curat ca si Oradea,cu centrul vechi istoric reabilitat si fara tigani! Vrem caini in lesa cu detinatori responsabili care sa nu ezite sa stranga excrementele iubitoarelor patrupede!

  • justin Răspunde

   din pacate asta va ramane un vis pentru foarte..foarte…FOARTE mult timp …..totusi as fi curios ca “femeile isterice” care sunt asa “mari iubitori” de caini comunitari cand isi plimba patrupedele pe strazi cum scot punga din buzunar si culeg excrementele cainelui, as fi foarte curios, ca de dat din gura pot toate, eu pana acum nu am vazut pe nimeni in oras sa faca acest gest, NIMENI.

 2. sm Răspunde

  PENTRU cetățeanul relaxat! Adică dorim NORMALITATEA unui oraș european civilizat!!!!!!!

 3. cetateanul relaxat Răspunde

  @sm..multumesc! Nu doar pentru mine ci pentru toti cetatenii orasului! (mai putin vesnicii ,,gica contra la orice”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.