Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Bilanţ al PSD Satu Mare: Investiții masive și bani mai mulţi în buzunarele românilor

Președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, și parlamentarii Ioana Bran, Octavian Petric și Gabriel Leș au prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă un scurt bilanț la final de an și la împlinirea unui an de guvernare PSD în România.

Aurelia Fedorca a declarat că anul 2017 a fost unul fructuos pe toate planurile, atât la nivel național cât și pe plan local.

”A fost un an în care Guvernul PSD a alocat fonduri importante județului Satu Mare și în care am dus la îndeplinire cel puțin 100 de măsuri asumate prin programul de guvernare. Pentru  prima oară, în mai puţin de un an, se adoptă măsuri şi se aplică politici majore care aduc mai mulţi bani în buzunarele românilor prin majorările de pensii şi salarii, introduc ordine si criterii de valoare, prin Legea salarizării unitare, simplifică activitatea economică şi reduc fiscalitatea prin noul Cod Fiscal şi determină o creştere economică record, de peste 8,8% în ultimul trimestru, şi de aproape 7%, pe primele 3 trimestre din acest an”, a declarat Aurelia Fedorca.

Liderul PSD a reiterat fatul că primarii care au majorat impozitele și taxele locale pentru anul 2018, cum s-a întâmplat și în municipiul Satu Mare, au greșit față de cetățeni.

”Dacă au putut să aibă grijă de salariile angajaților din primării, trebuiau să aibă grijă și de angajații din mediul privat și de toți salariații. Pentru că scopul Guvernului a fost de a da bani în plus salariaților, prin reducerea cotei de impozitare de la 16 la 10%, iar banii trebuiau lăsați la cetățeni. Prin legea bugetului s-a asumat că primăriile nu vor avea în 2018 venituri mai mici decât în 2017. În plus, municipiul Satu Mare beneficiază de investiții foarte mari de la bugetul central, investiții istorice, și reamintesc aici de finanțarea pentru al treilea pod peste Someș, prin PNDL, dar și de finanțarea pentru centura de ocolire și pod prin Ministerul Transporturilor”, a precizat Aurelia Fedorca.

Liderul PSD a prezentat și situația în cifre după un an de guvernare PSD, la nivelul județului Satu Mare: – PNDL 1 – sunt 98 de proiecte aflate în execuție, în valoare totală de 762.324.998 lei (aproximativ 169,4 milioane euro), PNDL 2 –s-a obținut finanțare pentru 123 de proiecte, care se află în diverse faze de întocmire a documentațiilor, în valoare totală de 625,972,484 lei (aproximativ 139 milioane de euro).

Deputatul Ioana Bran a precizat că în bugetul Ministerului Transproturilor pe anul 2018 au fost curpinse sumele necesare pentru continuarea lucrărilor la Centura de ocolire a municipului Satu Mare (86,887 milioane lei) și la Centura de ocolire a municipiului Carei (20,931 milioane lei).  De asemenea, a fost cuprinsă finanțare pentru toate celelate proiecte de investiții derulate prin PNDL, inclusiv pentru al treilea pod peste Someș.

Deputatul Ioana Bran a precizat că un alt proiect important care vizează județul nostru este cel privind cultivatorii de goji, știut fiind că în Satu Mare există cea mai mare plantație bio de goji din Europa.

„ După vizita din vară a ministrului Agriculturii, Petre Daea, recent am aprobat în Parlament legea pomiculturii, neactualizată încă din 2003, care ajută producătorii de goji și de alte culturi mai noi să poată și ei primi subvenții de la stat și să acceseze fonduri europene„ – a precizat Ioana Bran.

Deputatul Octavian Petric a vorbit despre proiectele la care lucrează în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților.

”Cel mai important proiect aflat pe masa Comisiei se referă la liberalizarea prețului la gazele naturale, respectiv tranzacționarea gazelor pe bursă, care ar putea duce la o explozie a prețurilor pentru români. Vom fi atenți și vom face tot ceea ce e legal posibil astfel încât prețurile să nu sară în aer, iar populația să nu fie afectată”, a precizat deputatul Petric.

