Ultima actualizare: azi, 16:10
Locale

FOTO. Drapelul național, pe un catarg de 9 metri la mănăstirea Scărișoara

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a participat joi la mănăstirea Scărișoara la inaugurarea și sfințirea catargului și drapelului României amplasat în vecinătatea lăcașului de cult. Catargul a fost realizat din contribuție personală și are o înălțime de 9 metri.

“În anul centenarului Marii UNIRI cred că am putea să adaptăm vorba  veche din bătrâni „Nu e om cine n-a sădit un pom” și să spunem „Nu e român adevărat cine nu ridică măcar o dată tricolorul” indiferent că e mare sau mic, materialul din care este făcut sau că îl punem acasă, pe mașină sau în altă parte.

Am ales să ridic acest drapel aici lângă mănăstire, la hotarul de nord vest al țării deoarece, de-a lungul istoriei zbuciumate a poporului român, Crucea a stat mereu alături de Tricolor. Îi mulțumesc arhimandritului Timotei Bel stareţul Mănăstirii Scărişoara şi exarh al Mănăstirilor din Eparhia Maramureşului şi Sătmarului pentru deschidere și pentru ajutor”, a spus prefectul.

Sursa: Prefectura Satu Mare

2 comentarii

  1. cârcotaş Răspunde

    Edificiu impunator dar curtea arata dezolant.Tipic românesc,omul nu sfinţeşte locul ,aşteaptă ca totul să se facă cu banii cuiva.Călugării nu se complică cu aşa ceva.

  2. satmarean Răspunde

    Ce gest frumos! Felicitări dlui prefect și celor implicați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.