Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Incendiul de la sonda din Moftin nu va fi stins repede. Pompierii aşteaptă scuturi speciale

Pompierii sătmăreni au comandat scuturi speciale de protecţie împotriva focului pentru a putea interveni în deplină siguranţă la incendiul de la sonda de gaze din Moftin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Satu Mare, Adriana Pop, a declarat că astăzi se începe intervenţia de degajare a zonei. Adică pompierii vor îndepărta containerele, schela sondei care s-a prăbuşit. Pompierii spun că prăbuşirea sondei era de aşteptat şi e bine că s-a întâmplat acest lucru, deoarece poate fi îndepărtată în siguranţă, altfel exista riscul să cadă peste personalul operativ sau peste autospeciale.

Scuturile speciale vor ajunge astăzi sau mâine la Satu Mare şi au rolul de a-i proteja pe pompieri de flăcările violente, dar şi autospecialele.

Cert este că stingerea focului nu se va face nici astăzi, ci este o operaţiune de durată. Reprezentanţii firmei Serinus Energy încă nu au venit cu o soluţie concretă, cu un plan bine pus la punct pentru a opri scurgerea de gaze. Până atunci, pompierii nu vor stinge focul deoarece există posibilitatea ca gazele care ies din pâmânt să formeze amestecuri explozive ce ar putea fi purtate de vând către localităţile apropiate. În aceste condiţii, pentru siguranţa populaţiei, se preferă arderea gazelor.

Pompierii spun că în momentul de faţă nu există niciun pericol pentru populaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.