De asemenea, deputatul PSD s-a ocupat de problema calității și cantității apei termale de la ștrandul din Tășnad, unde că Primăria Tășnad plătește anual unei firme private 400.000 de lei sub forme de revedențe pentru apa termală. În urma demersurilor deputatului Petric și a autorităților județene și locale, conducerea ANRM  a dat asigurări că va asigura tot sprijinul necesar Primăriei Tășnad și Consiliului Județean pentru a putea accesa în nume propriu explorarea și exploatarea apelor termale din zonă.

Acesta a mai arătat că, în calitate de președinte al Grupului de prietenie cu Republica Turcia, l-a invitat pe ambasadorul Turciei în Satu Mare pentru a facilita întâlniri de afaceri între antreprenori sătmăreni și turci.

Octavian Petric a vorbit și despre Legea prevenției, aprobată deja în Parlament, care obligă toate autoritățile cu atribuții de control să facă, în primul rând, informare și educare, prevenire, și abia apoi să dea amenzi sau să ia măsuri împotriva agenților comerciali.

Senatorul Gabriel Leș a precizat că, prin bugetul pe 2018 aprobat în Parlament,  România își respectă angajamentele luate în fața aliaților noștri și se alocă pentru al doilea an consecutiv 2% din PIB pentru apărare și, totodată, 53 milioane lei pentru majorarea capitalului operatorilor economici din industria de apărare.

”Am fost ministru al primului guvern care a alocat 2% din PIB pentru Apărare, iar România a fost dată ca exemplu pentru modul în care își respectă parteneriatul cu NATO”, a precizat senatorul Gabriel Leș.

Acesta a mai spus că procesul de achiziţionare pentru rachetele Patriot sunt toate aprobările, prima achiziţie a fost deja făcută.

Senatorul PSD a arătat că bugetul pentru 2018 este unul axat pe investiții, iar în acest sens au fost aduse modificări importante atât legii achizițiilor publice cât și celei privind parteneriatul public-privat. Sunt două legi care, fiecare în felul ei, facilitează investițiile.

”Pentru a stimula investițiile, Guvernul a adus modificări legislației achizițiilor publice, astfel încât proiectele de infrastructură să poată fi implementate mai repede, iar România să se poată dezvolta în acest domeniu în același ritm cu țările din regiune. De asemenea, Legea parteneriatului public-privat este un nou angajament major asumat în fața românilor, care devine realitate. Legea parteneriatului public-privat a fost modificată astfel încât să servească inițierii și dezvoltării de proiecte, în beneficiul comunităților locale”, a precizat senatorul PSD.

Sursa: PSD Satu Mare                                                                                                                     

37 comentarii

  1. La puscarie cu voi Răspunde

    …. de penali, mincinosi si hoti ordinari ce sunteti! Arsi pe rug meritati toti Psd-istii naibii, nu va este rusine sa mintiti poporul in halu’ asta?! Ce crestere economica vorbiti, crestere bazata pe ce?! Pe consum si datorie publica din ce in ce mai mare?! Ce realizari ati avut in afara de cele care va afecteaza pozitiv strict pe voi?! Nu va este rusine sa dezinformati in halu’ asta?! Gunoaie ordinare, talhari, borfasi, analfabeti si traficanti ce sunteti!!!

    • La puscarie cu voi Răspunde

      Ce faceti Portalsm? Cenzurati comentariile?! La comanda Psd oare?! Avand in vedere ca periodic le faceti reclama cu cate un articol mincinos cum cel de sus, ajung la conlcuzia ca DA! Blocati comentariile complet, sa nu putem uza de dreptul nostru constitutional la libera exprimare! Sunteti una dintre uneltele folosite de Psd in incercarea de a transforma statul de drept intr-unul totalitar! NU INGRADITI DREPTUL CONSTITUTIONAL LA LIBERA EXPRIMARE PSD & PORTALSM!!!!!

      • Admin Răspunde

        Nu cenzuram comentariile, doar injuraturile si limbajul trivial. Nimeni nu va ingradeste dreptul atata timp cat o faceti cat de cat civilizat!
        Multumim!

