Ultima actualizare: azi, 15:10

Locale

FOTO. Localnicii din Moftin, îngrijorați din cauza incendiului.Pompierii le transmit că nu sunt în pericol

Localnicii din Moftin sunt îngrijorați din cauza incendiului la snda de gaz care arde de șase zile. La Caminul Cultural din Moftinu Mare s-a organizat si desfasurat, vineri, o sedinta la care au fost invitati cetatenii comunei pentru a fi informati cu privire la operatiunile care se deruleaza, in ceea ce priveste stingerea incendiului de la sonda de gaz. Astfel, s-au prezentat masurile intreprinse pana in prezent, faptul ca se cauta cele mai eficiente si sigure solutii, care, chiar daca presupun o interventie de durata, sa fie cat mai sigure, sa nu puna in pericol cetatenii sau personalul care intervine la fata locului.
La sedinta au participat: prefectul judetului Satu Mare, reprezentantii Consiliului Local Moftin, reprezentantii I.G.S.U si reprezentantii firmei canadiene, care au prezentat pe rand operatiunile desfasurate si au raspuns tuturor intrebarilor cetatenilor, asigurandu-i ca nu exista risc de propagare a incendiului la locuintele acestora si, de asemenea, ca s-au facut masuratori specifice de identificare a posibilelor noxe si a nivelului de zgomot si ca nici acestea nu pun in pericol sanatatea cetatenilor.
Sursa: ISU Satu Mare

21 comentarii

  1. Carmen Răspunde

    Niciodata nu este nici un pericol.Numai ca dupa citiva ani se scufunda sau sare in aer jumatate din sat.Pina atunci vor avea timp de a gasi explicatiile.

  2. Ddd Răspunde

    Ingrijorarea localnicilor este pe deplin justificata….autoritatile din jud. Satu Mare nu prea isi fac treaba…se pot aplica sanctiuni pentru zgomotul infernal si altele dar…..

  3. y Răspunde

    Mai multe proceduri sunt publice doar că oamenii nu merg să-și spună păsul, nu pricep, mai sunt unii cărora le e frică sau spun că oricum e degeaba. Prea mult ne punem baza pe faptul că autoritățile și titularul proiectului își fac meseria. Uite că nu ! Dar până acum nimeni nu spune că aici trupa de forare a greșit foarte mult. Și nici faptul că sonda va arde bine mersi încă cel puțin 3 luni în caz fericit.

  4. Zoli Răspunde

    Dar nu e pacat de gazul ala ca arde degeaba

  5. Unu Răspunde

    Am avut o resursa de gaz si acum o ardem in atmosfera . Bune ca platim 1,6 lei metru cub la Eon gaz. Bravo!!!

  6. Codin Răspunde

    Anumite persoane tot in campanie de imagine si populatia este fraierita …halalal politrucia asta…este foarte grav la moftin…dar sanctiunile???

  7. stramb Răspunde

    Eu zic ca pentru moment situația nu este îngrijorătoare ,Inafara disconfortului creat de zgomot si este de luat in seama.O sonda similară a fost stinsă in localitatea Mădulari Jud.Valcea in intervalul 06.12 1978- 10 01.1979.Am participat la aceasta acțiune!Stingerea va fi lucrul puțin mai ușor din punct de vedere al timpului!Acum nu se sta după pompieri ci după personalul societății proprietare care trebuie cu mijloace financiare si materiale sa finalizeze degajarea gurii sondei!Pana atunci pompierii nu pot decat sa-si gândească procedura sau procedurile de stingere.Si o fac după părerea mea cu competentă!Problema principala este cum si in ce fel se captează gazul eliberat din zăcământ!La o sonda similară in Jud.Arad prin anii 80 datorită greșelii in captare au muri t oameni! Presiunile trebuie puse nu pe stingători ! Din ce am vazut si trăit conducerea intervenției procedează corect!Succes acestora dar si sondorilor!

    • Zoltan Răspunde

      Du-te domnule Strâmb Gheorghe acilo si rezolva te rog problema. Esti un om capabil. Nu lasa nemernicii astia sa arda toata punga de gaz de la Moftin. E mare pacat!!!

  8. Zoli Răspunde

    Din ce cauză a luat foc ?. Cine e vinovat de toată acesată cheltuială şi resursă de oameni si materiale. Cine plateste? . Tot nou? M.A.I?

  9. pastorita Răspunde

    Nici o ingrijorare???? Hai ca e tare!!! Oameni buni treziti- va! Cum,nici un pericol??? Gazul nostru era,daca intra ceva in buzunarul noatru in urma exploatarii!!!! Nu mai este gazul nostru!!!!! Acele noxe nu sunt pericol nu??? Vai de capul nostru si al lor!!!!
    Au facut o sedimta si gata????
    Nu ca suntem nebuni de legat!!!!!
    Stie cineva ce este in subsol? Stie cineva cum sunt situate pungile de gaz????
    Stie cineva ce prospectiuni au facut,ce au gasit,ce adancime,???
    Stim sau nu stim toti ca gazul se propaga????
    Au facut sedinta pt ca le este frica ca vor fi dati in judecata si vor plati despagubiri??
    Domnilor,noi platim taxe auto pt noxe,nu??
    Acelea nu sunt noxe??
    A citit cineva contractul duntre partea romana si canadieni??
    Sa se ceara acel contract,sa fie dat publicitatii,si apoi mai vorbim!!
    Referitor la meseriasi,e de plans!!! Au fost meseriasi,acum nu prea! In 70,80 se facea la meserie tot!!!
    As vrea sa stiu specializarile celor care lucreaza acolo!!!
    Ii asteptam pe canadieni????
    Vai de noi!!
    Situatia sta cam asa:
    Capul familiei isi scoate la produs bani toti membrii familiei,face o intelegere cu pestele,dar mebri familiei se inbolnavesc,inbolnavesc si pe altii,si nu mai pot muncii,sa produca bani pt peste! Capul familiei,fuge la peste si vrea ajutor!!! Ce face pestele???
    Pe cine arunca vina?? Ii da ajutor sau se leapada de ei???
    Nu le mai este de folos,nu??
    Cu ce sa ales cappul familiei? Cu distrugerea familiei,mebrilor,si cu plata vindecarii lor!! ???
    Nici o ingrijorare!!! Sa radem,sau sa plangem???
    Sa se arate contractul,si apoi vedem ce facem!!!! Acolo scrie tot!!!
    Pana atunci,ca e ca nu e,ca va fi ca nu va fi,sa stam linistiti e vax!!!!!
    Daca mentenanta e la partea romana,sa dormiti linistiti,ca e clar!!!!

  10. Cozar Răspunde

    Parca la o prima vedere autoritatile statale si nu numele lor cam vor sa legalizeze aceasta poluare….nicio problema doamne fereste dormiti linistiti….dorim vinovatii de aceasta poluare??

  11. Mos Crăciun Răspunde

    Sa le fie rușine celor care îi,,liniștesc,, pe localnici! Sa aibă demnitate și sa le spună că situația este scăpată de sub control! Sa aibă sărbători fericite, fix ca cetățenii din zona!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.