Ultima actualizare: azi, 13:59

Locale

VIDEO. Bătaie de joc. Locuitorii unui sat aşteaptă de şase ani după E.On Gaz

Situaţie de-a dreptul revoltătoare în satul Berindan, comuna Odoreu, unde au trecut deja şase ani de la primele demersuri pentru introducerea reţelei de gaz metan. Culmea este că Primăria s-a angajat să suporte toate cheltuielile pentru extinderea reţelei, dar E.On Gaz amână lucrurile, iar oamenii au ajuns la limita răbdării, nefiind exclus un protest.

Încă din anul 2011 oamenii au adunat semnături pentru introducerea gazului, au depus liste la Primărie, conducerea comunei a finalizat toată documentația necesară după toate cerinţele celor de la E.On Gaz, dar degeaba.

“Tovarășii care au cumpărat resursele naturale nu vor să semneze un act, un document. Tot ce înseamnă documentele legate de rețeaua de gaz la Berindan și-a asumat-o Consiliul Local. De trei ani tot realocăm fonduri din buget, în speranța că putem demara investițiea”, a decalrat primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop.

Consilierul primarului, Marius Ardelean, a afirmat că s-a ajuns inclusiv la directorii E.On Gaz, la ministere, toate cerinţele sunt respectate, şi tot nu se rezolva problema.

“Degeaba suntem în secolul XXI că nu ajunge la o sursă de energie importantă pentru noi. Încă din anul 2011 eu am fost cel care a adunat semnături pentru a cere autorității locale introducerea gazului în localitatea Berindan. Primul pas a fost să mergem la E.On Gaz în Satu Mare. După câteva luni am primit un răspuns negativ. Ni s-a răspuns că E.On nu are licență de distribuție pe localitatea Berindan. Din 2011 avem continuu bani în bugetul comunei Odoreu pentru o astfel de lucrare”, a afirmat Marius Ardelean.

Şi ultima cerinţă a companieie de gaze a fost respectată, au fost depuse din nou toate documentele, doar că acum E.On nu a mai dat niciun răspuns. Ce se aşteaptă? Nimeni nu ştie.

2 comentarii

  1. Gazu Răspunde

    Ce gaz vreți ? O sa fie gaz la țară peste 100 de ani , tot atunci o să fie și canalizare ! Țară condusă de niste mafioți iar p****mea îi alege in continuare in mod democratic, tot pe aceiași mafioți ! Ne merităm soarta , o tară bananiera condusă de niste primate !!! Dormiți liniștiți, PSD veghează !!!!

  2. avu Răspunde

    In Odoreu si satele apartinatoare sunt toate utilitatile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.