        • Dada Răspunde

          Domnule Admin, ati putea si voi sa va civilizati cat de cat si sa nu mai scrieti articole mincinoase la comanda unui partid aflat la putere! Mai e un pic si ii ridicati in slavi pe talharii astia mai ceva ca pe Ceausescu! Independenta si impartialitatea presei la voi sunt notiuni inexistente! Ar trebui sa va fie rusine!

          • abc

            Nu se mușcă mâna care dă de mâncare. Du-te pe celălalt portal sătmărean acolo curge ca la robinet peneleul în frunte cu cozma.

  2. Tomi Răspunde

    Corect, gunoi si gunoaie, cu G mare.

  3. Vladimir Răspunde

    Nulitatilor! Tu nu ai rusine fetito? Ne crezi prosti pe toti ? Chiar ai impresia ca nu stim cum ai ajuns prima pe lista? Mai aveti obraz sa mintiti in continuare! Cu mahalagioaica aia de la Negresti in frunte! Alta coțofana obraznica!

  4. Gelu Răspunde

    Ordinarilor! Pupincuristii lui Dragnea si cãlăi ai codului fiscal si ai justitiei! Mai aveti tupeul sa iesiti in public?

  5. Codru Răspunde

    Petric e unul din inițiatorii ultimelor modificări ale legilor justiției! Dacă până în urmă cu ceva vreme era analfabet, acum e alfabanet! Așa e, toți trăim mult mai bine, e vizibil! Toate țările ne invidiază! Mă gândesc cu groază ce se va întâmpla peste un an dacă lucrurile merg tot așa de bine, vom trăi înghesuiți din cauza străinilor care se vor muta in România! Va doresc viață lungă și sănătate, la fel cu prosperitatea pe care ne-ați adus-o!

  6. Tomi Răspunde

    Hotilor! Cu udmr impreuna nenorociti tara cu mizeriile voastre! Huo!

  7. Kiwi Răspunde

    Les apărătorul militarilor , Yoookk armată si vrea la NATO , la ce se poate la …. Europarlamentare , Se duce psd ul …ce mic o să devină cu astfel de Oameni ,… …. Sub forma asta nu mai reprezentati Partidul !

  8. Huuoo Răspunde

    …. de psd-isti nenorociți și mincinoși, ați tăiat salariile la privat și cică avem mai mulți bani.Asa să vă ajute Dumnezeu, ticăloșilor!

  9. y Răspunde

    Parcă Göbbels ministrul nazist al propagandei a spus că orice minciună suficient de mult și insistent repetată poate deveni adevăr. Acolo sus la cârma puterii din cauza aerului rarefiat multe se văd altfel.

  10. Gabor Răspunde

    Toate se plătesc!le va veni si lor rândul!dar până atunci se înfruptă si se cred supraoameni!!Poate le merităm pe gunoaie??!!

  11. Alin Răspunde

    De ce susține și domnișoara BRAN IOANA modificarea legislației penale? Fratele ei a fost mare și tare în Partidul Conservator. Dar, bată-l vina de dosar politic, mama lui de trafic de influență, făcătură curată…

