Ultima actualizare: azi, 19:39

Locale

FOTO&VIDEO. Ziua Națională la Satu Mare. Lume multă și culoare

Ziua Națională a României a fost sărbătorită astăzi cu fast în centrul municipiului Satu Mare. Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie au început început de la ora 11.00, cu depuneri de jerbe la busturile lui Mihai Viteazu, Avram Iancu, I.C. Brătianu și Iuliu Maniu.

După aceste momente, un grup de sătmăreni în frunte cu reprezentanții Asociației Țara Oașului, coordonați de Vasile Lucuț, s-au îndreptat în pași de sărbătoare în parcul din Piața Libertății, în fața statuii lui Vasile Lucaciu, acolo unde a început ceremonialul oficial.

Astfel, începând cu ora 12.30, sătmărenii s-au adunat în parcul central, unde au asistat la ceremonialul militar și religios și au ascultat Imnul Național, respectiv alocuțiuni despre istoria Marii Uniri. După prezentarea evenimentelor întâmplate la 1 decembrie 1918, cele mai importante instituții sătmărene, Primăria, Consiliul Județean și Instituția Prefectului, au depus coroane de flori la statuia celui care a fost doctorul Vasile Lucaciu.

După aceste manifestări, mii de sătmăreni s-au adunat în fața Hotelului Dacia, acolo unde au asistat la parada militară. Oameni de toate vârstele, cu steaguri tricolore în mână au aplaudat cu putere defilarea militarilor.

Imediat după paradă, sătmărenii au revenit la statuia lui Vasile Lucaciu, acolo unde Asociația Țara Oașului a pregătit un moment artistic special. Cântecele patriotice și colindele românești au răsunat în tot centrul orașului, momentul culminând cu o mândră horă românească și cu o nouă defilare, de data aceasta un artistică.

 

 

17 comentarii

  1. amygos Răspunde

    LA MULȚI ANI ROMÂNIA!!

  2. Traian Răspunde

    Ce frumos, au fost adusi osenii , au aflat si ei ca capitala s-a mutat de la Viena la Bucuresti …

  3. Maghiar Răspunde

    Nu osenii ne-au unit cu patria ciuma , cu Balcanii lui Daragnea ci asistatii sociali. Lasa-i pe oseni, ei erau beti si oricum au sange de Ruteni si Slovaci ca si ungurii satmareni. Unii venereaza ciuma, popii, cu telul in viata nu lucra o zi in viata daca minti bine ai de toate ce e inainte de rai, femei, baieti, BMW-uri de toate. Si daca tot nu lucrezi uneste-te cu tiganii din sud , aia da frate , nu lucreaza da au bani.

  4. Ion Răspunde

    Nu te lega de osence ca te tai. Nu vezi ca au tote cizme de Milano si Paris ? Nu opinici ca pe vremea austroungarilor cand inca nu puteai sa culegi capsuni in Italia.

  5. xy Răspunde

    nici mie nu-mi place foto cu Vasile Lucaciu, mare roman cu studii teologice greco-catolice, nu ortodoxe, in Roma si parlamentar de Budapesta.Un bozgor

  6. Carmen Răspunde

    Dar de când doar oșenii îi românii?

  7. Carmen Răspunde

    Ce bine arata in fundal hotelul Pannonia,Ca dupa bombardament.Fain a distrus osanul pocait.

  8. Rodica Răspunde

    Se putea sa nu va dati in stamba cu asemenea comentarii si de 1 Decembrie ? Ce vina are Romania ca e populata de atatia derbedei -si unii dintre ei sunt la putere? La-ntai Decembrie sarbatorim insemnele nationale , bucuria ca mai suntem in aceste granite si comemoram inaintasii care ne-au lasat acest pamant ! Ce legatura au toate aceste comentarii deplasate cu sarbatoarea tarii ! Cat ne mai trebuie sa-nvatam sa pretuim acest pamant si valorile lui , asa cum fac americanii cu tara lor sau cum fac francezii ? Putem sa-i ignoram pe cei care ne deranjeaza si sa ne bucuram de aceasta sarbatoare ! Iar in ceea ce-i priveste pe oseni – sant printre putinii care-si mai poarta cu mandrie straiele populare si nu cred ca e cineva in masura sa comenteze acest lucru ! La multi ani prosperi si bogati Romaniei !

  9. Obiectiv Răspunde

    Bravo Rodica!La mulţi ani România!

  10. zotmar Răspunde

    Ești tare. Ca osul de meduză.

    • zotmar Răspunde

      Si tu prost ca Orban baci!

      • zotmar Răspunde

        Poate, dar eu măcar am adresa mea PROPRIE de email. Tu, în schimb furi. Furt de identitate se cheamă. Dar în Absurdistan asta e normal. Și te rog nu mă compara cu Orban. Nici cu Victor, nici cu Ludovic, că nu-i suport.

  11. sm Răspunde

    Frumos gest de UNITATE al asociațiilor românești! felicitări părinților care și-au adus copiii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.