Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Fost director Apele Române, trimis în judecată de DNA. Dosarul, trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare

Un fost director din Apele Române a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA). Este acuzat că a primit mită peste nouă milioane de lei pentru construcția barajului Runcu din Maramureș. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare.

Care sunt acuzatiile procurorilor DNA:

In perioada 2009-2011, Vasile Ofimias, in calitate de director al Departamentului Dezvoltare, Investitii si Achizitii din cadrul Administratiei Nationale “Apele Romane”, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, in mod repetat, a primit de la doi oameni de afaceri, printre care si inculpatul Popa Eugen Laurean, urmatoarele:

  • suma totala de 6.450.888 lei, prin intermediul societatii paravan S.C. River Shore S.R.L.,
  • un autoturism marca Volvo (in valoare de 43.999 euro),
  • un teren in suprafata de 8.800 mp. situat in localitatea Budureasa, jud. Bihor, in valoare de 82.000 lei,
  • suma de 2.361.314 lei, prin intermediul aceleiasi societati comerciale.

Foloasele respective au fost primite de inculpatul Ofimias Vasile pentru ca, in exercitiul atributiilor de serviciu:

  • sa sustina in cadrul comisiei tehnico-economice reactualizarea devizului general pentru obiectivul de investitii “Acumulare pe raul Mara la Runcu”, judetul Maramures.
  • sa-l informeze pe inculpatul Popa Eugen Laurean despre nivelul alocarilor financiare si stadiul in care se afla acestea, precum si sa sprijine societatea comerciala reprezentata de acesta in obtinerea de contracte de executie lucrari, prin incredintare directa, in contextul eforturilor de inlaturare a efectelor inundatiilor din anul 2010,
  • sa supravegheze, sa urgenteze si sa avizeze intocmirea documentatiilor necesare fundamentarii proiectului unei hotarari de guvern, prin care sa se aprobe alocarea sumelor de bani necesare finantarii lucrarilor de consolidare si reprofilare a raului Timis in anul 2010,
  • sa-l informeze pe reprezentantul unei societati comerciale despre nivelul alocarilor financiare si stadiul in care se afla acestea.

Pentru a disimula adevarata provenienta a sumei de 8.812.202,56 lei remisa cu titlu de mita, S.C. River Shore S.R.L. a emis 12 facturi fiscale care au fost achitate inculpatului Ofimias Vasile de oamenii de afaceri, pretinsii beneficiari ai “serviciilor”, acuza procurorii.

In acelasi context, in perioada 06.06.2011 – 19.12.2014, inculpatul Ofimias Vasile a dispus utilizarea sumei totale de 4.153.996,90 lei si 62.000 euro, pentru achizitionarea de case, terenuri, autovehicule si alte bunuri, cunoscand ca sumele de bani provin din savarsirea unor infractiuni, in scopul ascunderii originii lor ilicite.

Sursa – hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.