    03.04.2017
    Ora estimata: 10:00
    Complet: P1 fond
    Tip solutie: Condamnare
    Solutia pe scurt: În baza art. 5 Cod penal cu aplicarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 265/ 06.05.2014 constată că pentru inculpaţii BRAN DANIEL-MARIN, DRAGOŞ VASILE- NICOLAE, MUREŞAN MICHAEL, DUMITRU CĂTĂLIN, DUMITRU RĂDULESCU CĂTĂLIN–ALEXANDRU legea penală mai favorabilă este Codul penal din 1969. I. În baza art. 257 Cod penal 1969 raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 396 alin. (10) Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul BRAN DANIEL-MARIN, la o pedeapsă de: – 2 ani şi 6 luni închisoare, cu aplicarea art. 71 alin. (2), art. 64 lit. a) teza a II-a, b) Cod penal 1969, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. În baza art. 29 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 656/2002 cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 396 alin. (10) Cod procedură penală condamnă pe inculpatul BRAN DANIEL-MARIN la o pedeapsă de: – 2 ani închisoare, cu aplicarea art. 71 alin. (2), art. 64 lit. a) teza a II-a, b) Cod penal 1969, pentru comiterea infracţiunii de spălare a banilor. În baza art. 97 alin. (1) Cod penal anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicate inculpatului BRAN DANIEL-MARIN prin sentinţa penală nr. 2731 din 25 noiembrie 2014 pronunţate de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr. 7389/3/2014 pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin. (1) Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 Cod penal. În baza art. 33 lit. a) şi art. 34 lit. b) Cod penal 1969 contopeşte pedepsele de 2 ani şi 6 luni închisoare aplicate inculpatului pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 257 Cod penal 1969 raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 396 alin. (10) Cod procedură penală, cu pedeapsa de 2 ani închisoare, aplicată pentru comiterea infracţiunii de spălare a banilor în baza art. 29 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 656/2002 cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 396 alin. (10) Cod procedură penală, cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 2731 din 25 noiembrie 2014 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr. 7389/3/2014, în pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni închisoare şi dispune ca inculpatul BRAN DANIEL-MARIN să execute pedeapsa rezultantă de : -2 ani şi 6 închisoare cu aplicarea 71 alin. (2), art. 64 lit. a) teza a II-a, b) Cod penal 1969. În baza art. 86/1 Cod penal 1969, art. 71 alin. (5) Cod penal 1969 dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale şi a pedepsei accesorii, pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 6 luni, stabilit conform art. 86/2 Cod penal 1969, termen care, potrivit art. 86/5 alin. (2) Cod penal 1969 se va calcula de la data de 18 martie 2015, data rămânerii definitive a sentinţei penale nr. nr. 2731 din 25 noiembrie 2014 pronunţate de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr. 7389/3/2014. În baza art. 86/3 alin. (1) lit. a) Cod penal din 1969 obligă inculpatul BRAN DANIEL-MARIN ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune Satu Mare, căruia îi încredinţează supravegherea; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului BRAN DANIEL-MARIN asupra prevederilor art. 86/4 Cod penal din 1969, privind revocarea suspendării sub supraveghere în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de încercare ori în cazul neîndeplinirii cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege. În baza art. 404 alin. 4 lit. a Cod procedură penală deduce din pedeapsa aplicată inculpatului BRAN DANIEL–MARIN durata reţinerii pe o durată de 24 ore, din data de 11.12.2013 ora 13:00 până la data de 12.12.2013 ora 13:00 şi arestarea preventivă din 12.12.2013 până în data de 09.01.2014.

  12. Molnar Răspunde

    Ce privire inteligentă are Petric!!! Parcă face reclamă la oul fără gălbenuș.

  13. observator Răspunde

    Oameni buni,uitaţi-vă în stânga şi în dreapta,vedeţi oameni cinstiţi şi pricepuţi care ar intra în politică?Nu cred,acolo intră un anumit soi de oameni dispuşi să se mintă în primul rând pe ei înşişi,să fure şi să înşele,să facă jocuri murdare de care ar trebui să le fie silă.Sunt şi excepţii dar f. puţine,că nu-mi vin în minte.

  14. nucco Răspunde

    Nici nu se observa ca e un articol mincinos si la comanda.

  15. horea Răspunde

    In ordine de la stinga la dreapta: un analfabet, o musca rea de gura, ambitia lu’ tata si unealta fratilor sai. Satmarul ii fruntea!

  16. dorel cetatean Răspunde

    Mai multi bani in buzunare?Pai da, corect, in sensul ca e nevoie sa fie acoperita inflatia, fata de care singurii protejati sunt bugetarii, in rest..Despre legile justitiei, nimic? Investitiile masive in Satu Mare se vad cu ochiul liber…(de la cosurile de gunoi inaugurate de Coica la parcarile ecologice ale aceluiasi Coica), iar in judetul Satu Mare, de asemenea investitii masive…?. Acum imi scapa, dar masive fiind ele o sa-mi amintesc…

  17. Sandu Răspunde

    Zice lumea din Bicău că, pe vremea când nu știa să scrie(în urmă cu câțiva ani), Petric în loc să iscălească cu degetul arătător, folosea jejetu’ mijlociu! Poate juca orice rol principal din filmul ,,Dumb and Dumber”!

