Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Stingerea incendiului de la Moftin poate dura încă două luni. Ce spune Raed Arafat

Şeful Departametului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a fost astăzi la sonda în flăcări din Moftinu Mare şi a discutat cu reprezentanţii firmei care deţine sonda, el spunând că nimeni nu poate estima în cât timp va fi remediată situaţia, dar că totul poate dura şi două săptămâni, dar şi două luni.

Detalii mai multe despre cum se va opri scurgerea de gaze se vor şti de abia după ce va fi eliberat capul sondei de schela care s-a prăbuşit peste, iar experţii canadieni vor putea vedea exact dacă acesta este fisurat, sau dacă trebuie doar fixat mai bine. El a precizat că pompierii sătmăreni supraveghează foarte bine zona şi au grijă ca incendiul să ardă în permanenţă, pentru ca gazele care ies din pământ să nu se deplaseze înspre localităţi.

Astfel, azi noapte flacăra a fost aprinsă din nou, iar acest lucru a creat zgomot puternic şi i-a speriat pe localnici. Arafat a declarat că în momentul de faţă populaţia nu este în pericol iar dacă se va discuta despre posibile evacuări, sigur se va anunţa acest lucru. În schimb, Arafat a admis că pompierii de la faţa locului sunt expuşi unor pericole, dar că în permanenţă siguranţa este pe primul loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.