Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

FOTO&VIDEO. Premieră în justiție! Protest al magistraților la Satu Mare

Zeci de magistrati sătmăreni au iesit în fața Tribunalului Satu Mare în semn de protest față de modificarea netransparentă a legilor justiției. Aceștia au protestat în tăcere timp de o jumătate de oră.

Magistrații Judecătoriei Satu Mare au protestat în această după-amiază, luni, 18 decembrie, pe treptele Palatului de Justiție. Judecătorii și procurorii au adoptat această formă de protest cau un avertisment la adresa clasei politice cu privire la modul în care aceasta a decis, prin modificarea legilor justiției, să favorizeze persoanele care comit fapte antisociale.

 

 

11 comentarii

  1. Obiectiv Răspunde

    Bravo!Poate asociaţiile profesionale să fie băgate în seamă.Încotro se îndreaptă această ţară?

  2. Alin Răspunde

    Bravo lor! Din păcate, sunt mai mulți decât sătmărenii care au ieșit la protestele organizate!

  3. Satmarean Răspunde

    Cand au fost arestati judecatori nu le-au convenit,acum nu sunt de acord cu noile legi, atunci de ce nu fac si ei o lege asa cum cred ei ca e bine pt a vedea unde e gresala si cine are dreptate!!!!

  4. Mario Răspunde

    “Curtea de Apel Bucureşti se delimitează de acţiunile de protest desfăşurate în data de 18 decembrie 2017, lângă sediul acestei instituţii, la iniţiativa individuală a unor judecători. Totodată, Curtea de Apel Bucureşti subliniază necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează statutul magistratului, a separaţiei puterilor în stat şi folosirea doar a pârghiilor pe care legea şi regulamentele le găsesc adecvate pentru exprimarea opiniilor”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Bucureşti, oare si Tribunalul Satu Mare se delimiteaza de aceasta actiune ?

  5. Vasi Răspunde

    Magistrații tinerii se opun la modificarea legiilor, i-ar cei cu vechime nu sunt intetrsati pentru ca in cotinuare vor interpreta legile dupa bunul lor plac.

  6. Tataye Răspunde

    Nu avem nevoie de justiție, eliberați toți răufăcătorii din pușcării să aibă prim-penalii româniei unde se amesteca, vorba aia, cine se-aseamănă se adună!
    RUȘINE PSD-ALDE-UDMR!

  7. Radu Răspunde

    MAIDANUL JUSTITIEI – Disperati sa nu se legifereze o raspundere a magistratilor care sa aiba eficienta, judecatori si procurori din toată tara au iesit pe treptele tribunalelor, fara robe, avand foi cu juramantul magistratului. Este imaginea fidela a Justitiei Romane, in care judecatorul e tovaras cu procurorul, si in care justitiabilii nu pot avea incredere. Magistratii care comenteaza legile si fac politica nu au ce cauta in sistem.

    • Tataye Răspunde

      DAR NICI PENALII ÎN PARLAMENT!!!!

    • Obiectiv Răspunde

      Ai şi tu dreptate dar sunt şi lucruri evident negative care se introduc în lege cum e pedeapsă neprivativă de libertate pt. mărturie mincinoasă(beneficiar :Tăriceanu) sau eliminarea probelor video.Un judecător cu conştiinţă cum poate absolvi un răufăcător ştiind că există o probă video?Mai e şi convingerea subiectivă a cetăţenilor că PSD îşi face legi pt. membrii penali,dar de bucurat să bucură mai mulţii decât PSD-iştii.

  8. Zeita Themis Răspunde

    Cu A4 in mana invocand juramantul de respectare a legii ….si tra la la……., sfidare fatisa una invoca in sscris si alta pun in practica, ce spuneti de prevederile legale care reglementează statutul magistratului, ce inseamna separarea puterilor în stat ? Evident protestul vostru este contrar acestor reglementari. Desigur protestatarii sunt ponderea de 97% procurorii. Ridicol cum va straduiti sa manipulati.

  9. Sibiyla Răspunde

    Eu dacă ajung în fața unei instanței cum pot să știu care dintre cei care au protestat urmează să mă Judece? Nu de alta dar aceștia protestând umăr la umăr cu avocații statului șansele mele într-un proces cu statul sunt aproape zero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.