  18. Nelu Răspunde

    Ce aveț cu domnu Petric? Nue analfabel cal cunosc doar prostalău e

    • corector Răspunde

      Se spune:”Ce aveţi cu domnul Petric?Nu e analfabet că-l cunosc.E doar prostalău.”Deci nu eşti în măsură să-l apreciezi şi să-l cataloghezi pe ,,domnul Petric”.

  19. BoBBi bi imIUReszler Răspunde

    Cum dracu va mai suporta pământul?oare sunteți mândrii de voi?sunteți mândrii că sunteți conduși și ascultați și pupatibin cur un penal că și Dragnea?la groapa de gunoi a istoriei cu voi.Halal parlamentari:unu împins acolo de pocăiți,că doar “e multi da prosi”o tzoapa împinsă acolo de pălincile trimise de tac_su la București,un analfabet fi bicău și o …nu comparație pt matroana…..

  20. The King1 Răspunde

    Petric este clar un ……fara indoiala.
    Nevasta sa ….la ptr un post bun, gen birou si sa nu steie in strada.
    Saraca proasta de Bran..no comment.
    Les este fix un mare ZERO Barat.
    Dar …concluzie ..din aceste pareri..comente..puteti sa trageti concluzia ce fel de oameni sunt= ZERO.

  21. Kove Răspunde

    The King 1, Si presedinta cum e …?

  22. pastorita Răspunde

    Bune comentarii! Chiar e tare afirmatia cu mai multi banii cetatenilor!
    Apoi cea cu turci,iarasi!! De ce turcii??? Sa promis construirea vreunei moschei??? Ar fi tare de tot!!!!
    Nu stiu cum nu le este rusine???
    Dl.Petric a suferit o schimbare de personalitate!!!??? De cand este asa vorbaret si inplicat cu atata grija de noi???
    Imagine de campanie??
    Rusine sa va fie inbuibatilor!!!

  23. radu Răspunde

    Va rog sa imi spuneti si mie 2 ” INVESTITII MASIVE ”

    PSD-ul de acum vad ca reporneste masina de propaganda din comunism si incearca sa ne intoxice cu stiri de genul: am construit…, am facut…, am terminat…, dar realitatea este: nu am construit… nu am facut… nu este gata…. Singurul lucru gata este legea care va scapa de puscarie.

  24. y Răspunde

    Stimați pesedei de la tribună! Deocamdată s-au semnat niște contracte! Vom vedea la sfârșitul anului 2018 ce s-a realizat din ele! Că în țara asta teoretic totul este OK doar că practica ne omoară. Că și pârtia de la Luna Șes o faceți din 2001 și cred că mai aveți de muncit cel puțin 4-5 ani până va fi gata. Țara lui Metru Manole!

  25. Ionel M. Răspunde

    Ne-am saturat de minciuni. PSD-ul, prin felul in care distruge viitorul tarii, ar trebui desființat!

  26. satmarean Răspunde

    Mai aveti nerusinarea sa faceti propaganda?! Rusine, PSD- groparul Justitiei!

  27. Așe Răspunde

    PSD….de tine nu mă lepăd, că tu ești partenerul meu de șpriț, un singur gând mai am să mi te scutur și să te bag la loc la mine-n șliț !!! (Partidul comunist român = PSD , groparul țării, partid de penali și corupți )

  28. Dan P. Răspunde

    ”Deputatul Octavian Petric a vorbit despre proiectele la care lucrează în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților.”
    Aveti aici unul dintre proiecte la care el a lucrat, este chiar secund. http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2017/700/50/0/in750.pdf

  29. Radu Răspunde

    Rusine Gabi Les si ceilalti, sustine-ti borfasul de Teleorman. Esti o rusine pentru Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.