Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

FOTO. Municipiul Satu Mare are o nouă siglă! ,,Identitate vizuală modernă și atractivă”

Primăria municipiului Satu Mare a lansat noul logo al orașului, o identitate vizuală nouă care, spun reprezentanții municipalității, duce Sătmarul în rândul celorlalte orașe din țară care pun accent pe modul în care un oraș este reprezentat în fața cetățenilor și a partenerilor.

,,În 2017 am făcut pași importanți înainte, iar în 2018 dorim să înaintâm și mai mult! Suntem conștienți că sunt foarte multe lucruri de făcut în municipiul Satu Mare, dar și acesta este unul important: Municipiul Satu Mare are o nouă identitate vizuală și o nouă siglă!

Stema aprobată de Consiliul Local continuă să ne reprezinte, dar un manual de indentitatea vizuală cuprinde și alte aspecte care reprezintă orașul! Noua identitate vizuală este importantă pentru că ajută la îmbunătățirea imaginii orașului în comunicarea cu partenerii lui, la atragerea de investitori și promovarea municipiului reședință de județ într-un mod coerent și unic în România și peste graniță.

Imaginea orașului are numai de câștigat cu o identitate vizuală modernă, consecventă și atractivă. Identitatea vizuală va contribui la îmbunătățirea procesului de comunicare care trebuie să fie eficient, unitar și să reprezinte coerent un oraș european care se respectă!”, se arată într-un comunicat al Primăriei Satu Mare.

 

12 comentarii

  1. comentator Răspunde

    E stema stilizată a orașului, e OK. Dar de unde rezultă mișcarea?

  2. ... Răspunde

    Daca dai din cap repede, stanga-dreapta, va parea ca totul se misca. Cred ca de acolo… 🙂 In alta ordine de idei, mie imi place noua identitate vizuala

  3. stramb Răspunde

    @… va place,este in regula!Dar ati putea explica pentru cei ,care sa zicem ,nu le place,ce inseamna stilizarile acestea pentru Satu Mare?

    • cârcotaş Răspunde

      Să începem:În partea de jos e reprezentat Somesul peste care este simbolizat al treilea pod(cele 3 puncte) ca deziderat iar deasupra este stilizată o clădire ce reprezintă partea de urbanism a oraşului încadrată de doi străjeri cu lumânări în mână,care participă la un fel de priveghi(pt. un oraş mort).Pisica de sub pod este cu rol de destresare până se realizează al treilea pod.Aici nu mi-e clar nici mie,dacă pisica e neagră ar putea să fie în legătură cu priveghiul…

      • stramb Răspunde

        @carcotas:Straduinta d-voastra merita apreciata!Imi place si umorul sincerDin partea mea sa aveti un an nou mai bun,cu o sigla mai expresiva ,taxe rationale si sa beneficiem de conducatori mai intelepti!

        • cârcotaş Răspunde

          @strâmb…Mi-aţi dat o mână de ajutor pomenind de conducători mai deştepţi şi am descifrat rolul pisicii:ghinionul oraşului(pisica e neagră,clar,lucrurile se leagă).

      • sm Răspunde

        Tare de tot cârcotașul!

  4. y Răspunde

    Ar trebui să reprezinte un concept, ceva sugestiv, scurt și la obiect privitor la oraș. Adică ceva reprezentativ gen hotel Dacia. Acum făcând abstracție de starea ei. Din asta nici sătmărenii nu își dau seama că e vorba de orașul nostru. E prea abstract și face trimitere la o cetate care de 300 de ani mai este, nici măcar în urme. Plus că nu văd unde e mișcarea, dinamismul.

    • stramb Răspunde

      @y:Poate sunt eu mai …stramb,dar parca ne batem joc de noi!

      • y Răspunde

        @stramb,nu cred că sunteți sau suntem strâmbi. După umila mea părere logo-ul nu trebui să fie neapărat un copy-paste al stemei orașului. Ar trebui lansat un concurs de idei printre artiștii plastici locali. Poate sare o scânteie de undeva. Orașul ăsta posomorât are nevoie de identitate. Asta e cam nașpa, ca să mă exprim pe înțelesul majorității.

        • stramb Răspunde

          @y:acesta e numele meu,Stramb!N-am nici un motiv sa-mi fie rusine de el!Mi-l asum pentru cei ce ma cunosc ,cum imi asum si responsabilitatea aprecierilor!Poate ca ar fi vremea ca ,avand ceva de spus s-o spunem cu curaj,nu sub anonimat!

  5. pastorita Răspunde

    Nu imi place,lasa loc de prea multe variante fara inteles!!
    Ar fii necesar o expunere de idei prin concurs!!!
    Cine stie ce a fost in capul lor,si cred ca nici viziune nu a avut cel ce a conceput-o!!!
    Altceva!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.