Ultima actualizare: azi, 16:26
Locale

Trăiesc, dar nu există! Zeci de persoane din Sătmărel nu vor acte de identitate

Primăria Municipiului Satu Mare prin Direcția de Evidență a Persoanelor anunță încheierea campaniei de punere în legalitate a persoanelor care domiciliază în localitățile arondate Serviciului de Evidență a Persoanelor Satu Mare. Deși în Sătmărel locuiesc 30 de familii ale căror membrii nu au buletine, nicio persoană nu s-a prezentat în vederea realizării unui act de identitate.

În ultimele două luni au fost organizate acțiuni de punere în legalitate în zonele unde existau informații că domiciliază persoane fără forme legale. Astfel, angajații Serviciului de Evidență a Persoanelor s-au deplasat în această perioadă în Sătmărel, Lazuri, Vetiș, Agriș.

În total, în urma acestor acțiuni, au fost puse în legalitate 57 de persoane, de toate categoriile de vârstă, care fie aveau actele de identitate expirate sau nu aveau deloc acte. Astfel, în Lazuri au fost întocmite 20 de cărți de identitate, în Vetiș 11, iar în Agriș 26 de persoane au primit acte noi de identitate. În Sătmărel, nici o persoană nu s-a prezentat în vederea realizării unui act de identitate.

Pe această cale, informăm cetățenii din aceste localităși și nu numai că, astfel de acțiuni vor mai fi organizate doar în primăvara anului viitor. Cu toate acestea, cetățenii se pot prezenta până atunci la Serviciului de Evidență a Persoanelor Satu Mare pentru a solicita întocmirea sau schimbarea actelor de identitate.

Realizarea actelor de identitate, obligatorie

La Serviciul de Evidență a Persoanelor pot solicita eliberarea unui act de identitate doar cetatenii cu domiciliul pe raza municipiului Satu Mare și din cele 9 comune arondate: Agriș, Bârsău, Botiz, Doba, Dorolț, Lazuri, Micula, Odoreu și Vetiș.

În conformitate cu prevederile legale, cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai putin de 15 zile, la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională, care se sancţionează cu amendă cuprinsă între 40 lei şi 80 lei.

Sursa – Primăria Satu Mare

5 comentarii

  1. Adolf Litter Răspunde

    Daca nu vor documente sa l-i se aplice crotalii electronice, crotalii RFID, crotalii vizuale, crotalii bovine, ovine, caprine, suine, microcipuri si antene parabolice pe crestet !!Sa stie UE de ei,ca-i hraneste cu abrac in fiecare luna !!

    • tiganel Răspunde

      Cu crotaliile sunt de acord, dar de hranit, din pacate, ii hranim noi ce lucram in Romania, nu UE.

  2. Ha Răspunde

    Nu aș cheltuii nici pe crotalii, i-aș exporta în UE

  3. The One Răspunde

    Cum primesc ajutoarele daca nu au identitate, DE CE primesc social daca nu au Identitate???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.