Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Drept la replică: Spitalul Județean explică situația testelor antidrog

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a dorit un drept la replică în urma articolului “Testele antidrog, expirate la Spitalul Judeţean. Drogaţii nu pot fi depistaţi”, în care PortalSM a accentuat faptul că persoanele care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţă în stare euforică nu pot fi testate dacă au consumat sau nu droguri.

Redăm integral poziția Spitalului Județean Satu Mare

,,Spitalul Judetean de Urgenta, prin Unitatea de Primiri Urgente detine, intr-adevar, truse pentru depistarea anumitor substante, medicamente, barbiturice, substante halucinogene etc. Dar aceste truse sunt utlizate in scop terapeutic, pentru punerea in evidenta a unor substante, pentru stabilirea unui diagnostic, a tratamentului, la indicatia medicilor din cadrul UPU. Trusele pot fi utilizate in scop calitativ si nu cantitativ.
Aceste truse, odata expirat termenul de valabilitate, nu pot fi utilizate. La o eventuala incercare de folosire a lor, dupa expirarea termenului de valabilitate, acestea sunt invalidate de aparatura. Drept urmare “aparatul” nu are cum sa dea eroare.
Altfel, recoltarea unor probe biologice pentru punerea in evidenta a unor substante considerate “interzise”  se face, in conformitate cu normele in vigoare, la solicitarea unor organsime abilitate in acest sens.
Mai precizam ca, in conformitate cu Ordinul 1521/2013, Articolul 8, aliniat 1 “Trusele standard destinate recoltării, depozitării şi transportării în condiţii de securitate a probelor biologice, denumite în continuare truse standard, se asigură de către instituţiile medico-legale. In cazul de fata de catre Laboratorul Judetean de Medicina Legala Satu Mare.
Aceste teste se prelucreaza in cadrul aceluiasi Laborator Judetean de Medicina Legala si nicidecum la Unitatea de Primiri Urgenţă”, se arată în dreptul la replică solicitat de conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.
 

Un comentariu

  1. GB Răspunde

    Ups! Portale te-ai bagat
    Si-ai facut-o de rahat,
    Dar e loc de-nvatatura
    Nu musca ca doare-n gura.

    De bombastic meditezi
    Sigur o sa te blamezi,
    Fi decent si informat
    Ca te vrem adevarat.
    “Ma inchin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.