Ultima actualizare: ieri, 23:01
Locale

FOTO. Cum va arăta fabrica de zeci de milioane de euro de la Medieșu Aurit

Investiția de aproximativ 50 de milioane de euro de la Medieșu Aurit, una dintre cele mai mari investiții din România, se pregătește să ofere, în 2018, nu mai puțin de 250 de locuri de muncă. Elveţienii de la ALU MENZIKEN au prezentat planurile noii fabrici, construcția fiind una impunătoare.

Dacă în primul an, fabrica de la Medieș va începe cu 250 de angajați, numărul angajaților va crește de la an la an, urmând să ajungă chiar și până la 700.

Investiţia se preconizează a se finaliza în anul 2018, în prima etapă vor fi construite 2 hale de producţie, care ulterior vor fi extinse, iar numărul de angajaţi va ajunge la peste 600.

Principalii clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică şi din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele).

5 comentarii

 1. Un cățel mititel Răspunde

  Sa gândit oare cineva despre impactul ecologic și uman al acestei fabrici? Care sunt deșeurile, noxele și toxinele emanate in mediul înconjurator de o așa întreprindere. Sunt curios daca exista un asemenea studiu concret și dacă el a fost aprobat de către cei abilitați sa o facă.
  Este cunoscut faptul ca aluminiul in organism mărește Riscul de apariție a bolii Alzheimer, duce la osteoporoza, mărește riscul apariției cancerului mamar, fibroza pulmonara, eczeme etc.
  Cred ca și in cazul firmei de anvelope de la Carei exista o situație similară.
  Acești mastodonți industriali vin in țările sărace din cel puțin doua motive: remunerații considerabil reduse comparativ cu cele unde-și au originea ca firme și restricționarea legislativă a poluării, normele din ce in ce mai drastice in ceea ce privește impactul asupra ecosistemului.
  România nu a fost niciodată o țară săracă și nu o vom îmbogăți-o cu fabrici/hale poluante ce plătesc salarii mizerabile aducând cu ele promisiuni de sute și sute de locuri de munca.
  Întrebarea e cine le da acestor mizerabili dezertori economici industriali accesul la resursele noastre, la apele și aerul nostru, la pământul atât de căutat ?
  Nu vom deveni Elveția lasându-i aici, bă dimpotrivă Elveția rămâne Elveția scăpând de asemenea pușlamale poluante.

  • Bogu Răspunde

   Crezi ca avem istoria/pozitia/cultura Elvetiei (vezi istoria economica a Elvetiei si eventual “istoria murdara” a ei cu Germania in Al 2 Razboi Mondial)? Cum crezi ca au ajuns statele puternic dezvoltate la stadiu care sunt? Prin agricultura? Ai tu cumva un STUDIU ca varianata alternativa pentru aceasta fabrica? Aceasta fabrica va crea noi locuri de munca. Parolisti ca tine sunt multi si foarte multi dintre ei umple si crasmele.

 2. Huszti Marosan Ecaterina Răspunde

  Astept cu nerăbdare să se deschidă fabrica și am posibilitatea să fac parte din ea ,să fie respectate muncitorii pentru munca lor și motivat dacă merită am lucrat la cele mai mari fabrici jumătate din viața și nu ați respectă muncă deși ești eficienta în toate foarte mare pacat am o slăbiciune pentru acest domeniu dar sunt foarte dezamăgită!Aștept să fim înștiințati pentru angajari ☺Mult noroc și să aveți succes

  • Cățelul albastru Răspunde

   Draga Katy și eu aștept sa obții un loc de munca in aceasta minunata fabrica, un post pe măsura gradului tău de educație deși m-aș mira ca posturile de frecat menta sa nu fie deja ocupate cu mult înainte de marea inaugurare a instituției.
   Ca veni vorba de respect față de angajați…odată cu respectul demult visat de tine vin și responsabilitățile care, din moment ce ești la un pas de analfabetism, nu vor fi infime.
   Succes in noul an școlar, cât ca poate , in cazul tău, sa dureze un sfert de deceniu.
   Hai pa.

 3. A lu' Pigus Răspunde

  Fix asa !! Mai trebuia sa ”desenati” un mall langa fabrica si puteai zice ca esti in Golden Medyes of Los Angeles !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.