Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Protest spontan la o instituţie din Satu Mare. Vor salarii mai mari

Protest spontan în această dimineaţă la Casa Judeţeană de Pensii din Satu Mare. Oamenii au întrerupt lucrul şi au ieşit în curtea instituţiei, nemulţumiţi de faptul că noua lege a salarizării nu le aduce majorări salariale. Această categorie de bugetari este printre cele cu venituri mici.

Angajaţii se plâng că se vorbeşte de majorări salariale în sănătate, învăţământ sau finanţe, dar categoria în care se află ei, adică angajaţi Ministerului Muncii, este pe a treia poziţie de la coadă. Salarii mai mici se preconizează a fost doar la Ministerul Culturii şi la Ministerul Mediului.

Astfel de proteste au avut loc la mai multe Case de Pensii din ţară. Deocamdată nu se ştie dacă urmează o grevă sau nu.

5 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    Draxlmaier angajeaza operatori in productie,contract de munca pe perioada nadeterminata si bonusuri la angajare . Cineva interesat ?

  2. pop Răspunde

    da ce de greve fac bugetarii astia,sa mearga sa lucreze la privat. in romania exista un paradox,adica tara este saraca dar bugetarii castiga peste cei care lucreaza la privat.daca tara este saraca bugetarii ar trebui sa aiba salarii mai mici decat cei de la privat

  3. pastorita Răspunde

    Asa este,primii la greva,cereri salariale,si cei mai nemultumiti sunt bugetarii!!!! De ce???
    Aceasta casa de pensii cu o organizare care lasa de dorit??
    Cand mergi acolo nici nu zici ca sunt bugetari,ca sunt platiti din buzunarul nostru,zici ca intri intr o instirutie privatatizata cu patron independent care face ce vrea el,si cum vrea el!!!
    De la intrare cetatenii sunt priviti ca niste gunoaie si cersetori,care nu vin bietii decat sa isi ceara drepturile lor,care le sunt confiscate cu nesimtire de acesti angajati ai casei de pensii!!!
    Pe ce.motiv?? Desigur,de faptul ca sunt OBOSITI,nu au suficient personal,nu stau bine cu nervi atunci cand trebuie sa dea raspunsuri la intrebari,pt care sunt salarizati,au programul lor,comportamentul lor de patroni!!! O rusine!!!
    Daca indraznesti sa comentezi,sa intrebi mai detailat,esti batjocorit cu”” Zii mersii ca ti am dat si atat,ca nu meritati nici asta””!!!!
    Adica???? Dl director cand se calculeaza grupele.de munca,sporuri,anii de munca,are o Sacosa adusa de acasa,si da de la el,cum are chef,si bunadispozitie???
    Suntem normali??? Sunt institutie privata sau a statului???
    Nu mai zic de functionarii de la ghiseu care,iti dau impresia ca au si o bata sub birou,si daca ii sacaii,o scot,si iti palesc si vreo doua pe spinare!!!!
    Aloooo,domni si doamne functionari,reveniti cu picioarele pe pamant,lasati greva,si puneti osul la munca!!
    Daca nu va convine,cum spunea dl.x-lescu,drexi. Angajeaza !!!! Nu de alta,dar sa vedeti si voi cum se munceste cu adevarat,nu asa in dorul lelii cand aveti voi chef!!!
    Sunt oameni care au iesit bolnavi de la drexi.si vin sa stea la coada la ghiseul vostru,unde le dati cu fllit ca nu aveti nervii buni!!!???
    Sunteti toti functionarii cetatenilor,ati auzit???
    Si cu salariile ce nu va convine??? Nu sunt bune??? Pai sa va zicem,cum zice directorul vostru!!!
    “”‘ Zice ti mersi ca va dam si atat,ca nu meritati nici atat”””!!!!
    LA MUNCA,tara e saraca!!!!

  4. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Le-aș recomanda schimbarea locului de muncă, decât să se plângă, sau pot să meargă în străinătate ca mulți alții.
    E atât de greu să te angajezi în unele instituții de stat, încât mi-e prea greu să îmi fie milă de unii ca ei.

  5. Tataye Răspunde

    Draexlmayer, GP Sofa, Zollner, Anvis, Woko și încă câteva firme mari au nevoie de angajați din toate categoriile profesionale! Atât muncitori în producție cât și ingineri și tehnicieni!
    Meseria e brățară de aur, spune o veche vorbă românească!
    Deci, stimabililor, vă așteptăm la muncă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.