Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Medicii de familie din Satu Mare ar putea sista serviciile de la 1 ianuarie

Medicii de familie din Satu Mare ar putea sista serviciile medicale de la 1 ianuarie, dacă nu se obține o finanțare care să permită efectuarea de îngrijiri medicale eficiente și de calitate.

Avertizarea este făcută de Colegiul Medicilor Satu Mare, printr-un comunica de presă.

“Colegiul Medicilor Satu Mare a luat la cunoștință cu îngrijorare de situația creată prin subfinanțarea asistenței medicale primare și neajungerea la o soluție de compromis pentru anul 2018 în urma discuțiilor cu Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
Colegiul Medicilor Satu Mare este alături de membrii săi medici de familie, în acțiunile lor de a obține o finanțare a asistenței medicale primare care să permită asigurarea acordării eficiente și de calitate a îngrijirilor medicale. Sperăm că factorii de dicizie vor lua măsurile financiare necesare să nu se ajungă la sistarea furnizării de servicii medicale în medicina de familie de la 1 ianuarie 2018”, arată Colegiul Medicilor.

6 comentarii

  1. pastorita Răspunde

    Asta da treaba!!! Ceva mai sadic se putea!???? Nu cred! Sa mergi la usa medicului bolnav,adult,copil,si sa nu fii consultat,tratat daca nu platesti????
    Au cumparat avioane,rachete,au datt bani la chisinau,si-au marit salariile de parlamentari,consilieri,primari,au platit inmormantarea regelui,au bani pt plimbari exotice,limuzine,renovarea cotroceniului,sa isi plateasca cate zece consilieri care sa le plimbe actele,si multe alte fite de mari politicieni,DAR pt medicina,sanatate NU?????
    Asta da genocid!!!!
    Cei ce iesiti pt toate prostiile la manifestatii,acum ce faceti???
    Dormiti??
    Sau va plateste cineva comsultatiile,tratamentele???
    Ce ipocriti,ce mizerie!!!
    Chiar nu sunt intru totul de acord cu unele comportamente ale medicilor,care incalca juramantul lui Hipocrat,dar aici chiar ii cred!!!
    Cine are interes sa avem o tara bolnva??
    Chiar astept sa vad cine si ce face din cei ce se bat cu pumnul in piept ca “REZIST”,ca se numesc opozitia,ca lupta pt drepturile oamenilor!!!
    Sa arunci in spatele medicilor toate lipsurile,problenele,este o latura criminala!!!
    Si asa in timpul rezervat consultatie unui pacient,trei sferturi este pt hartogarie,de bietul medic cedeaza nervos!!!
    Realizeaza cineva ce COLAPS va urma????? Nu cred!!!
    Vine craciunul,alergam,vine revelionul alergam,ne distram,si in 2018 mergem la medic ca ne este rau!! Si??? O usa inchisa ,cu un anunt pe ea,ca platim consultatiile,si si simpla trimitere la un specialist,ne va trezi oare??? Da de unde!!!!
    Suntem patrioti!!!

  2. y Răspunde

    @pastorita, te rog nu uita că decidenții se tratează la Viena, Paris, Londra, Monte Carlo, SUA etc. Absolut toți. Îi doare în bască de noi. Doar din 4 în 4 ani mai transpiră puțin, promit mii de km de autostrăzi, 6% pentru învățământ, vreo 6-7 spitale moderne de ultimă generație, dotate cu de toate etc., etc. etc. după care le lovește amnezia. Ei să fie bine, asta contează. Mie îmi pare sincer rău de cei aprox.1000 de oameni care au murit la Lovituția din 89.

  3. Dr.Mengele Răspunde

    Nu conteaza! Bine ca avem bani de catedrala cat Pentagonul! Neam de primitivi!

  4. Nelu Răspunde

    #Rezist toți frustrații care nu plătesc taxe si impozite dar au pretenții să fie tratați si pupați in fund fără să scoată vreun ban.Nu se poate asa ceva .La muncă nu la intins mana.

  5. pastorita Răspunde

    Pas cu pas,suntem aruncati la gunoi,noi cetateni!!!
    Constitutua mai are valoare?? Sau sa schimbat si nu stim noi?
    Cum sa nu ai bani pt sanatate??
    Atunci nu e in regula!!! Unde sunt banii nostri??? Noi am cotizat,nu?
    Ceva nu e in regula! Si ca intotdeauna,ce facem? Nimic!!! Nici macar nu ne deranjam macar sa intrebam??? Dar la vot dam fuga??? Asa sa mergem toti la vot cum si ei ne-au respectat drepturile!!!
    Eu nu am votat psd,nici alt partid pt ca nu am crezut in nici unul!
    Si am intuit bine!!! Dar ce vom face,pe viitor???
    Aceste partide au distrus totul dupa 89!!!! Si iata ca se vede rezultatul!!! Un popor sarac,cu conducatori care isi vad numai interesul propiu!! Tineri si batrani distrusi de saracie!! Chiar si biserica sa lepadat de popor!! Imi pare rau sa o spun,dar asa e!!!
    Iar noi asteptam,ce nu stiu!!!
    Sa castigam la lotto??
    Ce faci daca alergi cu mana,tata sora la doctor si nu ai bani sa platesti,ii lasi sa moara?? Desi au cotizat atata vreme???
    Dar rezistam nu??? Suntem in UE? Sau nu?? Ia sa intrebam cum e la nemti? Daca ai cotizat la asigurarile medicale,mai platesti? Asa o fi si nu stim noi? Atunci sa ni se returneze toti bani opriti!!!

    • cârcotaş Răspunde

      După cum singur spui,n-ai fost niciodată la vot,îi incriminezi pe cei ce ies în stradă pt. alte motive decât cele ce ţi se par ţie demne de băgat în seamă,ba chiar ai aştepta ca pt. motivul de faţă să ,,REZISTE” alţii nu tu,care ,,n-ai încredere” şi vrei să baţi cu ură tastele.Din păcate mulţi sunt aşa pentru că nu avem cultură civică iar forţa de protes scade pe zi ce trece datorită emigrării,a blazării,a cantonării în politic a scursurilor societăţii.Bate-n taste în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.