Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

FOTO& VIDEO. Incendiul de la Moftin, după cinci zile. Noi imagini de la faţa locului

Pentru asigurarea continuităţii intervenţiei şi a derulării cât mai operative a activităţilor specifice de pregătire în vederea începerii operaţiunilor de stingere a incendiului la sonda de gaz din localitatea Moftinu Mare, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă rămâne în perioada Crăciunului în judeţul Satu Mare.
Se depun eforturi uriaşe pentru asigurarea logisticii necesare acestei intervenţii de amploare. Au fost angrenate forţe şi mijloace din întreaga ţară, iar în Punctul de Comandă instalat la faţa locului, se lucrează intens, se fac simulări, se adoptă măsuri preventive şi se fac planuri de rezervă.
În tot acest timp, inclusiv pe durata sărbătorilor, până la demararea intervenţiei pentru stingerea incendiului, zona este asigurată de mai multe echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Carei, care execută prin rotaţie această misiune.
De asemenea, pentru delimitarea zonei, asigurarea securităţii şi restricţionarea accesului persoanelor neautorizate, cadre aparţinând Inspectoratului de Politie Jutetean şi Inspectoratului Judetean de Jandarmi Satu Mare se află în permanenţă la faţa locului.

30 comentarii

  1. Zoli Răspunde

    Mai Dragne, dar nu e pacat de gazul asta ars in atmosfera degeaba. Distrugeti punga de gaz , cand noi satmarenui platim 1,7 lei pe metru cub la Eon gaz?

  2. Unu Răspunde

    Da -o dracului de treabă şi aduceti oameni competenti acoli. Ce asteptati sa arda tot gazul aiurea?.

  3. Una Răspunde

    Domnule prefect, suntem de tot râsul. Chiar asa?

  4. Zoltan Răspunde

    Opriti focul acela odata. Nu risipiti gazul si oamenii aiurea. Cat asteptati?. Pana arde toata resursa de gaz?

  5. Unu Răspunde

    Ce păcat, tot se distrhge în țara asta!!!

  6. Cozar Răspunde

    Vrem comisie prin ordin nr….de ancheta….ce se intampla cu bunul statutului, redevente taxe si sanatatea populatiei. Sa raspunda vinovatii sa lasam aburelile ….

  7. Jackie Kocsan Răspunde

    Nu arde degeaba, incalzeste zona! Temperatura dupa craciun va fi de 7-8 grade.

  8. pastorita Răspunde

    Dl.Cozar,ai pus punctul pe.i.!!!! De ce nu cere nimeni sa se arate contractul???? Care parte are mentenanta,ce redevente avem,unde merg banii,ce sa gasit la prospectiuni,cum si pana unde se intinde punga de gaz,etc!!!!
    Contractul,si rezultatele prospectiunilor!!!! Urgent!!!!

  9. Dumitru Timerman Răspunde

    INCENDIUL POATE FI STINS CU o mare cantitate de BALASTRU…Pompierii impreună cu firme de transport pot să acopere focul cu balastru…In momentul in care nu va mai fi oxigen…focul se va stinde…Vă rog să transmiteți mesajul mai departe…

    Cu respect,
    Dumitru Timerman

    • abc Răspunde

      Măi, ești grămadă! Dacă obturezi calea atunci se acumulează gazele de ardere și se produce explozie. Mai rău! Plus că prin ardere se eliberează oxigen așa că arde și în mediu anaerob. Asta în cazul că ști ce este aia. Bea un coniac și lasă treaba pe pompieri. Cu toate că am impresia că va arde focul încă vreo 2-3 luni pe puțin pentru că îi depășește. Încă nu au extras instalația topită pe jumătate din sondă și a trecut mai mult de o săptămână.

  10. Dumitru Timerman Răspunde

    Duceti la fata locului niste transportoare de la UNIO…IAR BALASTRU POATE FI INCARCAT PE ELE PAS CU PAS…IN GRAMEZI SUCCESIVE..

  11. stramb Răspunde

    Nu stingerea e cea mai mare problema!Ce se face cu gazul odata stinsa flacara?El trebuie captat -oprita emisia in atmosfera.In atmosfera ,lasat liber poate forma pungi de gaz ce migreaza si in conditii anume pot produce explozie.Sonda Turnu Arad e un exemplu de acest gen.Acolo din aceasta cauza au murit oameni !Captarea e treaba sondorilor,in speta a a specialistilor canadieni!Toti au nevoie de succes!!!

  12. Unul Răspunde

    Du-te până acolo domnule Strâmb și vezi care e situația acolo. Acordă-le o mână de ajutor. Sunteți specialist în domeniu. E mare păcat să se risioească atâta gaz și atâtea forțe aiurea.

    • stramb Răspunde

      @unul:Multumesc!

    • stramb Răspunde

      @unul:cred ca iau masurile potrivite pompierii si sondorii!O spun ca unul care am participat la pregatirea pentru stingere a unei sonde ce a deveni obiect de studiu pentru pompieri incepand din 1979.
      Cred ca au o comunicare defectuoasa datorita celor care au preluat comanda stingerii!Probabil ca in Bucuresti nu se citesc atent comunicatele…Satmarenii sunt mai atenti si mai pregmatici,nu inghit orice!

  13. Unu Răspunde

    Păcat nea Ghiță că nu se intervine cu profesionalism acolo

    • cârcotaş Răspunde

      Bă figură!Domnului colonel nu-i spui ,,du-te” sau ,,nea Ghiţă”.Vrei să te dai important dar pensia pe care o ia domnul colonel ar trebui să te facă mai respectuos!

  14. Vasilica Răspunde

    Ar cam trebui verificate la sange avizele date de autoritati inclusiv etapele procedurale…..

  15. stramb Răspunde

    @all:daca pensia mea e obiect de discutie,nu mai am ce spune!O seara buna d-voastra!

    • cârcotaş Răspunde

      Nu credeam că produc supărare punându-l la punct pe un ins nepoliticos.Şi apoi pensia e în legătură directă cu salariul ,respectiv cu munca depusă în viaţa activă.La noi în România aşa e,nu ştiu cum e la alţii.Eu am vrut să fiu mai succint,îmi cer scuze dacă v-am greşit cu ceva.Vă rog să vă întoarceţi pe forum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.