Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

FOTO/VIDEO. Sonda din Moftin arde în continuare. Pericol de explozie! Sunt aşteptaţi experţi din Canada

Sonda din Moftin arde în continuare. Pompierii nu au intervenit, din cauza riscului unei explozii, doar monitorizează zona, şi aşteaptă să se pronunţe experţii din Canada.

În prima fază, la fața locului s-au deplasat 32 de subofițeri și 5 ofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, cu opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și două echipaje medicale cu ambulanțe SMURD, pregătite să acorde îngrijiri medicale în caz de necesitate.

Ulterior, s-a luat decizia trimiterii în sprijin și a altor forțe și mijloace din județele învecinate, după cum urmează: din cadrul ISU Bihor – opt autospeciale cu 27 de pompieri, respectiv din cadrul ISU Maramureș – două autospeciale cu 10 pompieri.

Din momentul sosirii forțelor de intervenție și până în prezent, arderea se realizează violent, cu flacără deschisă. Nu s-a intervenit pentru stingerea incendiului, din cauza existenței pericolului de explozie. Decizia pentru stingerea, respectiv pentru modul de intervenție post-stingere, se va lua după evaluarea făcută, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, de experți canadieni solicitați în sprijin de către societatea deținătoare a sondei afectate.

În prezent,o mare parte din forțele de intervenție au fost retrase, la fața locului rămânând 13 subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare cu patru autospeciale de stingere, misiunea acestora fiind cea de a asigura zona, până la declanșarea intervenției de stingere.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime și nu există pericol de extindere a incendiului la gospodării ale cetățenilor sau la alte construcții.

 

3 comentarii

  1. Rika de Alba Răspunde

    lasa sa arda ! ca si pretu la gaz e mare si ne fura la buzunare , acum sa fie si ei arsi la buzunare !

    eu va recomand sa folositi energie eco curent !

  2. Gabor Răspunde

    Pe cine intereaseza cum o vor stinge.
    Cine ia dat foc?
    Schela langa bazin, cofrage, aia mestereau ceva pe acolo.
    ITM-ul unde ii?
    Daca respectau procedurile de lucru langa o sonda sigur nu lua foc.

  3. pastorita Răspunde

    Extrageau pt noi satmarenii ca sa nu platim atat de mult la facturii la iarna????? Da???? Unde mergea gazul???? E gaz de sist??? Daca da e grav rau!!!! Parca asta contamineaza totul in subsol,in falii,ajunge in apa,adica substantele cu care lucreaza ei!!!
    Acum sa vezi inbolnaviri,doamne fereste!!!
    Ce le pasa lor,lasa sa moara romanii!!!!
    Mai pui si personal neprofesionist de ia foc ca acum!!!
    Poluarea asta cine o inghite??? Satnarenii??? Platim taxa auto pt noxe,si noi suntem gazati fara taxa!!!! De rasul plansul!!!
    Cine plateste poluarea asta????
    Apa contaminata???? Tratamentele de cancer si leucemii de la copii care se declanseaza de la aceste poluarii????
    Actionat in judecata pt contaminare voita si cerut despagubiri,cum si noi soferii platim taxe de mediu si de dracu sa ii pieptene pe toti care ne au vandut cu totul!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.